В рамках півфінального матчу чемпіонату Європи-2024 збірна Англії протистояла Нідерландам. В стартовому складі нідерландців з'явився Доніел Мален, тоді як Веерман залишився в запасі. У англійців відзначимо появу Коббі Мейну, яки вже застовпив собі місце в старті, а також те, що Люк Шоу залишився в запасі.

Команди задали доволі високий темп гри на старті зустрічі, й перший гол не змусив себе довго чекати. Хаві Сімонс обікрав Райса і наважився на удар з дальньої відстані — м'яч полетів під поперечину. Пікфорд не зміг врятувати. 1:0. Англійці ж одразу пішли в атаку великими силами й намагались якомога швидше встановити паритет.

На 15 хвилині Гаррі Кейн пробив з меж чужого штрафного в один дотик, але м'яч пройшов трохи вище воріт. Втім на повторі було помітно, що нападник отримав по нозі від Дензела Думфріса, за що арбітр призначив пенальті. Гаррі Кейн пробив низом в лівий від себе кут. Вербрюгген вгадав напрямок удару, але врятувати не зміг. 1:1.

Трохи згодом Фоден видав шикарний прохід в чужому штрафному і пробив. Вербрюгген був не при справах, але Думфріс вибив м'яч з лінії. Нідерландці у відповідь створили свій шанс, коли Думфріс пробив головою після подачі з кутового, але на себе удар взяла поперечина. Гра ще більше набирали оберти й Філ Фоден наважився на удар з дальньої відстані, але м'яч лише облизав стійку воріт. 

Втім, після затяжного періоду активності команди стали діяти обережніше, тому пішли на перерву за рівного рахунка. В тому ж ключі гра проходила й на початку другого тайму. Команди не хотіли ризикувати та почергово володіли м'ячем. Першій дійсно небезпечний шанс виник вже десь в середині тайму -  Ван Дейк пробив в один дотик з чужого штрафного, але Пікфорд перевів на кутовий.

Ближче до кінця зустрічі Сімонс пробив після скидання Веггорста, але м'яч після удар о газон став легкою здобиччю для Пікфорда. Англія у відповідь забила - Сака відправив м'яч у ворота після прострілу Вокера, але перед цим у Кайла був офсайд. Здавалось, що гра перейде в додатковий час, але в одному з моментів Воткінс отримав пас від Палмера в чужому штрафному та гарматним пострілом вразив дальній кут. 1:2. У команди Кумана банально не було часу, щоб виправити ситуацію. Англія крокує у фінал, де зіграє проти Іспанії.

Нідерланди — Англія 1:2
Голи: Сімонс, 7 -  Кейн, 18 (пен), Воткінс, 90

Нідерланди: Вербрюгген — Думфріс (Броббі, 90), де Врей, ван Дейк, Аке — Схаутен, Сімонс (Зіркзе, 90), Рейндерс — Мален (Веггорст, 46), Депай (Корнеліс Марія Веерман, 35), Гакпо

Англія: Пікфорд — Вокер, Стоунз, Геї — Сака (Галлагер, 90), Мейну (Конса, 90), Райс, Тріпп'єр (Шоу, 46) — Фоден (Палмер, 81), Беллінгем — Кейн (Воткінс, 81)

Попередження: Думфріс, Ван Дейк, Сімонс — Беллінгем, Сака, Тріпп'єр