У рамках третього ігрового дня першого туру групового етапу чемпіонату Європи-2024, який проходить у Німеччині, відбудеться зустріч між національними збірними Словенії та Данії — представниками квартету С.
[*] — положення команди в рейтингу ФІФА

[57] СЛОВЕНІЯ — ДАНІЯ [19]

НЕДІЛЯ, 16 ЧЕРВНЯ, 22:00. МХП-АРЕНА, ШТУТГАРТ. ГОЛОВНИЙ АРБІТР — САНДРО ШЕРЕР (ШВЕЙЦАРІЯ). ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ НА MEGOGO та СУСПІЛЬНЕ


Словенія в рамках відбіркового турніру потрапила до групи, яка зрештою стала фактично найінтригуючішою з усіх: боротьба за перший рядок з цікавою та перспективною Данією, яку навіть "темною конячкою" зараз вже важко називати, закінчилася лідерством данської збірної за рівної кількості очок. Словенці перевершили головного конкурента за різницею забитих і пропущених, але вирішальним фактором стали результати очних зустрічей, за підсумками яких фінальний свисток зафіксував нічию 1:1 та поразку Словенії з мінімальним відставання у рахунку (1:2).

Але це не кінець історії, бо футбольная доля вирішила, що однозначно сильнішого у цьому протистоянні двох цікавих збірних ми визначити так і не змогли. Тому щоб ні в кого вже не залишилося питань, Словенія зустрінеться з Данією втретє у рамках цього Євро, але вже у групового етапу фінальної стадії турніру в Німеччині. І ми тільки за такий розвиток подій.

Ще минулого Євро-2020 збірну Данії можна було вважати "темною конячкою", здатною перевершити всілякі очікування, але тепер данський колектив сприймається як серйозна сила європейського футболу, яка має у своєму активі безліч талантів. 

Цікаво, що свої дві поразки під час відбіркового циклу данська команда зазнала у матчах із Казахстаном (2:3) та Північною Ірландією (0:2), але ці невдачі з аутсайдерами цілком можна пояснити. По-перше, гостьові ігри проти Казахстану простими ніколи не бувають ні для кого. По-друге, поразка від Північної Ірландії була вже в останньому турі, коли данська команда не мала жодної турнірної мотивації та достроково гарантувала собі перший рядок. Щодо майбутнього матчу зі словенцями, то очікуємо, що загальний клас виконавців стане вирішальним аспектом, а цей клас вищий саме у збірної Данії.

За версією букмекерів, фаворитами майбутнього протистояння є підопічні Каспера Г'юлманда. Так, на перемогу Данії в основний час пропонується коефіцієнт 1,78, тоді як потенційний успіх Словенії оцінюється показником 5,20. Ймовірність нічийного результату представлена коефіцієнтом 3,55.


УСЕ ГОЛОВНЕ ПРО ЄВРО-2024 В НАШОМУ TELEGRAM



ТРЕНЕРИ ГОВОРЯТЬ


Матяж Кек, головний тренер збірної Словенії: "Для такої країни з такою невеликою базою гравців, як Словенія, важливо створити сильний і послідовний склад. Цей успіх не є випадковим, і відбір на Євро-2024 говорить сам за себе. Правда в тому, що нас не вважають фаворитами групи, ми ж скоріше аутсайдерами. Данія входить до десятки найкращих команд Європи, багато хто вважає їх "темними конячками" для цього Євро. Вони є фаворитами, але ми хочемо мати свій власний менталітет переможців".

Каспер Г'юлманд, головний тренер збірної Данії: "Найважливіше — щоб ми були вірними собі, своєму футболу та своїй філософії. Ми повинні бути агресивними та домінуючими, стежити за сильними сторонами в грі Словенії. У них є за рахунок чого перемагати, особливо завдяки Шешко, який є яскравою зіркою європейського футболу. У них Облак у воротах, і у них хороший менеджер, який працює з командою протягом тривалого часу".


ОРІЄНТОВНІ СКЛАДИ


СЛОВЕНІЯ : Облак (Атлетіко) - Карничнік (Целє), Бійол (Удінезе), Брекало (Орландо Сіті), Янжа (Гурнік) — Стоянович (Сампдорія), Єлшнік (Олімпія Любляна), Гнезда Черін (Панатінаїкос), Млакар (Піза) - Шпорар (Панатінаїкос), Шешко (РБ Лейпциг)

Заявка збірної Словенії на Євро-2024:

ДАНІЯ : Шмейхель (Андерлехт) - Андерсен (Крістал Пелес),  Крістенсен (Барселона), Вестергор (Лестер) — Крістіансен (Болонья), Юлманд (Спортінг), Еріксен (Манчестер Юнайтед), Гейб'єрг (Тоттенгем), Ба (Бенфіка) - Гойлунн (Манчестер Юнайтед), Вінд (Вольфсбург)

Заявка збірної Данії на Євро-2024:


ОЧНІ ЗУСТРІЧІ



КОМАНДИ У ВІДБОРІ НА ЄВРО-2024


Під час відбіркового циклу Данія та Словенія потрапили до однієї групи та набрали однакову кількість очок, проте за рахунок особистих зустрічей (1:1, 2:1) саме данці вийшли напряму до Євро з першого місця.


ПОТОЧНА ФОРМА


footballпрогноз 1:3