У п'ятницю, 5 липня, відбудеться чвертьфінальний матч чемпіонату Європи-2024 у Німеччині, у якому зустрінуться збірні Португалії та Франції.

ПОРТУГАЛІЯ — ФРАНЦІЯ
П'ятниця, 5 липня, 22:00. Фолькспаркштадіон, Гамбург. Арбітр зустрічі — Майкл Олівер (Англія). Пряма трансляція на медіасервісі MEGOGO


У другому чвертьфінальному матчі Євро-2024 зіграють збірні Португалії та Франції, але велике питання: можна це пафосно назвати протистоянням Кріштіану Роналду проти Кіліана Мбаппе — швидше за все ні, тому що виступи двох зірок сучасного футболу на цьому турнірі поки досить бідні.

У 1/8 фіналу Португалія у складній дуелі здолала Словенію і можна сказати ця зустріч стала одночасно трагедією та тріумфом для Роналду, чиї спроби забити на Євро-2024 залишилися безрезультатними, навіть незважаючи на пенальті у ворота Яна Облака, який відбив удар португальця у додатковий час. .
Роналду не стримував емоцій і навіть заплакав, перш ніж Словенія дотерпіла до кінця додаткового часу, після чого провалила серію пенальті, де Селесао були сильнішими — 3:0 після трьох чудових сейвів Діогу Кошти.
Команда Роберто Мартінеса, яка вже перевершила свій минулий результат після вильоту з 1/8 фіналу Євро-2020, тепер зустрінеться із Францією і це буде зовсім інша гра. З одного боку, у португальців має бути більше свободи на чужій половині поля, а з іншого клас виконавців Франції в атаці набагато вищий і цього разу ветеран Пепе може не встигнути за блискавичними гравцями французької збірної.
Підопічні Мартінеса стартували досить добре на Євро-2024, але наразі вони не забили жодного гола в останніх двох матчах, а також програли Грузії в останньому матчі групового етапу. Мартінесу терміново потрібно щось придумати геніальне, щоб бути сильнішим за французів, не кажучи вже про удачу.

Прогноз на цей матч від ліцензійного букмекера GGBET: Франція переможе Португалію з ймовірністю 39% (коефіцієнт 2,59). Подивіться лінію GGBET з 70+ видів спорту та знайдіть для себе цікавий матч!  Отримай неймовірний бонус до 150 000  грн від GGBET! Тримай лінію на Євро 2024 разом з GGBET!


Пройшло чотири матчі чемпіонату Європи, а жоден француз ще не забив жодного гола з гри, але факт у тому, що підопічні Дідьє Дешама знову стали чвертьфіналістами і вони мають намір досягти значно більшого на полях Німеччини.
Після не надто яскравої гри на груповому етапі, яка все ж таки дозволила вийти у плей-оф, Франція зустрілася з Бельгією, склад якої багато хто називає "золотим поколінням", і саме один із представників останнього вирішив долю путівки до 1/4 фіналу турніру.
Бельгія успішно стримувала чемпіонів світу 2018 року далеко від своїх воріт протягом практично всього матчу, поки в кінцівці після удару француза м'яч не відскочив у сітку воріт бельгійців від Яна Вертонгена, прирікаючи "червоних дияволів" на гірку невдачу.
Незважаючи на жалюгідну гру в атаці, Дешам був задоволений грою своїх підопічних і пишався обороною, оскільки Франція втретє на Євро-2024 відіграла на нуль, а гол із пенальті у виконанні Роберта Левандовські поки що є єдиним пропущеним м'ячем в останніх шести матчах.
Звичайно очна зустріч Роналду і Мбаппе буде в центрі уваги, особливо до гри з боку ЗМІ, але доля матчу буде вирішена на полі у командній грі, і хто буде сильнішим, сказати складно, проте невеликий фаворит усім відомий.

ТРЕНЕРИ ГОВОРЯТЬ


Роберто Мартінес, головний тренер збірної Португалії: "Що стосується передбачуваності, то всі знають, як грають топові команди. Головне – це виконання, талант наших гравців. Я думаю, що ми повністю готові. Це чвертьфінал і ми повністю зосереджені. Ми критикуємо себе, ми завжди хочемо вдосконалюватися, але нам не потрібно все міняти від гри до гри".

Дідьє Дешам, головний тренер збірної Франції: "Це матч найвищого рівня. Все може вирішити кожна дрібниця. В обох командах гравці, які можуть зробити різницю. У Португалії багато якісних гравців, як і у нашій збірній. Це одна з найкращих команд у Європі. Я впевнений, що це буде важлива та складна гра. Історично рахунок між нами був щільним, але на цій стадії турніру рідко бувають односторонні ігри. Це буде чудовий чвертьфінал".


ОРІЄНТОВНІ СКЛАДИ


Португалія: Кошта — Мендеш, Діаш, Пепе, Канселу — Вітінья, Палінья — Леау, Фернандеш, Б. Сілва — Роналду.

Франція: Меньян — Ернандес, Саліба, Упамекано, Кунде — Камавінга, Чуамені, Канте — Грізманн — Мбаппе, Тюрам.


ОЧНІ ЗУСТРІЧІ



ПОТОЧНА ФОРМА


footballпрогноз 0:1

Партнер проєкту — ліцензійний букмекер GGBET з найширшою лінією, понад 70 видів спорту та дисциплін кіберспорту. Компанія створює унікальний україномовний контент на YouTube та розвиває культуру відповідальної гри. Отримай неймовірний бонус до 150 000 грн від GGBET! Тримай лінію на Євро 2024 разом з GGBET!


GGBET ЗДІЙСНЮЄ СВОЮ ДІЯЛЬНІСТЬ В УКРАЇНІ НА ПІДСТАВІ ЛІЦЕНЗІЇ НА ПРОВАДЖЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ З ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОВЕДЕННЯ БУКМЕКЕРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ, ВИДАНОЇ КОМІСІЄЮ З РЕГУЛЮВАННЯ АЗАРТНИХ ІГОР ТА ЛОТЕРЕЙ 23.08.2023 (РІШЕННЯ ВІД 08.08.2023 № 128), ТА ЛІЦЕНЗІЇ НА ПРОВАДЖЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ З ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОВЕДЕННЯ АЗАРТНИХ ІГОР КАЗИНО У МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ, ВИДАНО КОМІСІЄЮ З РЕГУЛЮВАННЯ АЗАРТНИХ ІГОР ТА ЛОТЕРЕЙ 23.08.2023 (РІШЕННЯ ВІД 08.08.2023№ 129).

УЧАСТЬ В АЗАРТНИХ ІГРАХ МОЖЕ ВИКЛИКАТИ ІГРОВУ ЗАЛЕЖНІСТЬ. ДОТРИМУЙТЕСЯ ПРАВИЛ (ПРИНЦИПІВ) ВІДПОВІДАЛЬНОЇ ГРИ.