Запеклі єврокубкові дні посеред тижня не для кожної команди залишають пособі приємні спогади. Зокрема, Мілан повертався до буденних справ у італійській Серії A на тлі болючої поразки, що її зазнав колектив Стефано Пьолі на полі лондонського Челсі (0:3). Поставивши під сумнів власні перспективи щодо виходу з групи Ліги чемпіонів, чинні тріумфатори національної першості мали проводити не менш важливу домашню зустріч проти туринського Ювентуса, який у свою чергу доволі впевнено проходить турнірною сіткою головного клубного турніру Старого Світу, однак на внутрішній арені навіть не потрапляє до єврокубкової зони.

"Стара Синьйора" на цьому тлі не могла поставити перед собою жодного інакшого завдання, окрім як здобувати перемогу над суперниками, які навряд чи для них є настільки д заклятими, як сусіди Мілана за містом в особі Інтера, проте останніми роками саме під зустрічей між цими командами вирішувалась доля багатьох трофеїв. Оскільки "зебри" втратили очок на момент початку матчу більше, аніж суперники, то вони залишили за собою право створювати перші загрози для чужих воріт.

Однак стартові постріли від Куадрадо та Даніло не знаходили площину воріт, а удар Міліка зі середньої дистанції голкіпера Тетерушану навряд чи схвилював належним чином. Мілан за початковою активністю суперників спостерігав доволі обережним чином, і по-справжньому ввімкнувся до гри лише з середини першого тайму, коли вже навіть Пьолі ввірвався терпець від постійних помилок його команди під час неквапливих виходів до атаки.

І одразу ж почав загострювати біля чужих воріт Леау зі свого лівого флангу, одного разу навіть влучивши в праву стійку дальнім пострілом. Прикладався по воротах і Беннасер, однак, здебільшого, загроза від Мілана була контрольованою з боку суперників. Так тривало аж допоки в компенсований час подачу кутового з лівого флангу від Тоналі ударом із центру штрафного не завершив Жиру, а влучання м’яча в корпус Томорі раптово подарувало центральному захиснику можливість із близької відстані розстріляти чужі ворота.

На перерву Ювентус пішов із відставанням за рахунком на табло, а повернувся на поле вже без Куадрадо, який мало того, що отримав попередження, так ще й постійно дорікав арбітру за його рішення за будь-якої нагоди. Зрештою, вихід на поле Маккенні так і не зміг додати Юве впевненості в діях у центрі поля, а команда Аллегрі незабаром ще й примудрилась пропустити другий м’яч. Діас перехопив м’яч у центральному колі, звідки стрімко просунувся до правого флангу чужого штрафного, і звідти розстріляв чужі ворота.

Ювентус поривався відіграватись після цих двох болісних ударів, проте центр поля "Старої Синьйори" було фактично знищено якісним пресингом із боку суперників. Мілан домінував у грі навіть тоді, коли в його футболістів не було м’яча в ногах, тоді як суперники були змушені постійно позирати собі за спини, аби не проґавити ривок Леау десь біля штрафного. Пьолі тим часом лише додав кількісно швидкісних гравців, тож Юве фактично й не отримав якісної нагоди відіграти бодай один м’яч, окрім, хіба, що заблокованого удару Кіна з центру штрафного під завісу гри.

У наступному турі на Мілан очікує виїзд до Верони, а Ювентус проведе гостьове туринське дербі проти Торіно.

Мілан — Ювентус 2:0
Голи: Томорі, 45+1, Діас, 54

Мілан: Тетерушану — Калулу, Габбья, Томорі, Ернандес — Побега (Крунич, 58), Беннасер (Вранкс, 84), Тоналі — Діас (Де Кетеларе, 64), Жиру (Ребич, 64), Леау (Орігі, 84).

Ювентус: Щесни — Даніло, Бремер, Бонуччі, Алекс Сандро — Куадрадо (Куадрадо, 46), Локателлі (Паредес, 56), Рабьо (Суле, 80), Костич (Міретті, 56) — Влахович (Кін, 78), Мілік.

Попередження: Діас, Тоналі — Куадрадо, Паредес, Кін