У рамках матчу-відкриття чемпіонату Європи-2024 між собою зійдуться збірні Німеччини та Шотландії.

НІМЕЧЧИНА — ШОТЛАНДІЯ

П’ЯТНИЦЯ, 14 ЧЕРВНЯ, 22:00. АЛЬЯНЦ АРЕНА, МЮНХЕН. ГОЛОВНИЙ АРБІТР — КЛЕМАН ТЮРПЕН (ФРАНЦІЯ). ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ НА MEGOGO

Головна подія цього літа розпочинається вже незабаром і більше не буде розмов про підготовку, усіляких прогнозів та передбачень експертів, а буде лише футбол. Дуже багато футболу. Особливо в перші два тижні турніру, коли проводитиметься груповий етап. Але не в стартовий день. Тут усе просто — господарі, німці, урочисто відкривають змагання матчем на найбільш сучасній арені країни.

Але це не чемпіонат світу-2006, тож у суперниках буде не Коста-Рика, при всій повазі, а збірна Шотландії, яка, будемо відверті, здивувала всіх під час кваліфікації до Євро. П’ять перемог на старті в групі, де також були присутні Іспанія, Норвегія та Грузія. І Кіпр на додачу, але то вже таке. Напевно, команда Стіва Кларка й сама трохи втратила голову від того шаленого успіху, тож останні три гри виграти не змогла, відпустила "Фурію Роху", а сама з другої сходинки спокійно вийшла у фінальну частину.

Чи хотіла "тартанова армія" потрапити в групу до Німеччини? Та ніхто б не хотів, бо вони — господарі турніру, і це дуже спонукає до виступів на належному рівні. Але й опинитись випадково в групі з Італією, Хорватією та Албанією для Шотландії було б ще тією пригодою. Тож тепер доведеться влаштовувати боротьбу разом із Швейцарією та Угорщиною й намагатись при цьому на трьох десь підловити явних фаворитів квартету. 

Прогноз на цей матч від ліцензійного букмекера GGBET: Німеччина переможе Шотландію з ймовірністю 73% (коефіцієнт 1,31). Подивіться лінію GGBET з 70+ видів спорту та знайдіть для себе цікавий матч!  Отримай неймовірний бонус до 150 000  грн від GGBET! Тримай лінію на Євро 2024 разом з GGBET!

Як грала Німеччина на останніх великих турнірах — ми всі бачили. Фанати "Бундестім" дякують за цей досвід, але повторення його на домашньому Євро точно не хочуть. Ба більше — вони вимагають гідних результатів, і тут уже не вдасться обмежитись простим виходом до плей-оф, бо це в цьому розіграші може зробити й третя команда в чотирьох із шести груп. Звичайно, що з такими амбіціями німці навіть не розглядають подібний сценарій.

Та й для чого вони тоді кликали Юліана Нагельсманна очолювати збірну? Тут ідеться вже не просто про ситуативний виступ із командою в одному циклі, а про повноцінний досвід на чолі "Бундестім" із перебудовою й усіма її наслідками та викликами. І якщо ознайомитись із відгуками на роботу Нагельсманна вже зараз, то всім більш-менш подобається, але очікування вже більш обережні, аніж були кілька кампаній до цього.

Воно й не дивно, бо Німеччина вже сприймається як не чемпіон світу, а як збірна, яку можуть потопити в групі Південна Корея чи Японія. Або та сама Угорщина, якщо ми вже проводимо паралелі із цьогорічним турніром.

При цьому є один важливий момент — "Бундестім" не грали офіційних матчів від 1 грудня 2022, коли обіграли Коста-Рику (4:2, яка іронія!), і вилетіли з чемпіонату світу в Катарі. Це було ще з Гансом-Дітером Фліком на чолі, і оскільки після цього команда провалила низку товариських поєдинків, робота фахівця на посаді завершилась достроково. Ігровий ритм — те, чого бракуватиме німцям, але навіть у контрольній грі проти України (0:0) було помітно, що вони знають, як із цим боротись.

Хоча формально Шотландія теж у 2024 році не провела жодної офіційної гри, а її суперники під час підготовки до Євро викликають багато запитань через свій рівень майстерності. Тим паче, що з четвірки Нідерланди – Північна Ірландія – Гібралтар – Фінляндія обіграти вдалось тільки найслабший колектив (2:0), після чого була нічия проти фінів (2:2). А от із "помаранчевими" були 0:4 — і це вже більше схоже на той рівень спротиву, із яким Шотландія зіштовхнеться на цьогорічному Євро.


ОРІЄНТОВНІ СКЛАДИ

Німеччина: Ноєр — Кімміх, Та, Рюдігер, Міттельштедт — Кроос, Андріх — Мусіала, Гюндоган, Вірц — Гаверц.

Шотландія: Ганн — Гендрі, Генлі, Тірні — Ральстон, Мактоміней, Гілмур, Робертсон — Макгінн, Крісті — Шенкленд.

footballпрогноз 3:1

Партнер проєкту — ліцензійний букмекер GGBET з найширшою лінією, понад 70 видів спорту та дисциплін кіберспорту. Компанія створює унікальний україномовний контент на YouTube та розвиває культуру відповідальної гри. Отримай неймовірний бонус до 150 000  грн від GGBET! Тримай лінію на Євро 2024 разом з GGBET!


GGBET ЗДІЙСНЮЄ СВОЮ ДІЯЛЬНІСТЬ В УКРАЇНІ НА ПІДСТАВІ ЛІЦЕНЗІЇ НА ПРОВАДЖЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ З ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОВЕДЕННЯ БУКМЕКЕРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ, ВИДАНОЇ КОМІСІЄЮ З РЕГУЛЮВАННЯ АЗАРТНИХ ІГОР ТА ЛОТЕРЕЙ 23.08.2023 (РІШЕННЯ ВІД 08.08.2023 № 128), ТА ЛІЦЕНЗІЇ НА ПРОВАДЖЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ З ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОВЕДЕННЯ АЗАРТНИХ ІГОР КАЗИНО У МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ, ВИДАНО КОМІСІЄЮ З РЕГУЛЮВАННЯ АЗАРТНИХ ІГОР ТА ЛОТЕРЕЙ 23.08.2023 (РІШЕННЯ ВІД 08.08.2023№ 129).

УЧАСТЬ В АЗАРТНИХ ІГРАХ МОЖЕ ВИКЛИКАТИ ІГРОВУ ЗАЛЕЖНІСТЬ. ДОТРИМУЙТЕСЯ ПРАВИЛ (ПРИНЦИПІВ) ВІДПОВІДАЛЬНОЇ ГРИ.