Єврокубковий тиждень у виконанні українських клубів не приніс жодного задоволення вболівальникам, оскільки жоден із наших представників не зміг здобути переможного результату. Донецький Шахтар на цьому тлі міг першим повернутись до подій у рамках шостого туру української Прем'єр-ліги, однак вирішив відкласти свій матч проти Львова до кращих часів. Таким чином першим із переліку міжнародних представників до бою повернувся Дніпро-1,маючи при цьому відмінну нагоду залишити за собою першу сходинку турнірної таблиці за підсумками чергового вікенду.

Для цього колектив Олександра Кучера мав усе необхідне: упевнену ходу на внутрішній арені, відповідний настрій та відсутність пропущених м'ячів у попередніх матчах, тоді як проти потенційного успіху СК міг свідчити виключно сам факт необхідності протистояти луганській Зорі, яка на старті нового сезону самовіддано намагається не відставати від провідної групи команд у турнірній таблиці.

Початок звітного матчу раптово опинився за гостями, і особливо гостро біля воріт Валефа було тоді, коли дальній постріл від Булеци прийшовся в ліву стійку, а до цього Кирюханцев нажахав голкіпера суперників ударом над воротами з гострого кута на лівому боці штрафного. Зоря дуже перспективно грали в атакуючому агресивному стилі на чужій половині до завершення стартового відтинку ігрового часу, однак зрештою сил продовжувати в такому ж дусі в команд Патрика ван Леувена просто не було.

Поступово дніпряни почали перехоплювати ініціативу, а ми з кожним наступним наступом господарів відчутно наближались до забитого ними м’яча. Так воно, у підсумку, і сталось, коли Адамюк не завершив свій вихід віч-на-віч із голкіпером удалим пострілом із правого флангу штрафного, а трохи пізніше його команда заробила право на штрафний у центральній зоні, із якого Довбик прицільно пробив під ліву стійку. Питань до Мацапури було безліч, бо цей кут був виключно воротарським, не дивлячись на дистанцію до воріт під час удару зі стандарту.

Після цього моменту Дніпро-1 уже відверто почав домінувати, тоді як суперники були змушені все глибше сідати до оборони. Мацапурі доводилось подекуди витягувати мертві м’ячі, як, наприклад, після розстрілу від Рубчинського з центру штрафного на завершення першого тайму, проте все ж таки такий варіант захисту луганчан стримував наступи суперників.

Однак постійний тиск господарів на чужій половині все ж таки давався в знаки, тож певні помилки від захисників Зорі мали б зрештою стати фатальними, що й трапилось на 59 хвилині, коли передача назад від Бражка з правого флангу на Мацапуру була перехоплена зусиллями Довбика, який потім спокійно оббіг голкіпера суперників уже в межах штрафного.

Уже незабаром Олександр Кучер додатково підсилив напад свіжими швидкісними виконавцями, і Зоря помилилась у захисті втретє в цій грі. Простріл Назаренка з лівого флангу ніхто з оборонців не супроводжував, тож Довбик на дальній стійці спокійно завершив оформлення власного хет-трику. Підсумковий рахунок міг бути й більшим, оскільки луганчани тому не дуже й пручались, однак під завісу зустрічі Мацапура ще кілька разів урятував власні ворота. Для аналогічних дій із боку Валефа в звітній дуелі потреби не було.

У наступному турі дніпровський Дніпро-1 зіграє гостьовий матч проти львівського Руху, а луганська Зоря проведе домашній матч проти ковалівського Колосу.

Дніпро-1 — Зоря 3:0
Голи: Довбик, 29, 59, 75

Дніпро-1: Макс Валеф — Адамюк, Сарапій, Сваток, Амаш — Бабенко (Когут, 82), Рубчинський (Громов, 70) — Бланко, Піхальонок (Назаренко, 70), Гуцуляк (Танчик, 79) — Довбик (Балулі, 79).

Зоря: Мацапура — Данченко (Сміян, 65), Імереков, Батагов, Бутко — Шахов, Бражко (Чурко, 65) — Кирюханцев (Нагнойний, 80), Булеца, Крістіан (Антюх, 64) — Русин (Хлань, 85).

Попередження: Танчик — Шахов, Імереков