Ситуація в квартеті D перед початком останнього туру групового етапу чемпіонату Європи-2024 була такою, що будь-яка команда могла посісти підсумкову першу сходинку, окрім Польщі — для неї все було скінчено ще після поразки від Австрії (1:3) кілька днів тому. І саме проти такого невмотивованого колективу Міхала Пробєжа й мала зіграти Франція, яку, ясна річ, за таких умов вважали фаворитом на перший рядок.

Навіть Кіліана Мбаппе, нехай і в захисний масці, але змогли повернути лікарі команди Дідьє Дешама назад на поле на цю гру. Але в підсумку "Les Bleus" це не надто й допомогло. Так, поляки більшу частину ігрового часу грали без м’яча та глибокого в захисті власних воріт, і хоча постійно хтось із флангових гравців Франції знаходив простір, аби розігнатись та створити небезпечний момент, але ж команда Дідьє Дешама банально не забивала.

Моменти Дембеле, Мбаппе, Баркола й решти гравців номінальних господарів залишились без реалізації до перерви, а вже в другому таймі цей перелік доповнили власними хибами Жиру та Грізманн. Поляки при цьому, у кращому випадку, почали позначати небезпеку на чужій половині лише посеред другого тайму, якщо не пізніше.

Для команди Пробєжа при цьому все могло завершитись на 56 хвилині, коли Дембеле спочатку на правому фланзі штрафного розхитав Ківьора, а той сфолив, після чого Мбаппе відзначив своє повернення ударом із пенальті в правий кут. Проте Франція вирішила, що справу зроблено, занадто рано, і поплатись за це в подальшому.

Насправді, епізод на 75 хвилині, коли Упамекано збив у центрі власного штрафного Свідерські взагалі не вартував того, аби виникнути, але Дайо продовжив свою "баварську" справу й у збірній, тож Меньяну довелось протистояти Левандовські, і першу спробу пробити в лівий кут воротар витягнув. Але зарано при цьому вийшов із лінії, тож форвард бив удруге, туди ж, і таки його переграв.

І на цьому все — Франція залишилась другою з п’ятьма очка, а Польща хоч побачила ті залікові бали.

Франція — Польща 1:1
Голи: Мбаппе, 56 (пен.) — Левандовські, 79 (пен.)

Франція: Меньян — Кунде, Упамекано, Саліба, Ернандес — Чуамені (Фофана, 81), Канте (Грізманн, 61), Рабьо (Камавінга, 61) — Дембеле (Коло Муані, 86), Мбаппе, Баркола (Жиру, 61).

Польща: Скорупські — Беднарек, Давідович, Ківьор — Франковські, Модер, Зелінські, Залевські (Свідерські, 68) — Шиманські (Скураш, 68), Левандовські, Урбанські.

Попередження: Рабьо — Залевські, Давідович, Свідерські