Цікавий формат проведення чергового туру української Прем’єр-ліги запропонували нам звітного тижня організатори національних змагань, тож після матчів упродовж двох робочих днів ми отримали взагалі незвичний початок раунду в неділю. І при цьому знову лише три гри було запропоновано провести в двох часових слотах, але в кожній із них можна було відшукати інтригу, бо грали претенденти на чемпіонський титул.

Отже, день розпочинався в Одесі, де місцевий Чорноморець прагнув дати аж ніяк не менший бій дніпровському Дніпру-1, у порівнянні з нещодавньою грою проти донецького Шахтаря, щодо дій команди Романа Григорчука в якій і досі можна почути виключно схвальні відгуки. Багато в чому можна було провести паралелі поміж "гірниками" та СК у цьому контексті. Команда Олександра Кучера також підходила до матчу в умовах актуальних чемпіонських перегонів, мала серію без утрат очок, а "моряки" тим часом хотіли відірватись якнайдалі від зони вильоту.

Суцільна боротьба двох команд, що в рівному ступені прагнули здобути очки, — саме таким був футбол у першій половині гри, хоча й гості виходили на поле з помітною вказівкою за будь-яку ціну дотиснути суперників власним високим пресингом. Проте Чорноморець, нехай і не без зайвих хвилювань, зумів не піддатись паніці біля власних володінь та фактично нічого не дав створити команді Кучера. Дніпряни зрештою були змушені відходити з порожніми руками ближче до середньої лінії.

Нав’язати власний темп наступальних дій у "моряків" також не виходило, проте в перебуванні м’яча біля центральної лінії вони не вбачали для себе жодної проблеми. Тим паче, що за фактом єдиний гольовий момент на обидві команди — дальній постріл Авагімяна під поперечину на першій компенсованій хвилині, який парирував Рибак — залишився саме за господарями поля.

У другому таймі футбол був усе ж таки більш жвавим, чому сприяла, знову ж таки, активність одеситів біля чужих воріт. На 54 хвилині Салюк із правого флангу захисту біля власного штрафного запустив дальній пас аж до меж чужих володінь, на який відгукнувся Алефіренко з перекиданням над головою воротаря суперників на завершення. Футболістів Кучера цей момент виключно заохотив і надалі атакувати, чим вони й займались до завершення ігрового часу.

Бодай втримати здобути перевагу на деякий час у Чорноморця не вийшло через те, що на 57 хвилині простріл Піхальонка з лівого флангу штрафного на ближній стійці в дотик переправив у ворота Назаренко. А вже за кілька миттєвостей у ворота "моряків" узагалі було призначено пенальті за доволі скандальних обставин. Не було помітно фолу Висильєва проти Рубчинського, який заходив до лівого флангу штрафного, але арбітр Дмитро Панчишин щось там побачив, призначив одинадцятиметровий удар, але Добвик із двох пострілів у різні кути воріт так і не переграв Паста. Яка-ніяка, а справедливість.

Однак одесити не змогли відвести м’яч від власних володінь після чого, через що були змушені постійно ходити краєм прірви й у підсумку провалились до неї на 82 хвилині, коли під час подачі кутового з лівого флангу від Пеглоу у воротарському Довбика тримав чомусь Брагару. Артем залишився фактично сам на сам із воротарем та розстріляв його головою з близькою відстані. Вольова перемога, яка легко могла б перетворитись на грандіозний скандал.

У наступному турі одеський Чорноморець гостюватиме в київського Динамо, а дніпровський Дніпро-1 навідається до закарпатського Миная, тоді як посеред тижня в перенесеному матчі зустрінеться з Олександрією.

Чорноморець — Дніпро-1 1:2
Голи: Алефіренко, 54 — Назаренко, 57, Довбик, 82

На 64-й хвилині Артем Довбик (Дніпро-1) не забив пенальті (воротар).

Чорноморець: Паст — Путря (Штогрін, 88), Салюк, Єрмаков, Брагару — Кузик (Войтіховський, 88), Васильєв, Демченко — Бадібанга, Авагімян (Хадіда, 82), Алефіренко.

Дніпро-1: Рибак — Адамюк (Хайнер, 86), Сарапій, Сваток, Назаренко (Назаренко, 86) — Бабенко, Рубчинський (Когут, 75) — Гуцуляк, Піхальонок (Підлепенець, 86), Бланко — Довбик.

Попередження: Путря, Брагару, Васильєв, Авагімян — Гуцуляк.