У рамках 30-го туру англійської Прем'єр-ліги лондонський Тоттенгем приймав на своєму полі Брайтон – обидві команди є явними претендентами на єврокубкову зону та мають шанси зачепитися за зону Ліги чемпіонів.

"Шпори" відкрили рахунок на десятій хвилині завдяки зусиллям Сона Хин Міна, але вже на 17-й хвилині Брайтон міг повертати паритет на табло, проте гол Мітоми доволі спірно скасували за гру рукою.

Проте підопічні Роберто Де Дзербі таки зрівняли рахунок ще до перерви — автором гола став захисник Льюїс Данк.

Найцікавіше почалося у другому таймі, коли на 55-й хвилині система VAR відмінила ще один гол Брайтона через те, що під час удару Данні Велбека м'яч, нібито, влучив у руку Мак Аллістера.

Після цього рішення між тренерськими штабами Тоттенгема та Брайтона сталася невелика сутичка, внаслідок якої обидві команди залишилися без своїх головних тренерів – Крістіан Стелліні та Роберто Де Дзербі отримали по червоній картці.

Жертвою чергового спірного рішення арбітрів знову став Мітома, на якому не було призначено пенальті. І за всіма законами жанру Брайтон зрештою пропустив гол від Гаррі Кейна наприкінці зустрічі, який і приніс Тоттенгему перемогу з рахунком 2:1.

Тоттенгем – Брайтон 2:1
Голи: Сон 10, Кейн 79 – Данк 37

Тоттенгем: Льоріс – Ромеро, Даєр, Лангле – Порро, Скіпп (Сарр 88), Гейб‘єрг, Перішич (Танганга 90+2) – Кулусевскі (Данжума 78), Сон – Кейн

Брайтон: Стіл – Велтман (Еннкісо 85), Колвілл (Вебстер 69), Данк, Еступіньян — Гросс, Кайседо — Марч, Макаллістер, Мітома – Велбек (Фергюсон 66)

Попередження: Перішич 67, Гейб’єрг 87, Ромеро 90+1 – Гросс 64 Вилучення: Стелліні 59 (тренер, за межами поля) – Де Дзербі 59 (тренер, за межами поля)