Відносно нещодавно добіг кінця чемпіонат світу-2022 в Катарі, проте клубний футбол уже почав потрохи повертатись на наші телеекрани завдяки матчам англійських національних змагань. Посеред минулого тижня Ліверпуль устиг програти Манчестер Сіті боротьбу за путівку до чвертьфіналу Кубку англійської ліги, тому вочевидь не мав бажання повторити схожий результат під час гостьового протистояння проти бірмінгемської Астон Вілли. Команди, проти якої в "червоних" уже був наявний певний негативний досвід зимових двобоїв.

Оскільки Унаї Емері тільки но почав призвичаюватись до посади головного тренера "левів", то такі можливості у вигляді протистояння з наперед визначеним фаворитом, іспанський керманич хотів використати задля гучного повернення до справ у АПЛ. Боротись проти суперників Вілла на цьому тлі розпочала фактично з перших хвилин, і була дуже близькою до того, аби відкрити рахунок уже на першій хвилині, проте Воткінс одну зі своїх чисельних нагод змарнував, із правого флангу штрафного пробивши до рук Аліссона.

А ось гості вирішили не гаяти власних можливостей, і перша подача кутового з правого флангу в звітній грі в їхньому виконанні завершилась удалим відскоком до Трента, який одразу повернув м’яч до чужих володінь, де Робертсон скинув у дотик на порожні ворота під удар Салаху. Тактикою Вілли за ходом першої половини гри була висока лінія захисту, проте Емері було б більш логічно випробувати такий підхід за суперниках рівнем простіше, бо його команда припускалась аж занадто великої кількості помилок.

До певної міри пощастило господарям, що на протилежному боці поля проти них грав напад із Дарвіном Нуньєсом на вістрі, бо працьовитий уругваєць добре набігався в пошуках вільного простору, але реалізація гольових нагод у його виконанні була просто ганебною. І якби ще це не були б виходи віч-на-віч із голкіпером Ольсеном, який за відсутності Еміліано Мартінеса подекуди відверто панікував під тиском опонентів.

Ліверпуль таки забив другий гол ще в першій половині зустрічі, проте зробив це за умов украй невдалих дій суперників перед власними воротами під час подачі кутового з правого флангу, яка завершилась скиданням на дальній стійці від Салаха під удар ван Дейку. Рідкісний випадок, коли центральний захисник забив ногою, проте саме цей постріл дозволив його команді почувати себе більш-менш спокійно перед відходом на перерву.

На початку другого тайму Вілла знову розпочала з гострих випадів, і за сукупною кількістю створених гольових моментів навіть перегравала суперників зразка першої половини. Проте лише один із двох влучних пострілів Воткінса зрештою відбувся в рамках правил, тому "леви" могли розраховувати виключно на один відіграний м’яч. Знову ж таки, їм для цього спростити власну гру до примітивних подач із флангів, одну з яких центр захисту суперників проґавив.

"Червоним" на тлі пропущеного м’яча вдалось доволі своєчасно зібратись із думками та не допустити погіршення для себе перебігу подій на полі. Команди припускались великої кількості помилок під час побудови атак, що через брак часу грало більше на руку саме команді Клоппа, тоді як Вілла була змушена вигадувати нові шляхи Аліссона.

ВБОЛІВАЙ РАЗОМ З HELL ENERGY!

Проте навряд чи можна було сказати, що саме команда Емері більше допікала бразильському голкіперу, аніж той самий Нуньєс — Ольсену. Шведський воротар у підсумку на 81 хвилині мав узяти на себе частину провини за дебютний гол Стефана Байцетича в АПЛ, бо саме молодому супернику на ногу він перевів простріл Дарвіна з лівого флангу штрафного, після чого всі питання в грі були зняти остаточно.

У наступному турі бірмінгемська Астон Вілла зіграє гостьовий матч проти лондонського Тоттенгема, а Ліверпуль на своєму полі прийматиме Лестер.

Астон Вілла — Ліверпуль 1:3
Голи: Воткінс, 59 — Салах, 5, ван Дейк, 37, Байцетич, 81

Астон Вілла: Ольсен — Янг, Конса, Мінгс, Дінь — Макгінн, Камара (Коутінью, 85), Дуглас Луїс, Бейлі (Дендонкер, 86) — Буендія (Інгз, 86), Воткінс.

Ліверпуль: Аліссон — Александер-Арнольд (Гомес, 79), Матіп, ван Дейк, Е. Робертсон — Гендерсон (Байцетич, 79), Алькантара (Кейта, 66), Фабіньо — Салах, Нуньєс (Доак, 87), Окслейд-Чемберлен (Елліотт, 66).