Київське Динамо ще за часів Мірчі Луческу на чолі клубу на початку сезону поставило собі за мету повернення на передові позиції української Прем’єр-ліги, однак румунський наставник у підсумку не протримався на чолі команди й до настання зимової пори ще в минулому році, тож Олександр Шовковський проводив свій перший повноцінний збір у ролі головного тренера "біло-синіх".

І працював столичний колектив під його орудою дійсно дуже багато — чимала кількість товариських матчів із усіма можливими варіантами результатів та аж дві частини програми тренувань. Динамо таким чином дуже ґрунтовно підходило до поновлення сезону, і недарма — у вісімнадцятому турі на нього очікувала номінально гостьова гра на столичному стадіоні Динамо ім. В. Лобановського проти харківського Металіста 1925, який тепер працює під орудою Віктора Скрипника.

А ще харків’яни пішли на зимову перерву в статусі єдиної команди, яка програла аж п’ять останніх матчів поспіль, тож у їхнього нового керманича одразу була дуже відповідальна місія на гру проти потужного опонента. І, неначе відчуваючи додатковий рівень відповідальності, "жовто-сині" від перших хвилин не закрились у захисті й зловили суперників зненацька.

На п’ятій хвилині Борячук перед штрафним відкинув ліворуч на Гармаша, і той у потужний ударом розстріляв ближній кут воріт власної команди. Намагався не святкувати, але настільки несподіваний початок гри у виконанні 1925 було просто неможливо залишити без емоцій. Тоді почало здаватись, до речі, що кияни не дуже-то й розуміють, як протистояти суперникам у ситуації, якщо вони раптово виявлять бажання розвинути власний успіх зразка перших хвилин.

Але за другим голом гості так і не пішли, через що потім одразу потрапили під тиск чужих так. Спочатку столичний колектив намагався створювати загрозу під час стандартів, але коли Михавко та Попов своїми моментами не скористались, перейшли до більш приземленого рівня розіграшу м’яча. Тоді вже доводилось вступати до гри Мозілю й кілька розкішних порятунків воріт харків’ян таки записав на свій рахунок.

Однак поміж справою навіть начебто й надійний воротар гостей усе одно пропускав голи, бо інакше, наприклад у моменті з ударом від Кабаєва на 43 хвилині, просто не могло й бути. Ванат намагався самостійно пробити з-під захисника на лівому фланзі штрафного, однак вийшов гольовий пас під просто гарматної сили удар партнера по команді в ближній верхній кут.

Таким чином Динамо вдалось відігратись ще до перерви, після чого Шовковський підготував якісний план на другий тайм, а його команда забезпечила виконання всіх тренерських указівок. Металіст 1925 начебто намагався й не закриватись спочатку після відновлення гри, проте його постійно за це карали контратаками, одна з яких зрештою завершилась ривком Шапаренка через лівий фланг і доставленням м’яча через ноги Волошина до Ваната.

Потім Динамо вже відверто почало ловити кураж, тож і третій гол у його виконанні не змусив на себе довго чекати. Відзначився Буяльський із добивання перед майже порожніми воротами, як згодом дубль оформив і Ванат. Поміж цими гольовими діями киян на полі з’явився Овусу Фрімпонг і ледь не першим дотиком замкнув простріл Юсова з правого флангу. Епізод, який був вартий уваги, але при цьому на стан справ на полі вже не впливав — номінальні господарі одразу після того пропустили четвертий, тож успіх новачка команди Скрипника так і залишився в категорії індивідуальних.

У наступному турі харківський Металіст 1925 зіграє в гостях у закарпатського Миная, а київське Динамо прийматиме одеський Чорноморець.

Металіст 1925 — Динамо Київ 2:4
Голи: Гармаш, 5, Фрімпонг, 72 — Кабаєв, 43, Ванат, 62, Буяльський, 69, Ванат, 75

Металіст 1925: Мозіль — Капінус, Імереков, Курило, Фарина — Червак (Фрімпонг, 70) — Габелок, Русин (Бичек, 80) — Юрченко (Обіная, 89) — Гармаш (Юсов, 46), Борячук.

Динамо Київ: Бущан — Караваєв, Попов, Михавко, Вівчаренко — Бражко — Волошин (Беніто, 88), Буяльський (Царенко, 78), Шапаренко (Шепелєв, 78), Кабаєв (Діалло, 90+2) — Ванат (Супряга, 88).

Попередження: Фарина, Гармаш, Борячук, Фрімпонг, Юрченко — Шапаренко