У рамках другого ігрового дня 1/8 фіналу плей-оф чемпіонату Європи-2024 у Німеччині відбудеться зустріч між збірними Англії та Словаччини.

[*] — положення команди в рейтингу ФІФА


[5] АНГЛІЯ — СЛОВАЧЧИНА [45]

НЕДІЛЯ, 30 ЧЕРВНЯ, 19:00. АРЕНА АУФШАЛЬКЕ, ГЕЛЬЗЕНКІРХЕН. ГОЛОВНИЙ АРБІТР — УМУТ МЕЛЕР (ТУРЕЧЧИНА). ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ НА MEGOGO


Команда Гарета Саутгейта хоч і фінішувала першою в групі С, але все одно отримала чималу порцію здебільшого досить справедливої критики. У 1 турі англійці скромно здолали Сербію (1:0) завдяки голу Джуда Беллінгема. Англія дійсно була тоді сильнішою, але в тому числі з урахуванням того, наскільки погано виглядали серби. У наступному турі англійці поділили очки з Данією (1:1), востаннє забивши на цій стадії. 

Нульова нічия в матчі проти Словенії в 3 турі групового етапу дозволила колективу Саутгейта втриматися на першій сходинці турнірної таблиці квартету С. Лише 2 голи в 3 поєдинках і дуже мало створеної біля воріт суперників небезпеки викликали деякі питання у вболівальників. Головне з них наступне: а чи дійсно Англія є головним фаворитом Євро-2024?


Прогноз на цей матч від ліцензійного букмекера GGBET: Англія переможе Словаччину з ймовірністю 67% (коефіцієнт 1,46). Подивіться лінію GGBET з 70+ видів спорту та знайдіть для себе цікавий матч!  Отримай неймовірний бонус до 150 000  грн від GGBET! Тримай лінію на Євро 2024 разом з GGBET!


Словаччина сенсаційно стартувала на груповому етапі, хоч і мінімально, але здолавши Бельгію (1:0). В 2 турі колективу Франческо Кальцони протистояла Україна. Словаки вийшли вперед у першому таймі, але в другій половині зустрічі пропустили двічі, зазнавши поразки. До заключного туру всі команди квартету Е підходили з рівною кількістю очок, але при цьому за не надто рівних шансів дістатися плей-оф турніру.

Команду Кальцони абсолютно влаштовувала нічия з Румунією. Так само й румунів абсолютно влаштовував нічийний результат поєдинку в 3 турі. У підсумку, команди обмінялися голами в першому таймі та більше не забивали (1:1). Так, словаки фінішували третіми в групі Е, все ж таки діставшись 1/8 фіналу за рахунок рейтингу собі подібних колективів.

Англія та Словаччина раніше зустрічалися 6 разів. У 5 випадках англійці святкували перемогу, тоді як раз було зафіксовано нічийний результат. Різниця забитих-пропущених у подібних поєдинках становить 11 проти 3 голів на користь Англії. Востаннє команди двічі протистояли одна-одній у рамках відбору до чемпіонату світу-2018.

У Трнаві у вересні 2016 року англійці в більшості вирвали мінімальну перемогу (1:0) завдяки голу Адама Лаллани на 90+5 хвилині. У Лондонці у вересні наступного року Англія здобула звитягу з рахунком 2:1. Команди також зустрічалися на груповому етапі Євро-2016 — єдина нічия (0:0) між цими збірними була зафіксована саме тоді.

Якою б не була нинішня збірна Англії, вона лишається явним фаворитом сьогоднішнього протистояння. У матчі проти збірної Словаччини від "Трьох Левів" варто очікувати приблизно й того ж, що вони демонстрували на груповому етапі — мінімуму небезпеки, але з успіхом у вигляді виходу до чвертьфіналу в підсумку. Там на них уже чекає Швейцарія, яка вчора відправила додому Італію (2:0), чинного чемпіона Європи.


