У рамках другого ігрового дня першого туру групового етапу чемпіонату Європи-2024 у Німеччині відбудеться зустріч між збірними Іспанії та Хорватії.


ІСПАНІЯ — ХОРВАТІЯ

СУБОТА, 15 ЧЕРВНЯ, 19:00. ОЛІМПІАШТАДІОН, БЕРЛІН. ГОЛОВНИЙ АРБІТР — МАЙКЛ ОЛІВЕР (АНГЛІЯ). ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ НА MEGOGO


Поєдинок колективів Луїса де ла Фуенте і Златко Далича, звісно ж, сміливо можна назвати центральним у першому турі в цілому. Ба більше, це протистояння взагалі має все, щоб у підсумку стати одним із найкращих у ході групового етапу Євро-2024, якщо обидві команди продемонструють свою найкращу гру.

Востаннє збірні Іспанії та Хорватії зустрічалися майже рік тому — у фіналі Ліги націй УЄФА-2022/23, що відбувся 18 червня 2023-го. Тоді колективи тих же керманичів, що й зараз, зуміли виявити сильнішого лише в серії пенальті. Після нульової нічиєї в основний і додатковий час, точнішими в ударах з 11-метрової позначки були іспанці.

Неймовірно цікавою була й зустріч команд в 1/8 фіналу чемпіонату Європи-2020 (2021). На Паркен Стедіум у Копенгагені в основний час була зафіксована результативна нічия з рахунком 3:3, коли хорвати врятувалися від поразки завдяки голу в компенсований час, до 85-ї хвилини поєдинку поступаючись 3:1. Тим не менш, іспанці все ж вирвали перемогу після двох голів у першій половині додаткового часу, а в підсумку дісталися півфіналу турніру, де зазнали поразки від Італії, яка пізніше стала чемпіоном Європи.

Також варто пригадати, як Іспанія та Хорватія починали свої виступи на попередньому Євро. У 2021 році іспанці домінували в матчі проти шведів на власному ж полі (Естадіо де Ла Картуха, Севілья), але так і не зуміли відзначитися бодай раз, хоч і не пропустили також (0:0). Хорватія тоді зазнала мінімальної поразки від Англії (1:0) на Вемблі Стедіум у Лондоні за відносно рівної гри.


Прогноз на цей матч від ліцензійного букмекера GGBET: Іспанія переможе Хорватію з ймовірністю 50% (коефіцієнт 1,97). Подивіться лінію GGBET з 70+ видів спорту та знайдіть для себе цікавий матч!  Отримай неймовірний бонус до 150 000  грн від GGBET! Тримай лінію на Євро 2024 разом з  GGBET!


Відбір до фінальної частини нинішнього турніру для іспанців був більш спокійним і вдалим, аніж для хорватів. Колектив де ла Фуенте фінішував першим у групі з Шотландією, Норвегією, Грузією та Кіпром, набравши 21 заліковий бал у 8 матчах і відірвавшись від шотландців і норвежців на 4 і 10 очок відповідно.

Щодо прямого виходу хорватів інтрига трималася до останніх зустрічей групи з Туреччиною, Уельсом, Вірменією та Латвією. Команда Далича могла втратити своє друге місце, але зуміла мінімально впоратися з вірменами вдома (1:0), гарантувавши собі участь у фінальній частині Євро-2024, тоді як турки поділили очки з валлійцями на виїзді (1:1). Чотири очки відриву від Уельсу (16 проти 12) та один заліковий бал відставання від Туреччини (16 проти 17) в підсумку.

Готуючись до Євро-2024, обидві команди взяли участь у двох контрольних поєдинках. Іспанці розгромили вдома Андорру (5:0) і Північну Ірландію (5:1), тоді як хорвати на власному полі спочатку розібралися з Північною Македонією (3:0), а потім, уже на виїзді, подужали солідну Португалію (2:1). Сьогодні ж надрезультативної зустрічі очікувати навряд чи варто, проте іспанці та хорвати здатні порадувати вболівальників чудовою грою, навіть якщо так і не зуміють уразити ворота один-одного бодай раз.


ОРІЄНТОВНІ СКЛАДИ


Іспанія: Сімон — Карвахаль, Ле Норман, Н. Фернандес, Грімальдо — Меріно, Родрі, Педрі — Ямал, Мората, Вільямс

Хорватія: Лівакович — Станішич, Шутало, Понграчич, Гвардіол — Модрич, Брозович, Ковачич — Маєр, Будімір, Крамарич

footballпрогноз 1:0

Партнер проєкту — ліцензійний букмекер GGBET з найширшою лінією, понад 70 видів спорту та дисциплін кіберспорту. Компанія створює унікальний україномовний контент на YouTube та розвиває культуру відповідальної гри. Отримай неймовірний бонус до 150 000  грн від GGBET! Тримай лінію на Євро 2024 разом з GGBET!


GGBET ЗДІЙСНЮЄ СВОЮ ДІЯЛЬНІСТЬ В УКРАЇНІ НА ПІДСТАВІ ЛІЦЕНЗІЇ НА ПРОВАДЖЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ З ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОВЕДЕННЯ БУКМЕКЕРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ, ВИДАНОЇ КОМІСІЄЮ З РЕГУЛЮВАННЯ АЗАРТНИХ ІГОР ТА ЛОТЕРЕЙ 23.08.2023 (РІШЕННЯ ВІД 08.08.2023 № 128), ТА ЛІЦЕНЗІЇ НА ПРОВАДЖЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ З ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОВЕДЕННЯ АЗАРТНИХ ІГОР КАЗИНО У МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ, ВИДАНО КОМІСІЄЮ З РЕГУЛЮВАННЯ АЗАРТНИХ ІГОР ТА ЛОТЕРЕЙ 23.08.2023 (РІШЕННЯ ВІД 08.08.2023№ 129).

УЧАСТЬ В АЗАРТНИХ ІГРАХ МОЖЕ ВИКЛИКАТИ ІГРОВУ ЗАЛЕЖНІСТЬ. ДОТРИМУЙТЕСЯ ПРАВИЛ (ПРИНЦИПІВ) ВІДПОВІДАЛЬНОЇ ГРИ.