Чемпіонські перегони в англійський Прем’єр-лізі — чи не найбільш жваво обговорювана тема наприкінці чергового сезону в футбольній Європі, тому що фактично до останнього планують тримати інтригу в змаганні поміж собою Манчестер Сіті та Ліверпуль.

Поки команди Хосепа Гвардіоли та Юргена Клоппа з різним ступенем успіху змагалися на міжнародній арені посеред тижня, дистанція між ними всього лишень в одне очко в чемпіонаті нікуди не поділася, тому після тріумфу на полі іспанського Вільярреалу "червоні" поверталися на Енфілд у піднесеному настрої перед грою проти лондонського Тоттенгема в рамках 36-го туру.

Ось тільки одного лишень гарного психологічного стану було замало для того, аби подолати захисну побудову колектив Антоніо Конте. "Шпори" приїхали в гості вочевидь не для того, аби відсиджуватися в захисті, тому були помітно активними під час контрнаступів на чужі ворота. Зокрема, перший гольовий момент у матчі вони залишили за собою, коли Аліссону довелося на сьомій хвилині рятувати власні володіння спочатку від гострої подачі Кейна, а потім — від добивання Бентанкура.

Це був поодинокий випадок, коли столичний колектив жваво та вдало вийшов у швидку атаку, тоді як суперники більшу частину ігрового часу втримували контроль над м’ячем, але майже не створювали загрози воротам Льоріса. Дійшло навіть до того, що фактично першим слушним моментом для забитого м’яча для Ліверпуля була невдала спроба Сессеньона скинути м’яча на власного голкіпера головою, яку тому прийшлося знімати з ноги Салаха майже на самісінькій лінії воріт.

Однак перевага "червоних" у володінні зрештою давалася взнаки, тому свій власний гольовий момент вони створили вже зі стандарту наприкінці першого тайму, коли Ван Дейк на завершення кутового з лівого флангу відправив м’яча головою в поперечину. Але й на це знайшлося чим відповісти гостям — потужний дальній постріл Гейб’єрга з правого флангу проводжав нас на перерву фактично за рівної гри з невеликою кількістю загроз обом воротам.

Утім, Тоттенгем зробив вольове зусилля на початку другої половини гри задля власного голу, поки суперники тільки-но почали повертатися до звичного їм володіння м’ячем. У швидкій атаці Кейн, Сессеньон та Сон повозили захист суперників, забезпечивши корейцю можливість розстріляти порожні ворота з близької дистанції, після чого почалися хаотичні спроби Ліверпуля вирівняти становище.

Перевага команди Клоппа була відчутною, проте майже ніяк не допомагала створювати виклики для Льоріса. Зрештою, навіть удалий рикошет під час пострілу Діаса від півкола біля штрафного на 74-й хвилині виглядав аж надто несподівано, утім саме таким чином господарям удалося забезпечити собі бодай на певний час задовільний настрій наприкінці цієї гри. Інші спроби "червони" підійти до чужих володінь повсякчас розбивалися через потужний супротив, тому футболістів Конте вперше за довгий час можна похвалити за майже бездоганну гру в захисті.

У наступному турі Ліверпуль гратиме на виїзді проти бірмінгемської Астон Вілли, а Тоттенгем прийматиме Арсенал у ключовому дербі Північного Лондону.

Ліверпуль — Тоттенгем 1:1
Голи: Діас, 74 — Сон, 56.

Ліверпуль: Аліссон — Александер-Арнольд, Конате, Ван Дейк, Робертсон (Цимікас, 64) — Фабіньо (Кейта, 88), Гендерсон (Жота, 64), Тіаго — Салах, Мане, Діас.

Тоттенгем: Льоріс — Ромеро, Дайєр, Девіс — Емерсон, Бентанкур, Гейб'єрг, Сессеньон (Санчес, 78) — Кулусевські (Вінкс, 85), Кейн, Сон (Бергвейн, 90+1).

Попередження: Цимікас, Фабіньо, Кейта — Девіс, Сессеньон