Свої думки щодо зацікавленості в протистоянні поміж харківським Металістом та дніпровським Дніпром-1 українські вболівальники почали висловлювати ще тоді, коли "жовто-синій" колектив брав участь у Першій лізі, проте вже було помітно амбіції тодішньої команди під керівництвом Олександра Кучера. Однак потім майбутнє харківського, та й усього українського футболу покрив туман повномасштабної агресії, а вже колишній головний тренер новоприбулого до Прем’єр-ліги колективу почав освоюватись на чолі принципового суперника.

Шлях Кучера на новій посаді розпочався з прикрої невдачі в кваліфікації до Ліги Європи УЄФА, після чого СК потрапило до групи Ліги конференцій, і наразі має непогані шанси на вихід до наступного раунду. Однак, перед тим як знову повернутись до міжнародних баталій, Дніпро-1 мав спочатку вирішити завдання на внутрішній арені, де за останніх тиждень футболісти Кучера обірвали зразу дві видатні серії: вперше пропустили в новому розіграші чемпіонату зусиллями львівського Руху (3:2), а потім вперше втратили очки за підсумком протистояння проти Інгульця.

Тим часом для харківського Металіста сам досвід виступів в УПЛ був дебютним, проте команда Олега Ратія одразу ж зуміла зарекомендувати себе з найкращого боку, тож до матчу проти дніпрян підходила на гребні успіху та двох видовищних перемог над Вересом (2:1) та Ворсклою (3:2) відповідно. Усе фактично було готово для того, аби команди зіграли спеціально для вболівальників у видовищний футбол, однак натомість ми отримали два тайми відверто посередньої якості гри.

Якби не зусилля колективу Кучера наприкінці першої половини, гра б у цей період ризикувала взагалі пройти без реальних нагод відзначитись голами для обидвох сторін. Однак реалізація від Довбика та Гуцуляка виявилась також посередньою, тож на рахунок прекрасні гольові моменти не вплинули. Залишалось лишень дочекатись початку другого тайму, на який кожен із тренерів докинув у затухаюче багаття цього матчу трохи замін.

Пришвидшити власну команду в Ратія так і не вийшло, тож поступово Дніпро-1 притискав суперників усе ближче до штрафного, і зрештою кількість передач у володіння Костика стала критичною. Проте відзначитись голом СК зміг лишень тоді, коли тренерський штаб "жовто-синіх" прибрав із поля опорного півзахисника Чайковського, і вже за мить через його зону закиданням на хід до центру штрафного за спинами захисників Піхальонок знайшов підключення Когута до атаки.

Перегравання голкіпера складнощів не викликало, а Металіст цієї миті зазнав настільки болючого удару, що вже за кілька миттєвостей стрибок Книша в ноги супернику на чужій половині майже нікого й не здивував. Харків’яни отримали вилучення, після чого навіть головному арбітру Євгену Арановському хотілось якомога швидше завершити цей матч.

У наступному турі харківський Металіст зіграє в гостях у Львова, а дніпровський Дніпро-1 послідовно прийматиме кіпрський Аполлон у Лізі Європи, після чого до нього завітає одеський Чорноморець.

Металіст — Дніпро-1 0:1
Гол: Когут, 85

Металіст: Костик — Шопін, Мизюк, Федорів (Порох, 46), Каплієнко (Клименчук, 46) — Чайковський (Багачанський, 83) — Книш, Танковський (Чідомере, 64), Панасенко, Підлепенець — Прядун.

Дніпро-1: Макс Валеф — Адамюк, Сваток, Сарапій, Амаш — Горбунов (Назаренко, 46), Бабенко — Танчик (Кононов, 83), Піхальонок, Гуцуляк (Когут, 54) — Довбик.

Попередження: Танковський, Демченко, Чідомере — Бабенко, Сарапій, Кононов, Когут.

На 89-й хвилині був вилучений Данило Книш (Металіст) (грубе порушення).