Останні приготування перед чемпіонатом Європи-2024. Це настільки ж важливий процес, як і будь-яка частина розкладу команд-учасниць змагань останніми тижнями. Кажуть, що заключні товариські матчі на те й покликані, щоб виявити найменші недоліки та встигнути внести необхідні корективи. Але це не стосується провідних команд Європи.

Збірна Італії приїхала до Емполі на Стадіо Карло Кастеллані задля контрольної гри проти одного із своїх колишніх суперників за кваліфікаційним раундом. Ні, не проти збірної України, хоча б ми радо взяли реванш за ті 0:0 із неприємним післясмаком скандалу. Проти Боснії і Герцеговини грала команда Лучано Спаллетті, а та завітала до неї в гості у, м’яко кажучи, розібраному складі.

Бо футболістам Сергея Барбареза від червневого циклу взагалі нічого не було потрібно. Тому ті, хто нещодавно отримав 0:3 від Англії, роз’їхались собі по курортах, а ті, хто залишився, віддувались у Емполі, над яким дуже активно надвечір збирались хмари. Злива почалась у другому таймі, але нам до того моменту ще треба було дожити.

Важка була гра, бо Італія вийшла в напіврезервному стартовому складі, який ми на Євро точно не побачимо. Але Спаллетті щось таки хотів побачити від своїх підопічних, і ті наче й намагались грати на атаку, але запал дуже швидко вивітрився й ми навіть побачили цілу серію моментів біля воріт Доннарумми, якому кілька разів таки доводилось рятувати команду від великих негараздів.

Проте активність гостей також мала ситуативний ефект і була відносно нетривалою. Гра була така, що й 0:0 би всі погодились і ні в кого й запитань зайвих би не виникнуло. Але Італія таки забила до перерви, що потім допомогло їй виграти гру загалом. Фраттезі постійно шукали в чужому штрафному партнери, і як не з передачі від Скамакки, так із подачі К’єзи з лівого флангу гравець Інтера забив цілком непоганий гол.

Після перерви почалась злива, яка прибила ажіотаж футболістів остаточно. Далі була гра під назвою "дайте м’яч Скамацці — нехай він зіпсує черговий гольовий момент". Супербомбардир Аталанти так і не зміг забити цього вечора, як би не намагались йому допомагати партнери. А під завісу зустрічі ледь не начудив біля власних воріт Дімарко, проте пощастило, що м’яч у нього перехоплював Ахмедходжич, а не хтось із нападників, бо можна було б і внічию таки зіграти.

Далі у збірної Італії матчі проти Албанії, Італії та Хорватії та Євро, а Боснія і Герцеговина відпочиває аж до вересня.

Італія — Боснія і Герцеговина 1:0
Гол: Фраттезі, 38

Італія: Доннарумма — Дарміан, Буонджорно, Калафіорі — Белланова (Дімарко, 65), Жоржиньо (Пеллегріні, 65), Фаджолі (Крістанте, 65), Камб’язо — Фраттезі (Фолоруншо, 76), К’єза (Распадорі, 77) — Скамакка.

Боснія і Герцеговина: Пирич — Ахмедходжич, Катич (Мухаремович, 89), Бічакчич — Газібегович, Хайрадинович (Бурнич, 66), Тагірович, Шарич (Гусейнбашич, 66), Муякич (Хаджикадунич, 81) — Гігович (Шошич, 89), Демирович.

Попередження: Гусейнбашич