Пряма трансляція на ТК Футбол

Тактика

В минулому турі обидва суперники здобули позитивні результати, тому навряд чи сьогодні побачимо суттєві зміни в основних складах команд. Однак, не все так просто і прогнозовано. Закарпаття через перебір жовтих карток,  у важливій грі не може розраховувати на ключового гравця нападу Сергія Давидова. Логічним ходом Гамули буде заміна  Сергія на Ігоря Тимченка, однак не виключений варіант появи на вістрі атаки Сендлея Біто. Тимченко в останніх матчах проявив себе таким собі "суперсабом", двічі відзначившись після виходів на заміну, а тому не слід сильно дивуватися якщо з перших хвилин Закарпаття гратиме взагалі без номінальних нападників. В інших лініях зміни будуть мінімальними. Повертається після дискваліфікації Гомес, і це урізноманітнить гру команди на підступах до штрафної суперника. Ще одна міні-загадка основи господарів, це вибір пари опорних. В минулому турі ставка  Гамули була зроблена на над досвідчену пару Зотов-Платонов, і коуч з цим вибором явно не прогадав. Третім зайвим опинився Іван Козоріз, який користується набагато більшою повагою  вболівальників, аніж капітан Платонов…

Іллічівець багато в чому схожий на ужгородську команду. Насичений центр поля і ставка на одного форварда – яскрава риса "української трясини". Гра з Карпатами вийшла не на жарт бойовою, і навряд чи варто сумніватися про щось інше в Ужгороді. Кадрові проблеми в Іллі Близнюка відсутні, тому скоріш за все, побачимо львівський варіант основи. Під питанням хіба що лівий фланг оборони, де зазвичай маріупольські вболівальники звикли бачити Артема Савіна.

Нагадаємо, що саме ця пара відкривала поточний сезон, і маріупольці вдома перемогли 1:0. Після в цілому рівної гри, Ігор Гамула на післяматчевій прес-конференції не приховував своє розчарування. Наостанок ознайомимося з букмекерськими котируваннями. Фаворити – господарі (коефіцієнт на перемогу 1.9), а нічия і перемога гостей оцінюється практично на одному рівні (від 3.2 до 3.7).

Психологія

Дискваліфіковані: Давидов (Закарпаття)

Травмовані: немає

Закарпаття в останніх матчах показало що команду Гамули "хоронили" рано. Гра з Іллічівцем  стане черговим екзаменом на морально-вольові якості  ужгородської команди. Перемога забезпечить більш-менш спокійну зимову перерву. В іншому випадку – недоброзичливці знову співатимуть старі пісеньки.

Не позаздриш Іллі Близнюку. Іллічівець не перемагає ось уже 7 турів поспіль, тому про хороший психологічний клімат маріупольської команди говорити не доводиться. Втім, гра у Львові показала, що пацієнт скоріше живий, а тому битва в Ужгороді буде ще та! Головне щоб поле і погода цьому сприяли…

Ключові протистояння

Пуканич, Ярошенко – Зотов, Платонов

Обидва тренери полюбляють наситити центр поля, роблячи ставу в атаці  на єдиного форварда. Цікаво буде глянути на протистояння порівняно молодих «креативщиків» маріупольців з аксакалами українського півзахисту.

Тимченко (Біто ) – Чучман, Самусіовас

В останніх матчах форварди господарів набрали солідну форму, відзначившись тричі, плюс Давидов у грі з Кривбасом заробив пенальті. Однак, сьогодні підопічним Гамули прийдеться грати без своєї "ударної сили"  попереду.

Мельник (Касьян) – Чижевський.

Буду відвертим, останній матч  Закарпаття  з Кривбасом вразив  не тільки переконливою перемогою господарів, але і грою Чижевського проти Каракевича і Мелащенка. У гостьових поєдинках ветеран українського футболу виглядає не так переконливо, та й травми дають про себе знати. Гра з Іллічівцем повинна стати 399-тою у найвищому дивізіоні для досвідченого майстра.

Леандро – Мікіцей

Ігор Гамула не нарадується з гри бразильського легіонера. За короткий період часу, потужний "латераль"  зробив лівий фланг закарпатців найсильнішою ланкою у грі команди. Молодому Мікіцею  сьогодні буде не просто…

Прогноз Football.ua: 2:1

 Слова

Ігор Тимченко, нападник Закарпаття:

"Готові дати не менш переконливий бій Іллічівцю, ніж в попередньому матчі Кривбасу. Перемога над криворіжцями додала колективу впевненості, плюс Закарпаття не збирається повторювати непевну ходу, коли після нічиєї з Шахтарем поступилося у Запоріжжі. Тому на Маріуполь вийдемо як ніколи сконцентрованими".

Цікаві факти

Іллічівець не перемагає 7 турів поспіль, крім того, маріупольці ніколи не перемагали в Ужгороді.

Після своєї першої післяматчевої прес-конференції в Україні, яка відбулася по закінченню матчу першого кола в Маріуполі, головний тренер закарпатців Ігор Гамула був суворо попереджений Дисциплінарним комітетом Прем’єр – Ліги.

В складі обох команд є гравці, для яких цей матч має особливе значення. Так, Валентин Платонов і Павло Ксьонз  не чужі люди в Маріуполі. Романенка і Чучмана добре пам’ятають в Ужгороді, ну а Адріаном Пуканичом закарпатські вболівальники колись пишалися не менше,  ніж зараз Василем Кобіним.

Матчі між собою

Всього зіграно 7 поєдинків : + 1 =2–4 3-11

На полі закарпатців: + 1=2–0 3-2

Матч першого кола: Іллічівець – Закарпаття - 1:0 (Тищенко 73 )

Останній матч на полі Закарпаття (05.11.2005): Закарпаття – Іллічівець - 1:1 (Михалик 56 – О.Гай 39)

Олександр Сабадош (Ужгород), спеціально для Football.ua