З самого ранку Ужгород рясно заливало дощем. Тому, незважаючи на статус ледь не вирішального матчу в сезоні для господарів, годі було надіятися на переповнені трибуни "Авангарду". Ще більшу тривогу викликала якість газону. Всі не веселі прогнози підтвердилися – вболівальників Закарпаття було не звично мало, а поле під кінець грис лабо нагадувало майданчик для гри у футбол. Думається, гірко пошкодували ті футбольні любителі Ужгорода, які все таки залишилися спостерігати за матчем вдома…

Закарпаття перемогло ефектно. Зізнаюся, давно не бачив такої самовіддачі у всіх без винятку гравців команди Гамули. Хоча, після першого тайму важко  було спрогнозувати таку перемогу господарів. Кривбас же в чергове здивував. Здалося, підопічним Тарана не вистачає не тільки фізичних кондицій, але і мотивації.

Гра розпочалася боротьбою в центрі поля. Футболісти поступово звикали до важкого газону, заодно остаточно «знищуючи» трав’яну масу. Територіальною ініціативою з перших хвилин володіли гості, але моменти в основному з’являлися біля воріт Хіді. Логічно, що комбінаційного футболу побачитися не доводилося. Зате подач і дальніх закидань – скільки завгодно. На 11 хвилині після одного з прострілів Леандро, Ксьонз пробив повз ворота Хіді. Ще один епізод господарі створили на 21 хвилині, однак Давидов не зміг згрупуватися у вигідній ситуація біля воріт суперника. Гравці Кривбасу частенько пробивали по воротам з дальніх дистанцій, втім жоден з таких ударів в рамку воріт не влучив.

На 44 хвилині матчу в думках закралася думка, що долю цього матчу вирішить один єдиний гол, і те важко було повірити що комусь вдася організувати це диво. Думки розвіяв епізод біля воріт Закарпатття, коли м’яч після удару Богомазова ефектно ногою парирував Бабенко. Не обійшлося без рикошету. В перерві Гамула  випускає другого форварда замість інертного Трішовича. Заміна виявилася доленосною.

На 54 хвилині Леандро енний раз подає в штрафну гостей, де Тимченко красивим ударом з льоту виводить закарпатців вперед. Гості стійко прийняли такий удар, і вже за вісім хвилин той же Богомазов пробиває вище воріт метрів з п’яти до воріт Бабенка. Після цього епізоду Кривбас до кінця гри не створив жодного більш-менш не безпечного моменту. Не допомогли ні свіжі Бюлюкбаші з Мелащенком. На 71 хвилині Хіді в штрафній збиває Давидова, і Платонов холоднокровно подвоїв рахунок. Цікаво, якщо був стовідсотковий фол, чому Деревинський не наказав албанського кіпера?!

2:0 – рахунок цілком приємний для господарів. Однак, Закарпаття продовжувало атакувати. Варто виділити Давидова, без якого не проходила жодна атака. На 89 хвилині крапку у матчі поставив Кьсонз, технічно обігравши центрбеків гостей, і наче в більярді поклавши кулю в "шістку" воріт Хіді.

Наступна гра для Закарпаття має не менш важливе значення ніж нинішня. В Ужгород завітає Маріуполь,  а Кривбас вдома прийматиме Шахтар.

Александр Сабадош (Ужгород), специально для Football.ua

Закарпатье - Кривбасс 3:0
Голы: Тимченко, 54, Платонов, 72 (с пенальти), Ксенз, 89

Закарпатье: Бабенко - 6.0, Донец - 6.0, Чижевский - 6.5, Болохан - 6.0, Леандро - 7.0, Ксенз - 7.0, Зотов - 6.0, Платонов - 6.0 (Козориз, 82 - б/о), Тришович - 5.5 (Тимченко, 46 - 6.5), Микуляк - 5.5 (Браила, 68 - 5.5), Давыдов - 7.0

Кривбасс: Хиди - 5.5, Булку - 5.0, Жданов - 5.5, Карпенко - 5.5, Комарницкий - 5.0, Ивашкевичус - 5.5, Максимов - 5.5, Богомазов - 5.5 (Бюлюкбаши, 66 - 5.5), Штурко - 5.0 (Мелащенко, 70 - 5.0), Бартулович - 6.0, Каракевич - 5.5

Предупреждения:  Давыдов, 42, Зотов, 87 - Максимов, 38, Жданов, 70