Збірна Франції в рамках поєдинку 1/8 фіналу чемпіонату Європи грала проти Бельгії. В стартовому складі французів з'явився Кіліан Мбаппе, у бельгійців відзначимо появу Луїса Опенди. Доменіко Тедеско вирішив зіграти більш агресивно — у два форварди, тоді як Кевін де Брюйне зайняв місце в глибині в центрі поля.

З перших хвилин команди діяли доволі обережно й не поспішали йти в атаку великими силами. Найцікавіший момент першої 15-хвилинки стався, коли Мбаппе обігрався з Тео та пробив з кута чужого штрафного — м'яч зачепив голову Онана та полетів за межі поля. Чуамені був вкрай незадоволений тим, що арбітр не помітив дотик Онана та призначив удар від воріт. За це півзахисник отримав попередження. 

В середині тайму свій момент створили бельгійці - Кевін де Брюйне зробив подачу в отвір воріт зі штрафного — Меньян дещо нервово ногою м'яч відбив. Трохи згодом Опенда легко пішов від Упамекано та прострілив в центр. Після серії рикошетів м'яч відскочив до Карраско, який пробив в один дотик, але Тео спробу заблокував.

Найкращий момент французів у першому таймі відбувся на 34 хвилині - Кунде навісив з правого флангу, а Тюрам пробив головою, але м'яч пройшов поруч з верхнім кутом. Наприкінці тайму Мбаппе просочився лівим флангом і прострілив — м'яч відскочив до Чуамені, який дуже сильно пробив вище воріт. Відпочивати команди пішли за рахунку 0:0.

Після перерви команди обмінялись небезпечними моментами. Спершу Кунде прострілив з правого флангу, а Мбаппе пробивав в один дотик — втім, влучності нападнику забракло. За декілька хвилин Карраско отримав пас від Де Брюйне і не встиг пробити з відмінної позиції — Тео в підкаті удар заблокував.

Під кінець матчу команди намагались вирвати перемогу. В одному з епізодів Мангаля викотив на Лукаку в чужому штрафному, а той пробив — Меньян впевнено впорався. Трошки пізніше Саліба на замаху прибрав Доку та пробив в ближній кут, але м'яч пройшов повз ціль. Бельгія впевнено йшла вперед й могла забити вирішальний м'яч, коли Доку гарно прискорився та покотив в центр на Де Брюйне, який сильним пострілом послав м'яч в кут воріт — Меньян на місці.

Гол стався доволі неочікувано - Коло Муані розвернувся в чужому штрафному та пробив, м'яч зачепив ногу Вертонгена та залетів у ворота. 1:0. В команди Доменіко Тедеско банально не залишилось часу, щоб врятуватись. Французи крокують далі й зіграють у фіналі з переможцем пари Португалія — Словенія.

Франція — Бельгія 1:0
Гол: Вертонген (аг), 84

Франція: Меньян — Кунде, Упамекано, Саліба, Ернандес — Канте, Чуамені, Рабьо — Грізманн — Тюрам (Коло Муані, 62), Мбаппе

Бельгія: Кастельс — Кастань (Де Кетеларе, 88), Фас, Вертонген, Теат — Де Брюйне, Онана, Феррейра Карраско (Лукебакіо, 89) — Опенда (Мангаля, 64), Лукаку, Доку

Попередження: Чуамені, Грізманн, Рабьо — Вертонген, Мангаля