У п'ятницю, 5 липня, відбудеться перший чвертьфінальний матч чемпіонату Європи-2024, у якому зустрінуться збірні Іспанії та Німеччини.

ІСПАНІЯ — НІМЕЧЧИНА
П'ятниця, 5 липня, 19:00. МХП-Арена, Штутгарт. Арбітр зустрічі — Ентоні Тейлор (Англія). Пряма трансляція на медіасервісі MEGOGO.


Вже в першому чвертьфіналі зустрінуться два європейські гіганти — два фаворити, один з яких господар турніру.

Вигравши всі три матчі групової стадії Євро-2024 вперше з 2008 року, Іспанія залишається єдиною на турнірі, яка може похвалитися стовідсотковим результатом. Заради путівки до чвертьфіналу іспанці обіграли команду-відкриття Євро-2024 – Грузію (4:1).

Щоправда, незважаючи на остаточний рахунок, команді Луїса де ла Фуенте довелося попітніти, особливо в першому таймі. Вже на 18 хвилині Робін Ле Норман зрізав м'яч у свої ворота і Іспанія вперше на Євро-2024 була в ролі наздоганяючої команди. Іспанці мали солідну перевагу і наприкінці першого таму Родрі зрівняв цифри на табло.

Багато в чому цей гол був вирішальним, тому що у другому таймі у Грузії нічого не вийшло, а іспанці вийшли з роздягальні зовсім в іншому настрої – забивному. Фабіан Руїс, Ніко Вільямс та Дані Ольмо засмутили грузинів, збільшивши переможну серію Іспанії на Євро до 10 матчів, ну а Грузії не варто впадати у відчай — це було чудове Євро, яким вона може пишатися.

Іспанія пробилася до чвертьфіналу, досягнувши цієї стадії вчетверте за останні п'ять Євро. На користь іспанців говорить і той факт, що іспанці жодного разу не програли Німеччині в останніх шести офіційних матчах – німці не можуть обіграти Іспанію з 1998 року. Однак Іспанія жодного разу не обігрувала країну-господарку в плей-оф чемпіонатів Європи чи ЧС, не зумівши виграти жодного зі своїх останніх дев'яти таких матчів, починаючи з 1934 року.


Прогноз на цей матч від ліцензійного букмекера GGBET: Іспанія переможе Німеччину з ймовірністю 35% (коефіцієнт 2,84). Подивіться лінію GGBET з 70+ видів спорту та знайдіть для себе цікавий матч!  Отримай неймовірний бонус до 150 000  грн від GGBET! Тримай лінію на Євро 2024 разом з GGBET!


Німеччина, у свою чергу, впевнено йде до своєї першої перемоги на Євро з 1996 року. Німці розпочали свою ходу з розгрому Шотландії (5:1), після чого була перемога над Угорщиною (2:0) та нічия зі Швейцарією (2:2).

У 1/8 фіналу Німеччина зустрілася з Данією і у першому таймі не можна було напевно сказати, що команда Юліана Нагельсманна пройде до наступного раунду. Ще й потужні грози у першому таймі перервали гру на кілька хвилин. Потім також були труднощі із забиттям голів, але все ж таки постріли Кая Гаверца та Джамала Муїсали, який є одним з чотирьох гравців Євро-2024, які забили по три м'ячі, принесли путівку до чвертьфіналу.

Гра проти Іспанії стане для Німеччини 19 чвертьфіналом на чемпіонатах світу (14) та Євро (п'ять), що більше, ніж будь-якої європейської збірної на цих двох турнірах.

Команда Нагельсманна у всіх сенсах виглядає досить потужною та збалансованою у всіх лініях, особливо за підтримки домашніх фанатів, але в неї досі не було серйозної перевірки, що може трохи насторожувати.

Однак Німеччина має підстави з оптимізмом розраховувати на успішний результат, оскільки вони не програвали в останніх восьми матчах проти Ла Рохи на рідній землі, тоді як жодна країна-господарка ніколи не вибувала з чвертьфіналів чемпіонатів Європи.


ТРЕНЕРИ ГОВОРЯТЬ


Луїс де ла Фуенте, головний тренер збірної Іспанії: "Це буде рівна гра. Це міг би бути фінал чемпіонату Європи, але я думаю, що це буде рівна гра. Німеччина завжди починає матчі дуже потужно, тому, очевидно, ми постараємося цьому протистояти. Ми намагатимемося взяти ініціативу в свої руки і викластися на повну з першої хвилини".

Юліан Нагельсманн, головний тренер збірної Німеччини: "Це не фінал, це чвертьфінал. Ми хочемо бути однією із команд у півфіналі. Іспанія теж хоче стати чемпіоном, тож буде складна гра. Обидві команди добре володіють м'ячем і мають гарні якості контрпресингу. Обидві команди можуть чинити тиск на суперників. Буде важливо вирішити багато ситуацій один проти одного".


ОРІЄНТОВНІ СКЛАДИ


Іспанія: Сімон — Кукурелья, Лапорт, Ле Норман, Карвахаль — Фабіан Руїс, Родрі, Педрі — Вільямс, Ямал, Мората.

Німеччина: Ноєр — Раум, Шлоттербек, Рюдігер, Кімміх — Кроос, Андріх — Вірц, Гюндоган, Мусіала — Гаверц.


ОЧНІ ЗУСТРІЧІ



ПОТОЧНА ФОРМА


footballпрогноз 2:1

Партнер проєкту — ліцензійний букмекер GGBET з найширшою лінією, понад 70 видів спорту та дисциплін кіберспорту. Компанія створює унікальний україномовний контент на YouTube та розвиває культуру відповідальної гри. Отримай неймовірний бонус до 150 000 грн від GGBET! Тримай лінію на Євро 2024 разом з GGBET!


GGBET ЗДІЙСНЮЄ СВОЮ ДІЯЛЬНІСТЬ В УКРАЇНІ НА ПІДСТАВІ ЛІЦЕНЗІЇ НА ПРОВАДЖЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ З ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОВЕДЕННЯ БУКМЕКЕРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ, ВИДАНОЇ КОМІСІЄЮ З РЕГУЛЮВАННЯ АЗАРТНИХ ІГОР ТА ЛОТЕРЕЙ 23.08.2023 (РІШЕННЯ ВІД 08.08.2023 № 128), ТА ЛІЦЕНЗІЇ НА ПРОВАДЖЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ З ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОВЕДЕННЯ АЗАРТНИХ ІГОР КАЗИНО У МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ, ВИДАНО КОМІСІЄЮ З РЕГУЛЮВАННЯ АЗАРТНИХ ІГОР ТА ЛОТЕРЕЙ 23.08.2023 (РІШЕННЯ ВІД 08.08.2023№ 129).

УЧАСТЬ В АЗАРТНИХ ІГРАХ МОЖЕ ВИКЛИКАТИ ІГРОВУ ЗАЛЕЖНІСТЬ. ДОТРИМУЙТЕСЯ ПРАВИЛ (ПРИНЦИПІВ) ВІДПОВІДАЛЬНОЇ ГРИ.