Останній тур кваліфікації чемпіонату Європи-2024 вже встиг розпочатись, тому зволікати з визначенням учасників майбутніх змагань у Німеччині вже просто було ніколи. У групі A ми вже знали, що Іспанія та Шотландія здобули прямі путівки до фінальної частини турніру, але в якій послідовності вони мають бути представлені в остаточній турнірній таблиці — це питання залишалось відкритим аж до останнього ігрового дня.

У паралельному режимі "Фурія роха" приймала на стадіоні Хосе Зорілья у Вальядоліді Грузію, а Шотландія грала домашню гру проти Норвегії й у кожній із цих зустрічей очевидні фаворити прагнули здобути перемогу, тоді як аутсайдери вже не вирішували жодних турнірних завдань. Тож не дивно, що десь під впливом класу суперників команда Віллі Саньоля на старті зустрічі просідала.

Іспанці забили дуже швидко — на четвертій хвилині Ферран виконав подачу штрафного з лівого флангу на дальню стійку, а Ле Норман головою забив перший у кар’єрі м’яч за національну команду. Але не минуло й п’яти хвилин, як із-під того самого Ле Нормана пробивав із пів кола перед штрафним Хвіча Кварацхелія, зрівнюючи рахунок на завершення стрімкої контратаки.

Тактика швидких випадів була чи не єдиним варіантом, який могла із свого боку запропонувати Грузія, тому іспанці в подальшому намагались діяти більш обачно позаду та не залишати вільних зон. Удавалось це робити не завжди вдало, тому й у подальшому "Фурія роха" не відзначалась масованими виходами на чужу половину на тривалий відтинок ігрового часу.

І тим не менш, один із епізодів боротьби посеред першого тайму коштував Гаві пошкодження гомілкостопу, через яке гравець Барселони вимушено залишив межі поля в розпал протистояння. Але його допомога точно не знадобилась би команді Луїса де ла Фуенте в другому таймі, яка просто домінувала на футбольному полі.

Залишалось лише дочекатись того моменту, коли іспанці заб’ють удруге й вони доволі швидко впорались із цим завданням. На 55 хвилині активний Ферран домігся свого, на дальній стійці завершивши подачу Гая з лівого флангу штрафного. А незабаром і Лочошвілі, який власне й "зламав" Гаві, невдало підставив голову під подачу свіжого Ямала, тож конкурентної боротьби якось ми й не побачили.

Іспанія завершила груповий етап кваліфікації до чемпіонату Європи-2024 на першій сходинці групи A, тоді як Грузія фінішувала четвертою та матиме можливість потрапити на турнір через плей-оф Ліги націй УЄФА.

ГРУПА A
1 Іспанія 8 7 0 1 25 5 20 21
2 Шотландія 8 5 2 1 17 8 9 17
3 Норвегія 8 3 2 3 14 12 2 11
4 Грузія 8 2 2 4 12 18 -6 8
5 Кіпр 8 0 0 8 3 28 -25 0


Звіт про матч читайте пізніше на нашому сайті.

Іспанія — Грузія 3:1
Голи: Ле Норман, 4, Ферран Торрес, 55, Лочошвілі, 72 (авт.) — Кварацхелія, 10

Іспанія: Сімон — Карвахаль, Ле Норман, Мартінес, Гая — Гаві (Сансет, 27), Родрі (Субіменді, 86), Руїс — Ферран Торрес (Ямал, 65), Мората, Вільямс (Рікельме, 85).

Грузія: Мамардашвілі — Какабадзе (Мамучашвілі, 89), Кверквелія, Кашия, Лочошвілі, Азарові (Гочолеішвілі, 78) — Чакветадзе (Алтунашвілі, 89), Квеквескірі (Давіташвілі, 59), Кочорашвілі — Кварацхелія, Мікаутадзе (Меквабішвілі, 60).

Попередження: Родрі, Мартінес — Кварацхелія, Кашія