В матчі першого туру групового етапу збірна Португалії грала проти збірної Чехії. Роберто Мартінес випустив в стартовому складі досвідчених Пепе та Кріштіану Роналду та відійшов від схеми 4-3-3, яку награвав у товариських поєдинках. У чехів все було доволі очікуємо — 3-5-2 та низький блок.

Португальці одразу забрали м'яч під свій контроль та доволі швидко створили небезпечний момент - Леау навісив з лівого флангу, а Роналду в стрибку пробив головою. Втім, м'яч пройшов повз ворота. Перепасовка команда Роберто Мартінеса не завершувалась ударами в отвір воріт, що було великою проблемою. Загострити ситуацію вдавалось регулярно, але чехи самовіддано кидались під м'яч.

Дійсно небезпечний шанс для взяття воріт португальці мали після 30 хвилин гри, коли Фернандеш шикарним пасом знайшов Роналду в чужому штрафному, але той не зміг переграти Станека в ближньому бою. Вже ближче до кінця тайму Кріштіану знов загрожував володінням Станека, але голкіпер був на місці після удару опонента з меж штрафного з лівої ноги.

Команди пішли відпочивати за рівного рахунку і вже на початку другого тайму команда Гашека продемонструвала, що буде діяти значно агресивніше та сміливіше. Результатом цього став гол - Цоуфал покотив на Провода, а той потужним ударом вколотив м'яч у верхній кут. 0:1. 

Тренерський штаб португальців одразу відреагував замінами, а команда з новими силами побігла вперед. Довго порадіти чехам не вдалось, адже вже за сім хвилин Вітінья накинув м'яч на дальню стійку, Мендеш скинув головою в центр, а Станек вибив м'яч в Гранача, а вже після цього сфера опинилась у воротах. 1:1.

Вже у наступній атаці Бернарду Сілва обікрав Цоуфала та пробив з гострого кута — Станек однією рукою відбив удар. Втім, чехи не посипались й змогли стримати натиск португальців протягом наступних 15 хвилин. Вже під завісу гри Роналду пробив головою після подачі з флангу, але чехів врятувала стійка. Жота був успішним на добиванні, але в Кріштіану все ж таки зафіксували офсайд.

Здавалось, що команди так і завершать матч, але в компенсований час Нету прискорився лівим флангом та прострілив — захисник був першим на м'ячі, але на добиванні опинився Консейсан, який не залишив шансів Станеку. 2:1. Заміни Роберто Мартінеса спрацювали й принесли команді важливі три очки. 

Португалія — Чехія 2:1
Голи: Гранач (аг), 69, Консейсан, 90+2 -  Провод, 62 

Португалія: Кошта — Далот (Інасіу, 63), Пепе, Діаш — Канселу (Нету, 90), Сілва, Фернандеш, Вітінья (Консейсан, 90), Мендеш (Семеду, 90) — Роналду, Леау (Жота, 64)

Чехія: Станек — Холеш (Хори, 90), Гранач, Крейчі — Цоуфал, Шульц (Шевчик, 80), Соучек, Провод (Барак, 79), Доудера — Кухта (Хитіл, 60), Шик (Лінгр, 61)

Попередження: Леау, Консейсан — Шик