Ще зовсім трохи часу мине, і груповий етап чемпіонату Європи-2024 в Німеччині залишиться позаду, а ми те й робитимемо з вами, що обговорюватимемо майбутню сітку плей-оф цього турніру. Але для всього свій час — тут ще треба було завершити ці історії в квартетах, бо ще не ігровий день, так одразу готується якась велика несподіванка.

Група C у цьому плані, щоправда, викликала певні запитання. Збірна Англії, як передбачалось до початку турніру, мала зробити так, аби жодної інтриги в боротьбі за першу сходинку взагалі не було, однак перед заключним ігровим день навіть вона мала всі шанси втратити власні позиції на чолі квартету. Для цього, наприклад, Данія мала обіграти Сербію в Мюнхені, тоді як колектив Драгана Стойковича також мав перемагати, аби за підсумками дня не пакувати чемодани додому.

Однак щось у цій групі таки було пороблено, бо щодо футболу, то ми взагалі мало що побачили у виконанні кожної з команд. Ось як боротись треба, то тут їх навіть кликати не потрібно — самі прийдуть і охоче зав’яжуться десь у суперечці на футбольному полі. Для створення гарячого антуражу в грі цього, напевно, навіть більше, аніж потрібно, але щодо якихось сенсів, то вже значно важче.

Ось і цей матч проходив так, немов ми прийшли подивитись чемпіонат Європи з якогось бійцівського виду спорту. Данія давала трохи більше конструктиву попереду в першому таймі, тож формально могла вважатись його переможцем, бо рахунок ніхто так і не відкрив. Моменти були в команди Юльманна дуже непогані, проте форвард "червоної гвардії" на цьому турнірі явно відчувають гольову посуху. Як і більшість їхніх колег.

А ось після перерви ситуація на полі вже була такою, що й сербам начебто треба було йти вперед, і суперники трохи притримували власні амбіції, бо ризик утратити все існував дійсно дуже великий. Ще й із картками треба було бути обачними данцям, бо можна було пролетіти в заочній конкуренції проти Словенії.

У підсумку, Стойкович вирішив, що ось у нього є купка зіркових футболістів в атаці на лаві для запасних, то якщо їх кинути до бою, то вони зроблять результат. Не зробили. А Данія натомість настільки боялась підняти градус у цій грі, що про атаки взагалі забула під фінальний свисток. І не дивно, бо вона з трьома очками таки стала другою, а Сербія з двома поїхала додому.

Данія — Сербія 0:0

Данія: Шмейхель — Андерсен, А. Крістенсен, Вестергор — Ба (Р. Крістенсен, 77), Юльманн (Ділейні, 77), Гейб’єрг, Меле — Еріксен — Гойлунн (Дольберг, 58), Вінд (Сков Ольсен, 46).

Сербія: Райкович — Велькович, Міленкович, Павлович — Міяїлович (Младенович, 73), Ілич (Влахович, 67), Гудель (Йович, 46), Живкович — Самарджич (Тадич, 46), Мітрович, Лукич (Мілінкович-Савич, 87).

Попередження: Вінд — Міленкович, Мітрович