У третьому турі групового етапу Євро-2024 групи D між собою зіграють Нідерланди та Австрія.


Нідерланди — Австрія
25 червня, 19:00, Олімпійський стадіон, Берлін. Арбітр зустрічі — Іван Кружляк
Пряма трансляція на медіасервісі MEGOGO.

Прагнучи в восьмий раз за останні дев'ять виступів на чемпіонаті Європи вийти до плей-оф, збірна Нідерландів зробила ще один крок до своєї головної мети, зігравши в п'ятницю ввечері внічию 0:0 з фаворитами турніру — командою Франції.

Хоча жодна зі сторін не змогла вийти з глухого кута в Лейпцигу, Хаві Сімонс, здавалося, вивів свою команду вперед на 69-й хвилині, коли форвард влучно пробив у нижній кут після того, як голкіпер Франції Майк Меньян відбив удар Мемфіса Депая. Однак, після тривалої перевірки VAR, гол був скасований через офсайд.

Перемігши Польщу 2:1 у своєму першому матчі, "помаранчеві" забезпечать собі місце у першій двійці групи D, якщо не програють Австрії, і гарантують собі перше місце, якщо виграють, а Франція не зможе перемогти Польщу.

Тим часом, якщо команда Кумана зіграє внічию, а Франція переможе, вона все одно фінішує другою — навіть у разі поразки чотирьох очок буде достатньо, щоб посісти третє місце.

Починаючи з чемпіонату світу 2014 року, Нідерланди є непереможними в групових матчах на великих турнірах, вигравши дев'ять з 11 і забиваючи в кожній грі, за винятком п'ятничного безгольового протистояння з "Les Bleus".


Прогноз на цей матч від ліцензійного букмекера GGBET: Нідерланди переможуть Австрію з ймовірністю 47% (коефіцієнт 2,09). Подивіться лінію GGBET з 70+ видів спорту та знайдіть для себе цікавий матч!  Отримай неймовірний бонус до 150 000  грн від GGBET! Тримай лінію на Євро 2024 разом з GGBET!


Під час цієї серії на Євро-2020 вони перемогли Австрію з рахунком 2:0, коли Депай і Думфріс влучили в ціль на "Йохан Кройфф Арені". Повторення цього успіху вивело б високорейтингову голландську команду до наступної фази з великим запасом.

Враховуючи поразку в Амстердамі три роки тому, Австрія програла сім останніх матчів проти Нідерландів — найдовшу серію проти одного суперника.

Остання перемога над "оранжевими" датується травнем 1990 року, але у вівторок ввечері може знадобитися перервати цю безрезультатну серію, щоб забезпечити собі вихід до 1/8 фіналу.

Після поразки від Франції у своєму першому матчі на Євро-2024 двоє гравців, яких було повернуто до стартового складу, відзначилися у п'ятницю вдень, коли команда Ральфа Ранґніка здобула важливу перемогу над Польщею з рахунком 3:1.

Гернот Траунер відкрив рахунок, а Крістоф Баумгартнер забив другий м'яч Австрії після хитромудрої передачі Марко Арнаутовича, який за 12 хвилин до завершення зустрічі реалізував пенальті. 

Після перемоги в Берліні з рахунком 3:1 австрійці вперше з 1982 року можуть виграти два матчі поспіль у фіналі великого турніру, коли вони знову вийдуть на легендарний Олімпіаштадіон.


Тренери говорять:

Рональд Куман (Нідерланди)

"Ми знаємо, що це буде важкий матч. Не можна недооцінювати Австрію. Особливо в плані того, як вона чинить пресинг, тож треба бути гранично зібраними під час володіння м'ячем. Треба буде вміло ним розпоряджатися, і знати, коли вийти з-під пресингу за рахунок довгої передачі". 

Ральф Рангнік (Австрія)

"Нідерланди — такий самий сильний суперник, як і Франція. Може, трохи слабший, тому що у французів країна більша. Нідерландці грають на дуже високому рівні, але я хочу бачити відрізки, в яких ми домінуємо. Треба зіграти в інтенсивний силовий футбол. Тоді зможемо показати, на що ми здатні". 


Орієнтовні склади

Нідерланди: Вербрюгген — Думфріс, де Врей, ван Дейк, Аке — Схаутен, Сімонс, Рейндерс — Фрімпонг, Депай, Гакпо.

Австрія: Пенц — Пош, Дансо, Ліенхарт, Мвене — Зайвальд, Лаймер — Віммер, Баумгартнер, Забітцер; Грегорич. 


Очні зустрічі


Поточна форма

footballпрогноз 1:0

Партнер проєкту — ліцензійний букмекер GGBET з найширшою лінією, понад 70 видів спорту та дисциплін кіберспорту. Компанія створює унікальний україномовний контент на YouTube та розвиває культуру відповідальної гри. Отримай неймовірний бонус до 150 000 грн від GGBET! Тримай лінію на Євро 2024 разом з GGBET!


GGBET ЗДІЙСНЮЄ СВОЮ ДІЯЛЬНІСТЬ В УКРАЇНІ НА ПІДСТАВІ ЛІЦЕНЗІЇ НА ПРОВАДЖЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ З ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОВЕДЕННЯ БУКМЕКЕРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ, ВИДАНОЇ КОМІСІЄЮ З РЕГУЛЮВАННЯ АЗАРТНИХ ІГОР ТА ЛОТЕРЕЙ 23.08.2023 (РІШЕННЯ ВІД 08.08.2023 № 128), ТА ЛІЦЕНЗІЇ НА ПРОВАДЖЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ З ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОВЕДЕННЯ АЗАРТНИХ ІГОР КАЗИНО У МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ, ВИДАНО КОМІСІЄЮ З РЕГУЛЮВАННЯ АЗАРТНИХ ІГОР ТА ЛОТЕРЕЙ 23.08.2023 (РІШЕННЯ ВІД 08.08.2023№ 129).

УЧАСТЬ В АЗАРТНИХ ІГРАХ МОЖЕ ВИКЛИКАТИ ІГРОВУ ЗАЛЕЖНІСТЬ. ДОТРИМУЙТЕСЯ ПРАВИЛ (ПРИНЦИПІВ) ВІДПОВІДАЛЬНОЇ ГРИ.