У рамках 1/8 фіналу чемпіонату Європи-2024 між собою зіграють збірні Португалії та Словенії.


Португалія — Словенія
Понеділок, 1 липня, 22:00, стадіон Франкфурт Арена, Франкфурт. Арбітр зустрічі — Даніеле Орсато
Пряма трансляція на медіа-сервісі MEGOGO.


Незважаючи на перемогу в групі F, Португалія зазнала поразки від Грузії, що дещо зіпсувало її вражаючий виступ до цього часу. Дві помилки центрального захисника Бенфіки Антоніо Сілви допомогли грузинам забити в обох таймах. 

Оскільки перемоги над Чехією та Туреччиною вже забезпечили команді "селекао" вихід до 1/8 фіналу, головний тренер Роберто Мартінес з радістю скористався можливістю дати відпочити низці гравців, таким як Бруну Фернандеш, Рубен Діаш, Бернарду Сілва та ветерану Пепе.

Команда перервала переможну серію з 12 матчів у кваліфікації та фінальній частині ЄВРО. 

Матч у понеділок зведе Словенію віч-на-віч з "селекао" лише вдруге, перший раз — у березні цього року — товариська перемога в Любляні з рахунком 2:0.


Прогноз на цей матч від ліцензійного букмекера GGBET: Португалія переможе Словенію з ймовірністю 70% (коефіцієнт 1,39). Подивіться лінію GGBET з 70+ видів спорту та знайдіть для себе цікавий матч!  Отримай неймовірний бонус до 150 000  грн від GGBET! Тримай лінію на Євро 2024 разом з  GGBET!


На відміну від своїх іменитих суперників, які після групового етапу грали 25 разів, словенці дебютують на стадії плей-оф крупного турніру, тому навіть проходження так далеко буде приводом для святкування.

Нудна безгольова нічия з Англією у заключному матчі групи С дозволила команді Матьяжа Кека вийти до 1/8 фіналу, а також продовжила їхню безпрограшну серію до дев'яти матчів.

Зігравши раніше внічию з Данією, а потім із Сербією — яких вони були на волосину від перемоги — три очки дозволили їм посісти третє місце, що, зрештою, було достатньо для того, щоб вийти на "новий рівень" для слов'янської нації.

Хоча Словенія в середньому володіла м'ячем на Євро-2024 лише 32% — лише дві команди коли-небудь виходили з групового етапу з нижчим середнім показником — Кек може розраховувати на солідну команду з двома справжніми зірками: капітаном Яном Облаком та молодим нападником Беньяміном Шешко.


Орієнтовні склади


Португалія: Діогу Кошта — Жоау Канселу, Пепе, Рубен Діаш, Нуну Мендеш — Палінья, Вітінья, Бруну Фернандеш — Рафаел Леау, Роналду, Бернарду Сілва.

Словенія: Облак — Карнічник, Дркушич, Бійол, Балковець — Стоянович, Елшнік, Гнезда-Черін, Млакар — Шпорар, Шешко.


Тренери говорять


Головний тренер збірної Португалії Роберто Мартінес:

"Можу сказати, що після трьох матчів команда готова. Зараз починається новий турнір, тут пан або пропав. Багато команд на ЄВРО мають яскраву індивідуальність і вірять, що можуть перемогти. Кожна гра залежить від дрібних деталей.

Словенія така яка є. Це організована і бойова команда. Нам потрібно показати свій найкращий футбол".

Головний тренер збірної Словенії Матьяж Кек:

"Не варто перебільшувати ситуацію, футбол продовжиться і після завтрашнього матчу. Я просто сподіваюся, що хлопці будуть розкутими і зосередженими. Ми знаємо, з ким нам доведеться грати. Португалія — один із фаворитів на перемогу в турнірі.

Але ми хочемо домогтися гарного результату і не надто дбаємо про те, як виглядаємо на полі. Я очікую, що в певні моменти ми будемо "страждати".


Очні зустрічі



Поточна форма


footballпрогноз 1:0

Партнер проєкту — ліцензійний букмекер GGBET з найширшою лінією, понад 70 видів спорту та дисциплін кіберспорту. Компанія створює унікальний україномовний контент на YouTube та розвиває культуру відповідальної гри. Отримай неймовірний бонус до 150 000 грн від GGBET! Тримай лінію на Євро 2024 разом з GGBET!


GGBET ЗДІЙСНЮЄ СВОЮ ДІЯЛЬНІСТЬ В УКРАЇНІ НА ПІДСТАВІ ЛІЦЕНЗІЇ НА ПРОВАДЖЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ З ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОВЕДЕННЯ БУКМЕКЕРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ, ВИДАНОЇ КОМІСІЄЮ З РЕГУЛЮВАННЯ АЗАРТНИХ ІГОР ТА ЛОТЕРЕЙ 23.08.2023 (РІШЕННЯ ВІД 08.08.2023 № 128), ТА ЛІЦЕНЗІЇ НА ПРОВАДЖЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ З ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОВЕДЕННЯ АЗАРТНИХ ІГОР КАЗИНО У МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ, ВИДАНО КОМІСІЄЮ З РЕГУЛЮВАННЯ АЗАРТНИХ ІГОР ТА ЛОТЕРЕЙ 23.08.2023 (РІШЕННЯ ВІД 08.08.2023№ 129).

УЧАСТЬ В АЗАРТНИХ ІГРАХ МОЖЕ ВИКЛИКАТИ ІГРОВУ ЗАЛЕЖНІСТЬ. ДОТРИМУЙТЕСЯ ПРАВИЛ (ПРИНЦИПІВ) ВІДПОВІДАЛЬНОЇ ГРИ.