У рамках третього ігрового дня першого туру групового етапу чемпіонату Європи-2024, який проходить у Німеччині, відбудеться зустріч між національними збірними Польші та Нідерландів — представниками квартету D.
[*] — положення команди в рейтингу ФІФА

[28] ПОЛЬЩА — НІДЕРЛАНДИ [7]

НЕДІЛЯ, 16 ЧЕРВНЯ, 16:00. ФОЛЬКСПАРКШТАДІОН, ГАМБУРГ. ГОЛОВНИЙ АРБІТР — САНДРО ШЕРЕР (ШВЕЙЦАРІЯ). ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ НА MEGOGO та СУСПІЛЬНЕ


Збірній Польщі навряд чи позаздрить хоча ю якась національна збірна, оскільки наші сусіди потрапили до справжнісінької групи смерті, в якій вони є найголовнішими аутсайдерами. Стартує команди Пробежу на Євро-2024 поєдинком зі збірною Нідерландів, яка вважається однією з фавориток турніру. І це ще ми не говоримо про те, що група D також представлена висококласною ​​Францією та непередбачуваною в хорошому сенсі Австрією, яка цілком може стати головним сюрпризом цієї континентальної першості.

У товариському матчі проти збірної України ми побачили загальну картину майбутнього плану поляків на Євро-2024, які не збираються грати в якийсь гарний та атакуючий футбол, а прагматичний підхід стане їхньою єдиною можливістю здобути результати на турнірі в Німеччині. Головний тренер збірної Польщі Пробеж цього і не приховує, адже безглуздо намагатися переграти у футбол нідерландців, французів та австрійців під керівництвом Рангніка, особливо на тлі існуючих травм. А ось скористатися стандартами і контратаками при грі другим номером — це найпростіший і робочий метод у цій ситуації.

Збірна Нідерландів також зустрілася з деякими травмами важливих гравців ще до старту Євро-2024, але, заради справедливості, відсутність того ж Френкі де Йонга — це не сказати, що стало великим подивом або сюрпризом. Але благо для тренерського штабу Рональда Кумана, він керує командою, що представляє футбольну країну, що традиційно має багато талановитих молодих виконавців на кожній з позицій. Очікування від рівня гри "помаранчевих" на тлі наявних традицій завжди так само дуже високі. І важко уявити, що вічно атакуюча збірна Нідерландів гратиме від оборони — ніхто цього не зрозуміє.

Під час відбіркового циклу збірна Нідерландів посіла друге місце у своїй групі, але лише з однієї причини — її головним конкурентом була Франція, з якою доведеться зіграти і на фінальному турнірі в Німеччині. Тим часом, якихось особливих проблем із кваліфікацією на Євро-2024 у підопічних Кумана й не було. Єдиною проблемою стали саме французи, два матчі з якими завершилися для збірної Нідерландів поразками. Тому якщо "помаранчеві" сподіваються взяти реванш у фіналіста ЧС-2022, то сьогодні вони зобов'язані зламати прагматизм поляків, адже далі у груповому циклі у них будуть суперники ще серйозніші за рівнем як мінімум на папері.

За версією букмекерів, фаворитами майбутнього протистояння є підопічні Рональда Кумара. Так, на перемогу Нідерландів в основний час пропонується коефіцієнт 1,58, тоді як потенційний успіх Польщі оцінюється показником 6,40. Ймовірність нічийного результату представлена коефіцієнтом 4,10.


УСЕ ГОЛОВНЕ ПРО ЄВРО-2024 В НАШОМУ TELEGRAM



ТРЕНЕРИ ГОВОРЯТЬ


Міхал Пробеж, головний тренер збірної Польщі: "Ми знаємо, наскільки сильні Нідерланди. Ми поважаємо їх, але не боїмося. У відновленні Роберта Левандовські спростерігається прогрес, тож ми сподіваємося, що він повернеться на гру проти Австрії. Нашим завданням є виживання в цій грі, і у нас є план, як можна цього досягти. Я сподіваюся, що ми добре підготували наших гравців — ми показали їм 20 записів матчів збірної Нідерландів".

Рональд Куман, головний тренер Нідерландів: "Кожен суперник у нашій групі складний: можливо, не такого рівня якості, як Франція, але Польща — добре організована та сильна команда, міцна в обороні. Вони фізично сильні. Так, звичайно, у нас є кілька талановитих гравців у лінії півзахисту, але ми не підходимо до цього матчу так, ніби ми вже його виграли. Однієї перемоги мало — потрібно, щоб всі залишалися здоровими".


ОРІЄНТОВНІ СКЛАДИ


ПОЛЬЩА :  Щесни — Беднарек, Давідович, Ківьор — Франковські, Сліш, Пьотровські, Модер, Залевські - Зелінські — Букса

Заявка збірної Польщі на Євро-2024:

НІДЕРЛАНДИ : Вербрюгген — Думфріс, де Врнй, ван Дейк, Аке — Рейндерс, Схаутен, Веерман — Сімонс, Депай, Гакпо

Заявка збірної Нідерландів на Євро-2024:


ОЧНІ ЗУСТРІЧІ



КОМАНДИ У ВІДБОРІ НА ЄВРО-2024


ПОЛЬЩА : 

НІДЕРЛАНДИ :


ПОТОЧНА ФОРМА


footballпрогноз 0:2