Сезон англійської Прем’єр-ліги розпочався вже кілька тижнів тому, тож фактично відтоді розпочались і шалені чемпіонські перегони, у яких, певна річ, бере участь чинний чемпіон країни, Манчестер Сіті. Цього разу команда Хосепа Гвардіоли почала футбольний рік із двох перемог у АПЛ та успіху в матчі за Суперкубок Англії, чого рік тому, наприклад, ми не відзначали.

Зокрема, "містяни" переграли лондонський Челсі на виїзді (2:0), що для них багато чого вартує останнім часом, але вже за два тижні після тієї події та за кілька днів до початку вересневої міжнародної павзи відповідно Сіті мали знову їхати до столиці, де на них чекав Вест Гем. "Молотобійці" під орудою Хулена Лопетегі стартували менш успішно, програвши Астон Віллі в першому турі (1:2), однак потім виграли дербі в Крістал Пелес та подолали Борнмут у Кубку англійської ліги, тож настрій у них був більш-менш.

Господарі в цьому матчі намагались усім своїм видом продемонструвати, що вони є дуже негостинними людьми. Вест Гем побіг уперед пресингувати одразу й одразу створив пару доволі цікавих моментів із ударами Антоніо та Боуена, але то було лише передмовою до історії про пробудження бомбардира. Звісно, що родом він був і далекої півночі.

Ерлінг Голанд цього разу схибив тільки за своєї першої та останньої нагоди в цьому протистоянні, тоді як решта моментів із його участю на завершення призвели аж до трьох результативних пострілів. Ареола в принципі добряче напрацювався до перерви під час аж 12 ударів у бік його воріт від суперників, тож навіть не дивно, що Лопетегі спробував нас шокувати заміною голкіпера поперерві з неочевидних причин.

Проте француз пішов відпочивати вже з двома голами в сітці, авторство яких, як не складно здогадатись, належало тому-таки Голанду. На 11 хвилині Бернарду з перехоплення м’яча на правому фланзі запустив норвежця в центр штрафного перегравати Ареола, а на завершення першої пів години ігрового часу удару Ерлінга під поперечину на завершення дуже швидкого багатокрокового розіграшу просто не було рівних.

І тут важливо не захопитись розповіддю про яскраву гру Сіті цими хвилинами. Бо не бездоганні чемпіони, не бездоганні. На 19 хвилині Боуен таки навозив суперників на власному правому фланзі й фактично змусив прострілом ризикувати Діаша перед воротами. Той намагався перехопити, але зрізав повз Едерсона, що на певний час повернуло паритет поміж голами Голанда.

Проте Сіті за загальним враженням впевнено виграв перший тайм, а от про другу половину важко було щось сказати компліментарне на користь команди Гвардіоли. Зіграли на межі — так буде більш точно. Бо "молотобійці" закрились у захисті спочатку, але потім за першої ж нагоди Кудус завершив контратаку ударом із лівого флангу штрафного в ближню стійку. Де ж тут спокій?

І така напруга трималась ледь не до останнього моменту, коли вже "містяни" помітно притискались до власних воріт і боялись наварити. Із іншого боку, це їм і допомогло закріпити результат, бо Нунес запускав Голанда на побачення з Фабіанські передачею з власної половини під час контратаки. У підсумку, норвежець із хет-триком, його команда — із трьома очками, а колективу Лопетегі треба краще користатись тим мінімумом, який вони можуть створити в матчах подібного ґатунку.

У наступному турі Вест Гем гратиме гостьове лондонське дербі проти Фулгема, а Манчестер Сіті прийматиме Брентфорд.

Вест Гем — Манчестер Сіті 1:3
Голи: Діаш, 19 (пен.) — Голанд, 10, 30, 84

Вест Гем: Ареола (Фабіанські, 46) — Ван-Біссака, Мавропанос, Кілман, Емерсон (Цоуфал, 71) — Альварес (Соучек, 77), Родрігес — Боуен (Саммервілл, 86), Пакета, Кудус — Антоніо (Фюллькруг, 71).

Манчестер Сіті: Едерсон — Льюїс, Аканджі, Діаш, Гвардіол (Вокер, 88) — Ковачич — Доку (Гюндоган, 68), де Брюйне (Аке, 88), Сілва, Гріліш (Нунес, 72) — Голанд.

Попередження: Емерсон, Кілман, Родрігес — де Брюйне, Аканджі