У вісімнадцятому турі української Прем’єр-ліги, який був першим після поновлення національних змагань на тлі зимової павзи, було чимало яскравих протистоянь. Однак одне з них помітно виділялось на тлі інших. Ідеться про гру у Львові на місцеві Арені Львів поміж Рухом та житомирським Поліссям, яка мала закривати програму неділі та чергового футбольного тижня для нашої країни.

Це було протистояння двох дуже амбітних колективів, кожен із яких гарно зарекомендував себе на старті сезону, нехай у "жовто-чорних" згодом і виникли певні негаразди із здобуттям бажаних результатів перед відходом на зимові канікули. Новачки УПЛ натомість продовжили свою активну діяльність на трансферному ринку, чим підкреслили бажання й надалі боротись за чемпіонський титул.

Проте в стартовому складі Юрій Калітвінцев використав лише Яссіна Ензо Фортюне з новоприбулих виконавців, тоді як решта прізвищ нам усе ж таки була знайома. Те саме можна було сказати й відносно Руху, бо Віталій Пономарьов використав ротацію тільки там, де без цього вже було не обійтись — травмованого Сапугу й у ролі капітана замінив Підгурський.

Спочатку господарі працювали від оборони за схемою 4-4-2, проте доволі швидко самі створили собі проблем, упустивши найбільш небезпечного гравця нашого чемпіонату на другому поверсі, Пилипа Будківського, коли на 12 хвилині Макуана закручував подачу з лівого флангу. Форвард під два метри зростом ледь не з газону, проте примудрився головою в падінні перевести м’яч у ближній кут.

Дані можна було очікувати, що Рух таки почне прокидатись і створюватиме тиск на суперників, проте дрібним фолом львів’яни в підсумку й обмежувались, а гості методично розігрували м’яч під тиском у центрі поля. Однак зрештою Полісся догралось до недбалої передачі Тейлора назад до правого флангу штрафного, що змусило Чоботенка на рівному місці збивати Климчука та привозити пенальті у власні ворота.

Підгурський узяв на себе відповідальність виконувати удар із позначки та не схибив, пробивши низом у правий кут. На цьому, власне, події першого тайму себе й вичерпали, тоді як у грі можна було відзначити хіба що постійну боротьбу за м’яч.

Після перерви ми взагалі тільки тим і жили, що дивились, як керманичі проводять ротацію у власних складах, але навіть новоприбулі гравці радше були готові десь жорстко зіграти проти один одного, аніж прагнули забивати голи. Хоча моменти були, нехай і у вигляді дальніх ударів переважним чином. Із влучністю та небезпекою при цьому були проблеми, але це вже питання трохи з іншої площини.

І наче ж завершували ми гру в ритмі атак на обидва боки поля, які й не думали припинятись ні на мить. І зони вільні були в кожної з команд. Але коли найбільш цікавою ситуацією було падіння руками на м’яч на правому фланзі власного штрафного від Слюбика, за яке теоретично могли призначити пенальті, то про який азарт ми взагалі говоримо?

У наступному турі львівський Рух зіграє в гостях у ковалівського Колосу, тоді як житомирське Полісся прийматиме черкаський ЛНЗ.

Рух — Полісся 1:1
Голи: Підгурський, 31 (пен.) — Будківський, 12

Рух: Ледвій — Сич, Слюбик, Дідик, Лях — Пастух, Підгурський (Притула, 55), Федор (Таллес Бренер, 54) — Квасниця (Теслюк, 85), Климчук, Руніч (Плюман, 54).

Полісся: Бойко — Тейлор, Чоботенко, Шабанов, Михайліченко — Крушинський, Танковський — Фортюне (Назаренко, 68), Грицук (Козак, 62), Макуана — Будківський (Таллес Коста, 61).

Попередження: Підгурський — Михайліченко, Грицук, Будківський