Іспанський футбол устиг вийти з перепочинку на тлі чемпіонату світу-2022 в Катарі ще до завершення минулого року, тому перебіг подій у ньому вільно продовжувався й після урочистих святкувань. Командам Ла Ліги вже навіть удалось відіграти свої перші матчі в розіграші національного Кубку, ось тільки далеко не кожній із них удалось подолати навіть раунд 1/16 фіналу.

Каталонська Барселона до певної міри також була близька до сенсаційного провалу, бо ніхто не очікував побачити від неї овертайми проти скромного Інтерсіті, проте команда Хаві все ж таки подолала цей етап, після чого відправилась готуватись до гостьового матчу проти мадридського Атлетіко в рамках 16 туру, який вважався безумовно центральним цими вихідними в Іспанії.

Початковий відтинок грі на Метрополітано команди розпочали з помірного контролю, адже футболісти банально не були впевнені в тому, що втримаються на ногах на доволі слизькому газоні, який хтось вигадав додатково залити водою безпосередньо перед початком зустрічі. На цьому тлі навіть постріли Барріоса та Крістенсена зі середньої та дальньої дистанції відповідно становили неабияку загрозу для воріт по обидва боки футбольного поля.

Утім, швидкостей матчу помітно не вистачало, що, як нам би того хотілось, мав би виправити гол Барселони, який та вигадала фактично з нічого вдалим просуванням Педрі до лівого флангу штрафного, після якого Гаві перевів передачу далі на Усмана Дембеле. Француз уразив ворота пострілом низом у протилежний від себе кут, а гравці Атлетіко ще довго дорікали арбітру буцімто поштовхом від Гаві в корпус Рейнілдо незадовго до гольового пасу. Проте Хосе Луїс Мунуера свого рішення не змінив.

"Матрацникам" за таких умов було б за краще використати бойовий настрій задля більшої вдачі перед чужими воротами, але натомість вони до завершення першого тайму згаяли кілька перспективних нагод безпосередньо у володіннях тер Штегена. Особливо запам’ятався в цьому контексті постріл Грізманна з центральної зони, який Марк-Андре дивом потягнув із-під поперечини. Барселоні було б небажано настільки підпускати суперників до власних воріт після поновлення гри, однак команда Хаві все ж таки була вимушена закритись під тиском.

За весь другий тайм "блаугранас" лише за поодинокими виключеннями з’являлись на чужій половині поля, і тому фактично не мали нагод для того, щоб збільшити власну перевагу. Господарі також доволі довго були мовчазними, і все заради того, щоб перетворити чужий штрафний на пекло в завершальний відтинок гри. Компенсований час розпочався з гачі-боротьби поміж Савичем та Ферраном біля технічної зони, яка вартувала кожному з учасників прямої червоної картки. А трохи згодом команда Сімеоне змарнувала свою найліпшу нагоду в цій грі — Грізманн із кількох метрів до воріт завершував простріл із правого флангу, але влучив в Араухо біля самої лінії.

У наступному турі мадридський Атлетіко зіграє в гостях проти Альмерії, а каталонська Барселона прийматиме Хетафе після того, як братиме участь у Суперкубку та ще одному матчі Кубку Іспанії.

Атлетіко — Барселона 0:1
Гол: Дембеле, 22

Атлетіко: Облак — Моліна, Савич, Хіменес, Рейнілдо (Регілон, 82) — Льоренте, Коке (Лемар, 74), Барріос (Кондогбія, 64), Карраско (Мората, 65) — Грізманн, Феліш (Корреа, 74).

Барселона: тер Штеген — Кунде, Араухо, Крістенсен, Бальде (Алонсо, 81) — де Йонг (Кесс’є, 58), Бускетс (Роберто, 81), Гаві (Рафінья, 73) — Дембеле, Фаті (Торрес, 57), Педрі.

Попередження: Корреа, Моліна — Араухо, Крістенсен

На 90+2-й хвилині був вилучений Стефан Савич (Атлетіко) (неспортивна поведінка).

На 90+2-й хвилині був вилучений Ферран Торрес (Барселона) (неспортивна поведінка).