Протистояння в рамках української Прем’єр-ліги не зупиняються навіть посеред червня, оскільки ще не визначеною залишалась доля місць у "елітній" першості на наступний футбольний рік. Чотири команди та потенційно всього чотири ігрові години потрібно було нам витрати на те, аби нарешті розв’язати це питання. І першими до бою готувались колективи, які минулого тижня хоча б змогли визначити сильнішого поміж собою.

Рівненський Верес приїхав додому з порожніми руками, оскільки на полі легендарного стадіону Україна поступився запорізькому Металургу (0:1), утративши при цьому ще на п’ятій хвилині центрального захисника Артема Вовченка через невиправдане вилучення. Це суттєво ускладнювало завдання команді Юрія Вірта, однак домашній статус того протистояння для підопічних Володимира Микитіна все ж таки трохи нівелював для "червоно-чорних" небезпеку від застосування організаторами архаїчного правила виїзного голу.

Однак, судячи з побаченого на стартових хвилинах протистояння, ґрунтовної роботи над помилками господарі поля так і не зробили, чим ледь не створили собі чимало проблем. Уже на восьмій хвилині Сидоров із лівого флангу штрафного ударом у дальній кут завершив передачу від Сада, проте в розвитку цієї блискавичної контратаки рукою собі встиг підіграти Білоцерковець, тож Верес обмежився тільки легким переляком.

Що цікаво, гравці Металурга долучились і до другого взяття воріт у цьому поєдинку, але цього разу жодних обмежень для арбітрів під час зарахування удару Крапивного головою по власним воротам на завершення подачі Балана з правого флангу не було. Можливо від браку досвіду, а можливо й від надмірної жаги рівнян вигризати перемогу, але запоріжці на цьому моменті почали втрачати впевненість у власних силах.

Оскільки йшлось про місце в УПЛ, то пробачати за таке ніхто не збирався. Верес набрав шалених обертів та відвантажив у ворота суперників ще два м’ячі за п’ять хвилин на відтинку посеред першого тайму. Балан та Гагун, флангові захисники, до речі, відзначались забитими м’ячами, тоді як Кучеров постійно відзначався якісними передачами до штрафного в підготовчій фазі. Ще одне підтвердження того, що у Вірта можуть забивати всі гравці.

Навіть за рахунку 3:0 на табло господарі поля не мали права зупинятись, оскільки ця перевага все одно залишалась хиткою. Тим паче, що завершення першого тайму Металург планував провести біля чужих воріт із м’ячем у ногах, але склалось не так, як гадалось. На 34 хвилині підкат Сокола на правому фланзі захисту спочатку оцінили жовтою карткою, але після перегляду VAR її колір змінився на червоний. У будь-якому випадку захисник команди із Запоріжжя мав залишити поле, адже вже мав попередження.

Власне, це й добило остаточно футболістів Микитіна. Їх ще вистачило на помірно атакувальний футбол на початку другого тайму, проте забити не вийшло, а потім Верес просто переїхав захист гостьового колективу. Навіть Балану партнери дали можливість оформити чи не перший дубль у професійній кар’єрі, тоді як не відмовились записати на свій рахунок додаткові м’ячі Пасіч та Гайдучик. Останньому побічно відзначитись голом допоміг навіть Дмитро Поворознюк, для якого це був перший та останній матч у рамках УПЛ у складі рівненського колективу. Могильний на першій компенсованій відіграв один гол, проте це було лише для загального виду.

Таким чином рівненський Верес залишив за собою місце в наступному сезоні української Прем’єр-ліги, тоді як запорізькому Металургу ще, як мінімум, рік доведеться провести в Першій лізі.

Верес — МФК Металург 6:1 (перший матч — 0:1)
Голи: Крапивний, 16 (авт.), Балан, 23, 66, Гагун, 28, Пасіч, 82, Гайдучик, 90 — Могильний, 90+1

Верес: Когут — Балан, Маткобожик, Хондак (Шух, 78), Гагун — Лебеденко — Блізніченко (В. Шарай, 77), С. Шарай (Годя, 70), Кучеров, Г. Пасіч (Поворознюк, 88) — Шестаков (Гайдучик, 70).

МФК Металург: Байда — Сокол, Векляк (Палюх, 64), Басов (Піддубний, 83), Польовий (Дворовенко, 75) — Шалфєєв, Крапивний, Сейтхалілов (Могильний, 46) — Сад (Сніжко, 75) — Білоцерковець, Сидоров.

Попередження: Шестаков, Пасіч — Сокол, Сейтхалілов, Крапивний.

На 34-й хвилині був вилучений Богдан Сокол (МФК Металург) (грубе порушення).