Пряма трансляція на  Football.ua і Першому Національному

Тактика

Про такі поєдинки говорять  - "гра за шість очок". Як  не банально звучить цей журналістський штамп, але доля правди в ньому присутня. Перемога однієї з команд в Ужгороді значно підніме загалом не веселий настрій переможцю, а для переможеної команди, невдача може стати фатальним психологічним ударом. Для господарів, загалом, цей і наступний уікенд в деякій мірі вирішальний щодо подальших перспектив команди в еліті. Після Кривбасу, до Ужгороду завітає Іллічівець.

Обидва тренери відчувають кадрові проблеми. Гамула не може розраховувати на дискваліфікованого Гомеса, який за короткий період став ключовим гравцем Закарпаття, та на травмованого Чижевського. Під питання участь у грі Артеменка і Невуче, які останнім часом не являються основними. Зате повертається Трішович. В Олега Тарана дискваліфікований основний бек Сердюк, плюс і так не густий кадровий вибір обмежений засланням чотирьох бійців до дублюючого складу. Хоча для Сергія Мотуза, Таран міг би зробити виключення. В останньому сезоні ужгородців у "вишці", Мотуз проти своєї колишньої команди грав з особливим натхненням. Крім того, після гри з Карпатами Таран зізнався що розчарований грою нещодавнього лідера команди Бюлюкбаші. В такому випадку вся надія у центрі  на Бартуловіча. Цікаво буде подивитися хто буде попереду в гостей – Каракевич чи Мелащенко?

Щодо тактики. Закарпаття на кінець має зіграти у два форварди, однак розгадати плани Гамули завдання не з простих. Аналогічно з прізвищами одинадцятьох. Фактично у команді 20 футболістів, кожен з яких  впевнено може вважати себе основним. В рульового Кривбасу якось все простіше. Два опорні, три хавбеки орієнтовані на атаку і один форвард – навряд чи в Ужгороді ми побачимо щось нове. Обмежений вибір футболістів сприяє стабільній основі, однак якісні характеристики поки не вражають. 

Не важко помилитися, прогнозуючи бойову і нервову гру. Хочеться побачити наступальний футбол. Хоча б такий, як наприклад 13 квітня 2008 року, коли гра між суперниками до останніх секунд тримала у напрузі ужгородських глядачів. Тільки от результат тоді їх явно не порадував. Загалом, у даному протистоянні зорепаду голів практично не буває. Винятком є саме вищезгаданий матч. Трохи бентежить стан газону на ужгородському Авангарді, адже  ось уже тижня три найзахіднішу область країни  щедро поливає дощами.

 Психологія

З цим у обох суперників проблематично. Ще б пак, аутсайдерська

Дискваліфіковані: Гомес - Сердюк

Травмовані: Чижевський, Невуче, Артеменко (обидва  під питанням) – немає

ніша мало кого надихає на подвиги. В попередньому турі Закарпаття не без допомоги неоднозначного рішення арбітра Зубарєва втратило дорогоцінну нічию у Сімферополі, а Кривбас вдома поступився Карпатам. Важко сказати кому поразки з емоційної точки зору більше пішли на користь. Втім потрібно визнати – Закарпаття все ж вигляділо солідніше, тому фаворитом даного матчу бачу саме господарів. Та й свіжі ще  спогади про останню домашню гру з донецьким Шахтарем….

Ключові протистояння

Гамула – Таран

Не маючи у своєму розпорядженні групу висококласних футболістів, на перший план  виходить вміння тренерів "завести команду". А тим паче, в такій грі…

Давидов, Тимченко – захист Кривбасу

В Сімферополі обидва закарпатські форварди відзначилися голом в одному матчі, що сталося вперше цього сезону.  Цікаво, криворізька оборона в ослабленому вигляді дозволить "продовження банкету"?

Допілка і Бартуловіч – Леандро і Андронік

Над цікавою обіцяє бути боротьба на флангах. На лівому закарпатському Леандро, ,якому скоріш за все допомагатиме Трішович,  позмагається з Допілкою, а на лівому криворізькому Бартуловіча стримуватиме один з пари Андронік-Донець.

Максимов - Козоріз

Не скажу що дана дуель ключова, але і не згадати її також якось не правильно. Обидва опорні фактурні і жорсткі футболісти, одним словом "футбольні тафгаї".

Слова

Ігор Гамула, головний тренер Закарпаття:

"Чудово розумію усю складність теперішньої ситуації. Проте ми не ті люди, яких зламають невдачі. Знаю, що багато хто поставив хрест на нас. Звісно, вилітати комусь потрібно. Та усім нашим недоброзичливцям відповім — не дамося! Ні суддям, які вкотре гальмують

Прогноз Football.ua : 2:1

 мою команду, ні функціонерам. У мене всі хлопці з   характером. І кожен футболіст віддає собі звіт у  важливості наступних двох домашніх матчів з Кривбасом та Іллічівцем. Виходитимемо на поле тільки за трьома очками".

Цікаві факти:


- для вболівальників Закарпаття зі стажем, Кривбас – суперник принциповий. У 1991 році в перехідному матчі за путівку у  новостворену вищу лігу, Ужгород поступився саме Кривому Рогу;

- Кривбас ще не перемагав цього сезону в гостях;

- господарі не перемагають 6 турів;

- для капітана Закарпаття Валентина Платонова Кривбас клуб не чужий, адже саме в Кривому Розі хавбек провів свої найкращі футбольні роки.

Матчі між собою

Всього зіграно 8 поєдинків : + 1  =3  – 4   6-8
На полі закарпатців: + 1 = 2 – 1  5-4

Останній матч на полі Закарпаття (22.09.2007): Закарпаття – Кривбас - 2:3 ( Козоріз 25, Бундаш 65 з пен. – Бюлюкбаші 35 з пен., Сачко 45, Мотуз 77)

Олександр Сабадош, спеціально для Football.ua