ТРЕНЕРИ ГОВОРЯТЬ


Гарет Саутгейт, головний тренер збірної Англії: "[Словаччина] високо пресингує, вони агресивно захищаються, і нам потрібно знайти спосіб подолати цей пресинг, що буде найскладнішим із можливих випробувань. Це дійсно захоплююча частина [турніру]; частина, в якій ніхто не може передбачити, що буде далі, і нам потрібно відшукати свій наступний рівень, у що ми віримо. Ми приїхали сюди не просто для того, щоб вийти з групи. Ми приїхали сюди, щоб спробувати виграти турнір, і нам потрібно грати на достатньо високому рівні, щоб здолати дуже-дуже сильного суперника".

Франческо Кальцона, головний тренер збірної Словаччини: "Ця команда завжди диктувала темп гри з моменту мого призначення. Ми ніколи не віддавали суперникам ініціативу. Коли й робили це, то лише на короткий проміжок часу. Важко сказати, куди ми можемо дійти і де наші межі. Звичайно, Англія є одним із фаворитів турніру. Це буде непросто, але ми докладемо всіх зусиль, щоб досягти успіху і знову порадувати вболівальників".


ОРІЄНТОВНІ СКЛАДИ


АНГЛІЯПікфорд (Евертон) — Вокер (Манчестер Сіті), Стоунз (Манчестер Сіті), Геї (Крістал Пелес), Тріпп'єр (Ньюкасл Юнайтед) — Мейну (Манчестер Юнайтед), Райс (Арсенал) — Сака (Арсенал), Беллінгем (Реал Мадрид), Гордон (Ньюкасл Юнайтед) — Кейн (Баварія)

Заявка збірної Англії:

СЛОВАЧЧИНАДубравка (Ньюкасл Юнайтед) — Пекарік (Герта), Вавро (Копенгаген), Шкрініар (ПСЖ), Ганцко (Феєнорд) — Куцка (Слован Братислава), Лоботка (Наполі), Дуда (Верона) — Шранц (Славія Прага), Боженік (Боавішта), Гараслін (Спарта Прага)

Заявка збірної Словаччини:


ОЧНІ ЗУСТРІЧІ



КОМАНДИ НА ГРУПОВОМУ ЕТАПІ ЄВРО-2024


Англія:

Словаччина:


ПОТОЧНА ФОРМА


footballпрогноз 1:0

Партнер проєкту — ліцензійний букмекер GGBET з найширшою лінією, понад 70 видів спорту та дисциплін кіберспорту. Компанія створює унікальний україномовний контент на YouTube та розвиває культуру відповідальної гри. Отримай неймовірний бонус до 150 000 грн від GGBET! Тримай лінію на Євро 2024 разом з GGBET!


GGBET ЗДІЙСНЮЄ СВОЮ ДІЯЛЬНІСТЬ В УКРАЇНІ НА ПІДСТАВІ ЛІЦЕНЗІЇ НА ПРОВАДЖЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ З ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОВЕДЕННЯ БУКМЕКЕРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ, ВИДАНОЇ КОМІСІЄЮ З РЕГУЛЮВАННЯ АЗАРТНИХ ІГОР ТА ЛОТЕРЕЙ 23.08.2023 (РІШЕННЯ ВІД 08.08.2023 № 128), ТА ЛІЦЕНЗІЇ НА ПРОВАДЖЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ З ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОВЕДЕННЯ АЗАРТНИХ ІГОР КАЗИНО У МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ, ВИДАНО КОМІСІЄЮ З РЕГУЛЮВАННЯ АЗАРТНИХ ІГОР ТА ЛОТЕРЕЙ 23.08.2023 (РІШЕННЯ ВІД 08.08.2023№ 129).

УЧАСТЬ В АЗАРТНИХ ІГРАХ МОЖЕ ВИКЛИКАТИ ІГРОВУ ЗАЛЕЖНІСТЬ. ДОТРИМУЙТЕСЯ ПРАВИЛ (ПРИНЦИПІВ) ВІДПОВІДАЛЬНОЇ ГРИ.