На завершення недільної частини програми шостого туру української Прем’єр-ліги ми мали можливість завітати до Житомира, де місцеве Полісся проводило регіонально-принципове протистояння проти рівненського Вереса. Так, і таке дербі з’явилось на футбольній мапі нашого "елітного" дивізіону відносно нещодавно.

Однак його учасники й досі вирішують геть відмінні один від одного завдання. "Червоно-чорні" з однією перемогою плентались у зоні вильоту, тоді як "вовки" взагалі не програвали в новій кампанії, і відповідно могли розраховувати на місця серед лідерів національної першості. Однак вереснева міжнародна павза дає змогу командам перезавантажитись після складного початку сезону, і от чи скористався цією можливістю Олег Шандрук — це й було одним із головних питань цього вечора.

Як показав перший тайм, "червоно-чорні" за час перерви без діла точно не сиділи. Верес видав чи не найкращий свій ігровий відтинок від моменту початку сезону й уже на шостій хвилині у воротах господарів опинився красень-удар головою від Гайдучика, який завершив навіс від Шарая з лівого флангу з рикошетом від дальньої стійки. Після такого початку стало цікаво, чи не обмежиться команда з Рівного лише цим?

Ні, не обмежиться. Верес продовжував грати в сміливий футбол, постійно ловив суперників на контратаках і загалом справляв дуже потужне враження своєю розкутою поведінкою. Моментів, аби збільшувати перевагу, у гостей було вдосталь. Утім, поступово починали прокидатись і гравці Ашура, тож Кожухар також не залишався без роботи.

Проблемним було завершення першого тайму для "червоно-чорних", а от час після перерви вони відверто провалили. І тут справа навіть не в тому пенальті на 57 хвилині, який бригада VAR дозволила Віктору Копієвському своїми повторами висмоктати з пальця, коли рукою суто випадково зіграв у боротьбі Протасевич, а в тому, що Верес вирішив закритись у захисті в принципі.

Жодної атаки, жодного моменту із швидким переходом, а натомість суцільні атаки Полісся одразу після того, як навіс Назаренка з лівого флангу на дальній стійці завершив Гуцуляк. Назаренко потім і реалізував той злощасний пенальті, після чого рівненці вже почали програвати не тільки за грою, а й за рахунком на табло.

Ось і весь контраст цього протистояння — допоки команда Шандрука не боялась, вона була цікавою глядачу, а як відмовилась від свого ж власного стилю, то й перестала бути цікавою. Ніхто, як-то кажуть, не тягнув. Потім уже пішли ці блискавичні п’ять замін на останніх хвилинах, аби тільки врятувати гру, але сенс від них, якщо темп утрачено ще в роздягальні за розмовою, що треба втримувати рахунок?

Окремо варто згадати, чому замін у Вересу було шість у цій грі. Тому що Чоботенку розбили голову ще в першому таймі в боротьбі, і лікарі діагностували в нього підозру на струс мозку, тож активувався відповідний протокол. Схожа ситуація, але з м’якішими наслідками, була й у Смолякова наприкінці зустрічі, хоча аж надто гарячим цей матч точно не назвеш. Хоча й дербі, як не як.

У наступному турі житомирське Полісся прийматиме черкаський ЛНЗ, а рівненський Верес удома гратиме проти петровського Інгульця.

Полісся — Верес 2:1
Голи: Гуцуляк, 51, Назаренко, 58 (пен.) — Гайдучик, 6

Полісся: Волинець — Михайліченко, Віалле, Чоботенко (Матич, 46), Смоляков — Крушинський, Бабенко, Таллес Коста (Мельніченко, 75) — Гуцуляк (Лєднєв, 76), Луїфер (Пайшао, 61), Назаренко (Шастал, 84).

Верес: Кожухар — Протасевич (Морозко, 79), Гончаренко, Вовченко, Шевченко (Сміян, 80) — Яго (Кучеров, 78), Куція (Кльоц, 85) — Луан, Шарай (Дахновський, 78) — Степанюк, Гайдучик (Мрвальєвич, 79).

Попередження: Бабенко, Лєднєв — Вовченко