У рамках першого туру групового етапу Євро-2024 між собою зіграють Португалія та Чехія. Команди є представниками групи F.

[*] — положення команди в рейтингу ФІФА


[6] ПОРТУГАЛІЯ — ЧЕХІЯ [36]
ВІВТОРОК, 18 ЧЕРВНЯ, 22:00. Лейпциг Стедіум, Лейпциг. Арбітр зустрічі — Марко Гуїда (Італія). Пряма трансляція на MEGOGO.


Португалія та Чехія стануть двома останніми командами, які розпочнуть свою кампанію на Євро-2024 у Німеччині.

Виступаючи на передматчевій прес-конференції, тренер португальців Роберто Мартінес сказав, що з нетерпінням чекає на чудове видовище. "Чехія завжди грає на перемогу. Я думаю, що це буде фантастичний матч на нейтральному полі", — сказав він.

Після бездоганної кваліфікаційної кампанії Португалія мала деякі злети та падіння у своїх п'яти товариських матчах у 2024 році, але напередодні свого першого матчу на турнірі і Рубен Діаш, і Роберто Мартінес говорили про користь нещодавньої перемоги над Хорватією (2:1) на Естадіо Насьональ у Лісабоні.

"Хорватія? Це був дуже важливий момент, щоб зрозуміти, де нам потрібно вдосконалюватися. Якби я міг обрати ідеальний час для цього матчу, то це був саме той момент, щоб ми могли навчитися на ньому і стати кращими", — сказав Діаш.

Мартінеса запитали, чи вніс він необхідні корективи після гри з Хорватією. "Ми повинні пам'ятати, що це був товариський матч, — відповів іспанець. "Він не має такого значення, як офіційна гра. 

"Але ми аналізуємо, що відбувається після кожної нашої гри. Було важливо побачити, як ми відреагували на відставання. Ми це зробили, і тепер ми краще підготовлені".


Прогноз на цей матч від ліцензійного букмекера GGBET: Португалія переможе Чехію з ймовірністю 63% (коефіцієнт 1,55). Подивіться лінію GGBET з 70+ видів спорту та знайдіть для себе цікавий матч!  Отримай неймовірний бонус до 150 000  грн від GGBET! Тримай лінію на Євро 2024 разом з GGBET!


Португалія та Чехія вже звикли зустрічатися у фінальних турнірах Євро; це буде їхнє четверте протистояння з 1996 року, причому чехи виграли перше з рахунком 1:0 на Євро-96, а Португалія взяла гору в двох інших — 3:1 у 2008 році та 1:0 у 2012 році. 

Кріштіану Роналду забивав чехам на Євро-2008 та 2012 років, і якщо він вийде на поле в Лейпцигу, то впише ще одну сторінку в історію — стане першим гравцем, який відзначився на шести Євро. Втім, Чехія не буде зосереджена лише на тому, щоб "заткнути рота" португальцю. Команда Івана Гашека грає в атакувальний футбол, про що свідчить форвард Патрік Шик, який став найкращим бомбардиром Євро-2020 з п'ятьма голами (разом з Роналду). 

Чехи зазнали удару, коли півзахисник Міхал Саділек був змушений пропустити Євро-2024 після травми ноги, впавши з велосипеда трохи більше ніж за тиждень до початку турніру. Це стало плямою на фоні пристойних успіхів команди, яка посіла несподіване друге місце в групі за різницею забитих і пропущених м'ячів після Албанії, але виграла всі чотири товариські матчі цього року, хоча й без особливого опору з боку опонентів. 


ТРЕНЕРИ ГОВОРЯТЬ


Роберто Мартінес (Португалія): "Я повинен визнати, що Кріштіану Роналду заслужив бути тут. У збірній немає нікого тільки через ім'я. Він виділявся в клубі і забив дев'ять голів у відбірковому етапі.

У нас був дуже хороший період підготовки, у всіх гравців дуже хороша енергія. Усі гравці спокійні, горді та підготовлені.

Чехія? У міру розвитку гра буде більш відкритою і дуже складною. Ця гра — ідеальний момент, щоб показати, на що ми здатні".

Іван Гашек (Чехія): "Гравці збірної Португалії виступають за найкращі клуби світу, вони є зірками і вийдуть на матч у статусі фаворитів, але ми хочемо перемогти. Ми знаємо, що з себе представляє Кріштіану Роналду. Але я хочу, щоб після матчу ми сказали, що грали проти нього і здобули перемогу.

Однак ідеться не тільки про Роналду та Бруну Фернандеша. Є ще Бернарду Сілва, Рафаел Леау та багато інших. У їхній команді зібрані якісні гравці, як в атаці, так і в захисті. Ми не будемо їх недооцінювати, усвідомлюємо їхній рівень, але ми також хочемо зосередитися на своїй команді".


ОРІЄНТОВНІ СКЛАДИ


ПОРТУГАЛІЯ: Діогу Кошта (Порту) — Канселу (Барселона), Пепе (Порту), Рубен Діаш (Манчестер Сіті), Нуну Мендеш (ПСЖ) — Палінья (Фулгем), Вітінья (ПСЖ), Бруну Фернандеш (Манчестер Юнайтед) — Рафаель Леау (Мілан), Кріштіану Роналду (Ан-Наср), Бернарду Сілва (Манчестер Сіті)

Заявка збірної Португалії на Євро-2024

ЧЕХІЯ: Їндржих Станек (Славія Прага) — Томаш Холеш (Славія Прага), Робін Гранач (Вікторія Пльзень), Ладислав Крейчі (Спарта Прага) — Цоуфал (Вест Гем), Томаш Соучек (Вест Гем), Провод (Славія Прага), Антонін Барак (Фіорентина), Давід Юрасек (Славія Прага) — Ян Кухта (Славія Прага), Патрік Шик (Баєр).

Заявка збірної Чехії на Євро-2024


ОЧНІ ЗУСТРІЧІ



ПОТОЧНА ФОРМА


footballпрогноз 2:1

Партнер проєкту — ліцензійний букмекер GGBET з найширшою лінією, понад 70 видів спорту та дисциплін кіберспорту. Компанія створює унікальний україномовний контент на YouTube та розвиває культуру відповідальної гри. Отримай неймовірний бонус до 150 000 грн від GGBET! Тримай лінію на Євро 2024 разом з GGBET!


GGBET ЗДІЙСНЮЄ СВОЮ ДІЯЛЬНІСТЬ В УКРАЇНІ НА ПІДСТАВІ ЛІЦЕНЗІЇ НА ПРОВАДЖЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ З ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОВЕДЕННЯ БУКМЕКЕРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ, ВИДАНОЇ КОМІСІЄЮ З РЕГУЛЮВАННЯ АЗАРТНИХ ІГОР ТА ЛОТЕРЕЙ 23.08.2023 (РІШЕННЯ ВІД 08.08.2023 № 128), ТА ЛІЦЕНЗІЇ НА ПРОВАДЖЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ З ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОВЕДЕННЯ АЗАРТНИХ ІГОР КАЗИНО У МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ, ВИДАНО КОМІСІЄЮ З РЕГУЛЮВАННЯ АЗАРТНИХ ІГОР ТА ЛОТЕРЕЙ 23.08.2023 (РІШЕННЯ ВІД 08.08.2023№ 129).

УЧАСТЬ В АЗАРТНИХ ІГРАХ МОЖЕ ВИКЛИКАТИ ІГРОВУ ЗАЛЕЖНІСТЬ. ДОТРИМУЙТЕСЯ ПРАВИЛ (ПРИНЦИПІВ) ВІДПОВІДАЛЬНОЇ ГРИ.