Насиченим видався січень для італійського футболу, і на його завершення команди-учасниці Серії A вже остаточно поринули в справи на внутрішній арені. Для четвірки команд, які брали участь у розіграші Суперкубку країни в Саудівській Аравії, час у національній першості неначе зупинився, але інші колективи продовжували свій рух, тож ситуація в турнірній таблиці зазнала змін.

Зокрема, туринський Ювентус скористався моментом заради захоплення першої сходинки, проте відверта несподіванка у вигляді нічиї проти Емполі на власному полі напередодні (1:1) у виконанні команди Массіміліано Аллегрі відверто бентежила. Усіх, окрім міланського Інтера, який за рахунок цього результату планував повернути собі лідерську позицію перед очним протистоянням, від якого залежатиме дуже багато.

Але в рамках двадцять другого туру Серії A "змії" мали здійснити візит до Фіорентини, у протистоянні проти якої ще рік тому визначали володаря Кубка, після чого обидві команди й поїхали на Близький Схід. Ось тільки "нерадзуррі" звідти повертались із трофеєм, а "фіолетові" з порожніми руками, тож певний момент сатисфакції за цю невдачу вони також були не проти отримати.

Із цією метою "лілії" потужно розпочали гру в пресингу й захист Інтера подекуди виглядав значно менш рухомим за напад опонентів, що точно мало непокоїти Сімоне Індзагі. Були й помилки від досвідчених гравців, але господарі не надто квапились ними користатись. І дарма, бо в такому темпі суперники точно не хотіли проводити весь матч, тому з часом міланці почали відповідати.

Саме в цей момент Фіо в підсумку й припустилась своєї головної помилки цього вечора — пропустила на 14 хвилині із кутового, який удруге за кілька хвилин Асллані закрутив на ближню стійку, а Лаутаро таки впорався з ударом головою, який було просто неможливо дістати під поперечиною. Та й захисники флорентійців тоді зіграли так незграбно, що всі їхні старання на початку гри одразу виявились марними.

Цей гол був важливий тому, що після нього панував уже геть інший футбол на полі. Момент Бонавентури під завісу першого тайму — ось і все, що реально створили Фіорентина після цієї прикрої для неї невдачі. І як же тоді свою команду вчасно вдалось урятувати від вірного гола Зоммеру. Дивовижний сейв під поперечиною неначе у відповідь на те, як потрібно було реагувати на удар Лаутаро на початку протистояння.

Настрій господарів був зрозумілим — потрібно відіграватись, бо потім уболівальники можуть і не зрозуміти пояснень чергової невпевненої гри. У другому таймі Фіорентина вже більше тримала м’яч у себе, і навіть створила не просто підстави для забитого м’яча, а й наблизилась до нього впритул, коли Зоммер на 72 хвилині необачно зіграв кулаками в обличчя Нзола, а VAR цей епізод повз себе не пропустив.

Ніко Гонсалес на досвіді взявся бити пенальті, але виконав його так, неначе перед нами був якийсь 18-річний хлопчина-авантюрист — покотив легенько в лівий кут, тож воротар Інтера навіть не напружувався. Хоча всі довкола знали, що Янн буде чекати на момент удару до останнього. І ось на цьому дійсно все — "леви" свої нагоди не використали, тож знову залишились ні з чим. А міланцям більше пасує саме перша сходинка, судячи з усього.

У наступному турі Фіорентина гратиме в гостях у Лечче, а міланський Інтер прийматиме туринський Ювентус.

Фіорентина — Інтер 0:1
Гол: Мартінес, 14

На 76-й хвилині Ніколас Іван Гонсалес (Фіорентина) не забив пенальті (воротар).

Фіорентина: Терраччано — Фараоні, Раньєрі, Мартінес Кварта, Парізі (Міленкович, 89) — Дункан (Мандрагора, 84), Артур (Лопес, 46) —  Іконе (Гонсалес, 61), Бонавентура, Нзола — Бельтран (Барак, 83).

Інтер: Зоммер — Павар (Біссек, 83), де Врей, Бастоні (Ачербі, 60) — Дарміан (Думфріс, 60), Фраттезі, Асллані, Мхітарян, Аугусто — Тюрам (Арнаутович, 60), Мартінес (Санчес, 77).

Попередження: Мандрагора — Бастоні, Зоммер, Павар