На завершення насиченого на події суботнього дня нас запросили до Італії, де в рамках третього туру Серії A знову мало бути гаряче на головній арені країни, Стадіо Олімпіко, куди цього разу завітав у гості до місцевого Лаціо Мілан. "Россонері" в міжсезоння очолив знайомий українським уболівальникам та просто щирий друг нашої країни, португальський фахівець Паулу Фонсека, проте справи в нього на новому робочому місці пішли не дуже від самого початку.

Уже третій тур за календарем, а Мілан досі не перемагав, тоді як конкуренти поступово нарощували відрив від одного з потенційних претендентів на чемпіонство. Ще й суперники в "россонері" були такі, проти яких можна було очікувати на здобуті залікові бали, Торіно (2:2) та Парма (1:2), але не вийшло. Утім, "орли" під орудою Марко Бароні також не могли похизуватись досконалою грою, адже тиждень тому поступились в Удіне (1:2).

Цей матч видався водночас і насиченим на події, і таким, про який захочеться забути вже на наступний день. У виконанні обох команд були цілком два різні таймі, і якщо на початку Лаціо важко було просунути м’яч до завершальної стадії, то після перерви на цю хворобу почали страждати суперники "орлів". Утім, Фонсека знав, на що йшов, коли залишив на заміні "через погану гру в захисті" Тео Ернандес та Рафаеля Леау. Ця пара на лівому фланзі наробила б шуму, але їхньої появи ще треба було дочекатись.

Однак Мілан із без цих двох пішов уперед на стандарт на початку гри й відкрив рахунок уже на восьмій хвилині. Простий навіс Пулішича з лівого флангу, простий маневр Павловича з дальньої на ближню, простий удар головою на випередження воротаря — усе просто. І не треба там тих зіркових француза та португальця для створення й реалізації подібного моменту.

Але де ця впевненість у діях колективу Фонсеки зникла в другому таймі? Лаціо зробив пару замін на флангах, а вперед полетів так, неначе вся команда отримала друге дихання! Та не було того захисту "россонері" помітно взагалі, хоча суперники діяли максимально прямолінійно — м’яч на фланг Ісаксена чи Тавареша й понеслись передачі до штрафного.

Там залишалось лише дочекатись моменту, коли кількість перетвориться на якість, але в те, що Мілан пропустить два суто тотожні один одному голи з прострілів португальського вінгбека спочатку на Кастельяноса, а потім — на Діа, було складно. Це ж треба було ще примудритись не зробити очевидних висновків щодо моделі гри суперників за ходом гри!

Фонсека тим часом зрозумів, що годі гратись із вогнем, тому Тео та Леау з’явились на полі й суто на майстерності зробили другий гол Мілана вже за дві хвилини після цього. Не святкував ніхто, тож у роздягальні там, судячи з усього, ситуація жаби й гадюки.

Утім, чи є нічия достатнім результатом для "россонері" на такому важкому початку сезону? Добре, що взагалі не програли, але могли й вирвати перемогу на останніх хвилинах, коли для Абрагама було створено перспективний момент. Однак новачок на форварді обмежився тільки гольовим пасом у фактично дебютній грі.

У наступному турі римський Лаціо прийматиме Верону, тоді як Мілан зіграє вдома проти Венеції.

Лаціо — Мілан 2:2
Голи: Кастельянос, 62, Діа, 66 — Павлович, 8, Леау, 72

Лаціо: Проведель — Лаццарі (Марушич, 46), Патрік, Романьйолі, Тавареш (Хісай, 90) — Гендузі, Ровелла — Чауна (Ісаксен, 46), Діа (Деле-Баширу, 81), Дзакканьї — Кастельянос (Нослін, 87).

Мілан: Меньян — Емерсон (Ернандес, 70), Томорі, Павлович, Терраччано — Фофана, Рейндерс (Муса, 71) — Чуквезе (Леау, 70), Лофтус-Чік, Пулішич — Окафор (Абрагам, 70).

Попередження: Ровелла, Дзакканьї, Патрік — Фофана, Терраччано