Неділя на футбольній мапі Європи була розмальована кольорами дербі. Дербі Північного Лондона при цьому вважалось ключовим протистоянням, однак у Каталонії з цим твердженням були готові сперечатись до знесилення. У гості до Жирони завітала Барселона, і інакше, як реконкіста, місцеві ЗМІ не хотіли подавати цей запеклий двобій

Усім припала до смаку гра команди Мічела в минулому сезоні, але не принциповим суперникам за регіоном. Бо Жирона на своєму шляху до Ліги чемпіонів аж двічі здолала Барселону з однаковим рахунком 4:2, що для останньої було дуже болючим ляпасом. Але то були часи Хаві й вони залишились у минулому, тоді як за Ганса-Дітера Фліка "блаугранас" розпочали сезон без утрат очок і прагнули реваншу на всіх фронтах.

І цей реванш Барсі повністю вдався. Просто неможливо було стримати команду, яка так завзято рветься атакувати вже з перших хвилин. Жирона не встигала й голови підняти на власній половині, тож ні про які походження до атаки колектив Мічела просто не думав. Зрештою, господарі Монтіліві прибили самі себе зусиллями Лопеса, який на 31 хвилині перед власним штрафним вирішив позмагатись у швидкості проти Ямала й прогнозовано подарував м’яч супернику, а той потім переграв Гассанігу.

Початок було покладено, але в подальшому тиск від підопічних Фліка не зменшувався а ні на мить. Важко зрозуміти, за рахунок чого "червоно-білі" намагались цьому протидіяти, однак будь-яка дія господарів із м’ячем майже миттєво переривалась опонентами. У підсумку другий гол від того-таки Ямала не змусив на себе чекати, коли вже за шість хвилин захисники Жирони не вибили подачу штрафного з лівого флангу від Рафіньї куди-подалі й дали можливість юнаку зіграти на добиванні.

Із точки зору драматургії протистояння, усі питання виглядали розв’язаними. А от із точки розвитку подій — ні. Будуть страшні суперечки після цієї зустрічі, бо на 44 хвилині арбітр Алехандро Муньїс Руїс призначив пенальті за влучання м’яча в руку Іньїго Мартінесу під час подачі Гутьєрреса з лівого флангу на Хіля й відскоку від Бальде в його партнера по команді. І от саме на останній момент і варто було звернути увагу, що й зробив VAR, коли одинадцятиметровий усе ж таки скасували. А тепер ходіть із тими новітніми трактуваннями правил, і з’ясовуйте, хто там правий. Якщо чесно, то вже набридло це все.

От у другому таймі взагалі жодних питань ні в кого не виникало, бо Барселона одразу почала з третього забитого м’яча, коли передачу Кунде з власної половини на правому фланзі штрафного ударом у дальній кут завершив Ольмо, а трохи пізніше Касадо пошив у дурні центр захисту суперників, а Педрі ще й залишив Гассанігу ні з чим ривком на порожні ворота.

Аби зовсім сумно не було в Жироні цього вечора, господарі забили м’яч престижу зусиллями "дідугана" Стуані, коли вже ніхто на 80 хвилині особливо й не добігав ті епізоди боротьби. Однак не всі гравці не мали мотивації на той час — Ферран занадто різко пішов проти Асрільї грати в м’яч на чужій половині, наступив на ногу супернику, після чого отримав червону картку. Необачно в контексті майбутнього, але не критично для команди, яка й без нього виграла цю гру без проблем.

У наступному турі Жирона гостюватиме у Валенсії, тоді як посеред тижня зіграє в гостях у французького Парі Сен-Жермен, а Барселона спочатку поїде до Монако, а потім навідається до Вільярреала.

Жирона — Барселона 1:4
Голи: Стуані, 80 — Ямал, 31, 37, Ольмо, 47, Педрі, 64

Жирона: Гассаніга — Франсес (А. Мартінес, 85), Лопес, Блінд, Гутьєррес — Соліс, Мартін — Циганков (ван де Бек, 70), Данжума (Порту, 55), Хіль (Аспрілья, 55) — Руїс (Стуані, 70).

Барселона: тер Штеген — Кунде, Кубарсі (Форт, 61), І. Мартінес, Бальде — Педрі (Віктор, 69), Касадо, Ольмо (Е. Гарсія, 62) — Ямал (Мартін, 90+1), Левандовські (Ферран, 69), Рафінья.

Попередження: Хіль, Порту, Стуані — Віктор, Ямал

На 86-й хвилині був вилучений Ферран Торрес (Барселона) (грубе порушення).