Англійська Прем’єр-ліга потрохи починає набирати обертів, а в рамках її першого туру вже встигли провести не один поєдинок. Ближче до вечора суботи черга братись до справи підійшла й для лондонського Челсі, у здатність якого зачепитись за медалі бодай-якогось ґатунку за підсумками поточного футбольного року, здається, не вірять навіть власне вболівальники "синіх" через відсутність упевненості в потенційній ефективності їхньої трансферної кампанії.

Приблизно такої ж думки, але відносно власного клубу, перебувають і вболівальники Евертона. І це при тому, що "іриски" мають вирішувати завдань геть іншого рівня складності, аніж учасники прийдешнього групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА. Проте станом на звітний день футболістів Томаса Тухеля цікавив виключно вдалий початок нового сезону, бо під час товариських матчів у рамках підготовчих зборів "пенсіонери" залишили багато запитань стосовно власних ігрових кондицій.

Одне лишень можна сказати після закінчення звітної гри — Томасу Тухелю ще доведеться багато працювати над фізичним станом власних виконавців, і тим паче це стосується колективу Френка Лампарда, який зрештою не набрав жодного очка після першого туру. Гра була доволі повільною, через що подекуди складалось враження, що минулий сезон наче й не добігав кінця. "Іриски" намагались використовувати вільний простір на чужій половині під час власних контратак, у той час як суперники не надто жваво намагались навантажити роботою Пікфорда.

Усе це виглядало посереднім на тлі попередніх зустрічей у рамках першого туру, тож глядачі на Гудісон Парк принишкли вже після завершення першої півгодини ігрового часу. Приводом для цього також слугувала втрата центрального захисника Годфрі через пошкодження, яке загрожує виявитись достатньо серйозним для гравця. Утім, заміна у вигляді Голгейта була нічим не гірше в плані надійності в захисті, тож Челсі ще довго лише робив натяки на створення загрози.

Усе раптово змінилось у компенсований час до першої половини гри, якого арбітр надав команда в першому таймі аж вісім хвилин. Вони й цей обсяг перевищили добряче, бо безглуздий фол Дукуре на правому фланзі власного штрафного подарував можливість Челсі пробити пенальті. Жоржиньо цього разу виграв дуель у Пікфорда пострілом у лівий нижній кут, відплативши за власну невдачу під час чемпіонату Європи-2020.

Ця подія мала вагомий вплив на перебіг другого тайму матчу, від самого початку якого Евертон мав іти відіграватись. Раптові випади в контратаках "ірисок" мали певні шанси на успіх, проте Грей та Дукуре не змогли порадувати фанатів голами з вигідних положень усередині чужого штрафного, а більшого суперники створити не дали. Навіть Миколенко не допоміг своїм партнерам по команді в нападі, хоча й для нього інколи було аж занадто багато вільного простору.

Натомість Віталій урятував Евертон від другого пропущеного, коли кинувся перед вільним ближнім кутом власних воріт блокувати постріл Стерлінга з близької відстані на завершення простріла ще одного дебютанта — Кукурельї, із лівого флангу. За цей момент українець отримає подяку та пошану від команди та фанатів, але власне "іриски" навряд чи гідні компліментів за таке виконання.

У наступному турі Евертон зіграє в гостях у бірмінгемської Астон Вілли, а на Челсі очікує перше лондонське дербі нового сезону — удома проти Тоттенгема.

Евертон — Челсі 0:1
Гол: Жоржиньо, 45+9 (пен.)

Евертон: Пікфорд — Паттерсон, Тарковські, Міна (Вінагре, 70), Годфрі (Голгейт, 18), Миколенко — Грей (Аллі, 60), Дукуре, Івобі, Макніл — Гордон.

Челсі: Менді — Аспілікуета, Тіаго Сілва, Кулібалі (Кукурелья, 75) — Джеймс (Пулишич, 64), Канте, Жоржиньйо, Чілвелл — Маунт (Лофтус-Чік, 65), Гаверц (Броя, 74), Стерлінг.

Попередження: Міна, Миколенко, Голгейт — Джеймс, Кукурелья.