У рамках другого ігрового дня 1/8 фіналу плей-оф чемпіонату Європи-2024 у Німеччині відбудеться зустріч між збірними Іспанії та Грузії.

[*] — положення команди в рейтингу ФІФА


[8] ІСПАНІЯ — ГРУЗІЯ [74]

НЕДІЛЯ, 30 ЧЕРВНЯ, 22:00. КЕЛЬН СТЕДІУМ. ГОЛОВНИЙ АРБІТР — ФРАНСУА ЛЕТЕСЬЄ (ФРАНЦІЯ). ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ НА MEGOGO


На груповому етапі Євро-2024 збірна Іспанії здобула максимально можливу кількість залікових балів, здолавши усіх трьох своїх суперників, а саме Хорватію, Італію та Албанію. Квартет В, який вважався "групою смерті", не виявився проблемним для команди Луїса де ла Фуенте. Хорватів іспанці розгромили з рахунком 3:0, тоді як італійці зазнали від них мінімальної поразки (1:0).
В останньому, 3 турі невмотивована Іспанія (1 місце в групі було гарантовано ще після поєдинку з Італією) так само мінімально впоралася з Албанією, відправивши її додому. Колектив де ла Фуенте був єдиним на груповому етапі, якому вдалося здобути 9 очок. Напевно, протягом уже завершеної стадії турніру саме іспанці найбільше переконали вболівальників у можливості здобуття ними трофею Анрі Делоне.

Прогноз на цей матч від ліцензійного букмекера GGBET: Іспанія переможе Грузію з ймовірністю 78% (коефіцієнт 1,2). Подивіться лінію GGBET з 70+ видів спорту та знайдіть для себе цікавий матч!  Отримай неймовірний бонус до 150 000  грн від GGBET! Тримай лінію на Євро 2024 разом з GGBET!


Попри поразку від Туреччини (3:1) в дебютному для Грузії матчі чемпіонату Європи, колектив Віллі Саньйоля дуже порадував глядачів того поєдинку. У 2 турі грузини здобули свій перший в історії заліковий бал на Євро, зігравши внічию з Чехією (1:1). Доля виходу до плей-оф вирішувалась в останньому турі, поєдинком із Португалією, яка на той момент уже гарантувала собі перше місце квартету F.

Грузія взялася за справу з перших хвилин зустрічі. Хвіча Кварацхелія вже на 2' вивів свою збірну вперед. По перерві Жорж Мікаутадзе подвоїв перевагу грузинів, реалізувавши пенальті. Португалія не виглядала погано і дійсно намагалася змінити рахунок на табло, але скористатися своїми можливостями команда Роберто Мартінеса, на відміну від своїх опонентів, так і не зуміла, зазнавши поразки (2:0).

Іспанія та Грузія раніше зустрічалися 7 разів. У 6 випадках звитягу святкували іспанці, тоді як на рахунку грузинів одна перемога. Різниця забитих-пропущених становить 19 проти 4 на користь Іспанії. Востаннє ці збірні двічі протистояли одна-одній у відборі до Євро-2024.

У Тбілісі у вересні 2023 року команда де ла Фуенте розтрощила господарів поля з рахунком 7:1. У Вальядоліді в листопаді того ж року Іспанія здолала Грузію втричі скромніше — 3:1. Єдина звитяга грузинів над іспанцями датується червнем 2016-го, коли колектив ще Владіміра Вайсса втримав мінімальну перевагу над своїм суперником (1:0) у товариському матчі в Хетафе.

Збірна Грузії приємно здивувала всіх уболівальників, які уважно слідкували за Євро-2024. Виліт з 1/8 фіналу плей-оф однозначно не буде катастрофою для команди. Нинішня збірна Іспанії об'єктивно сильніша за грузинську, проте сумніватися в рівні самовіддачі підопічних Саньйоля в сьогоднішній зустрічі точно ніхто не збирається. У чвертьфіналі на переможця цієї пари вже чекає Німеччина, яка вчора здолала Данію (2:0).


