Повертатись до матчі національної першості під час вікенду набагато зручніше, коли за плечима залишилась перемога на міжнародній арені, яка до того ж ще й добряче покращила становище команди в групі Ліги чемпіонів УЄФА. У Грема Поттера, навіть не зважаючи на міжнародну павзу, геть не було часу для того, аби ознайомитись із поточним перебігом справ у лондонському Челсі, який він вимушений наразі витягувати з кризи після невдалого завершення періоду роботи Томаса Тухеля на чолі клубу.

Перемога над Крістал Пелес у дербі (2:1) та звитяга в домашній грі проти італійського Мілана (3:0) — із таким доробком "сині" готувались до чергового протистояння в межах столиці Великої Британії — проти Вулвергемптона. Кризовий колектив тепер уже Стіва Девіса мав за вісім попередніх матчів набагато гірші здобутки, аніж Челсі, якого ми активно записуємо в клуби з глибокими проблемами, тож у матчі проти очевидного фаворита третя з кінця команда англійської Прем’єр-ліги була вимушена стрибати вище власних можливостей.

Доволі відкритий футбол удалось продемонструвати обидвом командам цього вечора, бо кожна з них мала відчутні проблеми в захисті, тож закриватись на власній половині було б відкладеним самогубством. Під час першого тайму Челсі великий акцент робив на гру флангами, звідки постійно надходили передачі на загострення до штрафного. За таких умов залишалось лишень щось зробити зі завершенням, бо футболістам "синіх" цей компонент футбольної майстерності помітно не вдавався.

Перераховувати гравців господарів, що згаяли власні можливості відзначитись голом, не має жодної потреби — їх було вдосталь, остільки на стан справ на табло ця кількість не мала жодного впливу. У гостей також були моменти, під час яких вони могли розраховувати на успіх, але постійно грати одними лишень контрвипадами Вулвергемптон не мав можливості, тож згодом Челсі все ж таки перехопив ініціативу остаточно.

Під завісу першого тайму лондонський колектив нарешті реалізував одну з флангових передач, коли подачу Маунта з правого флангу елегантним перекидання голкіпера головою завершив Кай Гаверц. Другу половину гри "вовки" на цьому тлі фактично не встигли й розпочати, як суперники виконали ще один удалий підхід до воріт Са. Стінка Пулішича та Маунта на правому фланзі дозволила американцю не тільки  отримати простір усередині штрафного, а ще й заволодіти часом для перекидання голкіпера вже з більш приземленого становища.

Для футболістів Стіва Девіса цей удар здавався аж занадто важким, бо Вулвергемптон після того робив лише невпевнені спроби перетягнути гру до чужої половини. Точніше, це відбувалось виключно тоді, коли "сині" зменшували швидкості з помірних до незначних. Використати наданий ігровий час із м’ячем футболісти гостей так і не змогли, а вже перед фінальним свистком третій м’яч Челсі оформили два гравця, що з’явились на поле на заміну. Ковачич від центральної лінії запустив Брою до лівого флангу штрафного, після чого партнер із-під суперника пробив у дальній кут.

У наступному турі лондонський Челсі зіграє в гостях у бірмінгемської Астон Вілли за кілька днів проти матчу-відповіді проти італійського Мілану, а Вулвергемптон прийматиме Ноттінгем Форест.

Челсі — Вулвергемптон 3:0
Голи: Гаверц, 45+3, Пулишич, 54, Броя, 89

Челсі: Аррісабалага — Аспілікуета, Чалоба, Кулібалі — Лофтус-Чік,  Жоржиньйо, Галлагер (Чуквуемека, 87), Кукурелья — Пулишич (Джеймс, 72), Маунт (Броя, 72) — Гаверц (Зієш, 86).

Вулвергемптон: Са — Семеду, Кілман, Тоті, Хонні (Аїт-нурі, 73) — Нунеш, Моутіньо — Траоре (Кемпбелл, 72), Поденсе, Гедеш (Годж, 46) — Коста (Хван, 56).

Попередження: Аспілікуета, Жоржиньйо.