ТРЕНЕРИ ГОВОРЯТЬ


Луїс де ла Фуенте, головний тренер збірної Іспанії: "Ми дуже поважаємо суперника, який провів блискучий турнір і чудово зіграв проти Португалії. Рівень виступів Грузії продовжує зростати. Ми ж просто повинні робити те, що завжди намагаємося робити – демонструвати найкращу версію самих себе".

Віллі Саньйоль, головний тренер збірної Грузії: "Вихід із групи був дуже емоційним моментом, тому що цього ніхто не очікував. Ми дуже раді. В Іспанії було більше часу для відновлення, але це нормально – я впевнений, що мої гравці добре відновилися та хочуть вийти на поле. Іспанія однозначно є найкращою командою турніру на даний момент. Неможливо досягти успіху, якщо думати тільки про захист. Ми хочемо показати нашим суперникам і Європі, що ми хороші не тільки в захисті, і можемо показати таку саму гру, як проти Португалії".


ОРІЄНТОВНІ СКЛАДИ


ІСПАНІЯСімон (Атлетік) — Карвахаль (Реал Мадрид), Ле Норман (Реал Сосьєдад), Н. Фернандес (Реал Мадрид), Кукурелья (Челсі) — Педрі (Барселона), Родрі (Манчестер Сіті), Руїс (ПСЖ) — Ямал (Барселона), Мората (Атлетіко), Вільямс (Атлетік)

ГРУЗІЯМамардашвілі (Валенсія) — Цитаішвілі (Динамо Батумі), Двалі (АПОЕЛ), Кашія (Слован Братислава), Кверквелія (Аль-Ухдуд), Какабадзе (Краковія) — Кочорашвілі (Леванте), Кітеішвілі (Штурм), Чакветадзе (Вотфорд) — Кварацхелія (Наполі), Мікаутадзе (Мец)

Ознайомитися з остаточними заявками обох збірних на Євро-2024 можна за посиланням.


ОЧНІ ЗУСТРІЧІ



КОМАНДИ НА ГРУПОВОМУ ЕТАПІ ЄВРО-2024


Іспанія:

Грузія:


ПОТОЧНА ФОРМА


footballпрогноз 2:0

Партнер проєкту — ліцензійний букмекер GGBET з найширшою лінією, понад 70 видів спорту та дисциплін кіберспорту. Компанія створює унікальний україномовний контент на YouTube та розвиває культуру відповідальної гри. Отримай неймовірний бонус до 150 000 грн від GGBET! Тримай лінію на Євро 2024 разом з GGBET!


GGBET ЗДІЙСНЮЄ СВОЮ ДІЯЛЬНІСТЬ В УКРАЇНІ НА ПІДСТАВІ ЛІЦЕНЗІЇ НА ПРОВАДЖЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ З ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОВЕДЕННЯ БУКМЕКЕРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ, ВИДАНОЇ КОМІСІЄЮ З РЕГУЛЮВАННЯ АЗАРТНИХ ІГОР ТА ЛОТЕРЕЙ 23.08.2023 (РІШЕННЯ ВІД 08.08.2023 № 128), ТА ЛІЦЕНЗІЇ НА ПРОВАДЖЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ З ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОВЕДЕННЯ АЗАРТНИХ ІГОР КАЗИНО У МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ, ВИДАНО КОМІСІЄЮ З РЕГУЛЮВАННЯ АЗАРТНИХ ІГОР ТА ЛОТЕРЕЙ 23.08.2023 (РІШЕННЯ ВІД 08.08.2023№ 129).

УЧАСТЬ В АЗАРТНИХ ІГРАХ МОЖЕ ВИКЛИКАТИ ІГРОВУ ЗАЛЕЖНІСТЬ. ДОТРИМУЙТЕСЯ ПРАВИЛ (ПРИНЦИПІВ) ВІДПОВІДАЛЬНОЇ ГРИ.