У рамках матчу останнього туру англійської Прем'єр-ліги на нас чекає протистояння між лондонським Арсеналом та Евертоном, яке пройде на Емірейтс Стедіум та стане одним із вирішальних у боротьбі за чемпіонський титул.

[*] — поточна позиція в таблиці АПЛ


[2] АРСЕНАЛ — ЕВЕРТОН [15]

НЕДІЛЯ, 19 ТРАВНЯ, 18:00. ЕМІРЕЙТС СТЕДІУМ, ЛОНДОН. ГОЛОВНИЙ АРБІТР — МАЙКЛ ОЛІВЕР. ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ НА SETANTA SPORTS


Англійська Прем'єр-ліга радує нас інтригою в останньому турі щодо майбутнього володаря чемпіонського титулу набагато частіше, ніж вам може здаватися, проте цього року ця боротьба за "корону" вийшла якоюсь особливою. Арсенал у цій кампанії довів, що стрімкий прогрес минулого футбольного року не був якимсь швидким спалахом, адже цей зразок все ще молодої команди Мікеля Артети став більш зрілим, тактично різноманітніший, місцями більш прагматичним, але все ж має право вважатися однією з найкращих європейських команд на даний момент, якій, можливо, десь все ще не вистачає досвіду. 

Але навіть з урахуванням відсутності поразок проти команд з "великої шістки", чотирьох набраних очок із шести проти двох головних протягом сезону конкурентів та найкращій обороні АПЛ, цього може виявитися знову недостатньо, щоб здолати Манчестер Сіті у боротьбі за чемпіонський титул. І хоча цього разу клуб із Північного Лондона був ще ближчим до здійснення своєї мети та мрії, багато хто майже не залишає "канонірам" шансів перед останнім туром. І справа далеко не в Арсеналі, а в тому, що Манчестер Сіті не знає поразок в АПЛ протягом 22 поєдинків поспіль та зустрінеться в останньому турі зі "зручним" для себе Вест Гемом, який не має ніякої турнірної мотивації.

А ось що колективу Артети люблять дуже часто згадувати — це єдину поразку у 2024 році від Астон Вілли на Емірейтс, яка припала за календарем між двома матчами з Баварією у чвертьфіналі Ліги чемпіонів. Була ще одна втрата очок – це нульова нічия з Манчестер Сіті на Етіхаді, і в будь-якій іншій лізі цього було б достатньо для "золота", більш ніж достатньо! Проте коли твій конкурент — це "містяни" на чолі з Хосепом Гвардіолою, який ще й є твоїм учителем, важко дозволити собі навіть думку про якусь помилку. Юрген Клопп та Ліверпуль чудово знають, що це таке.

Але, як би це не звучало казково і водночас банально, у футболі можливо все — не забуваємо базу. Так, Евертон у фінальному відрізку набрав гарну форму та зберіг прописку в еліті, проте зараз Арсенал це має хвилювати в останню чергу — вони зіграють за підтримки власних уболівальників, з наявністю шансів на "золото" та суперником, який позбавлений турнірної мотивації. Окрім того, "каноніри" мінімально перевершили Манчестер Сіті в ще одному важливому показникові — це різниця забитих і пропущених м'ячів (+1), тому за умови трьох набраних очок з Евертоном їх влаштує будь-який результат "містян" з Вест Гемом, окрім їхньої перемоги. Коротше кажучи, хочеш стати чемпіоном – у будь-якому разі перемагай. І це стосується не лише Арсеналу, а й чинного чемпіона.

За версією букмекерів, фаворитами майбутнього протистояння є підопічні Мікеля Артети. Так, на перемогу Арсеналу пропонується коефіцієнт 1,17, тоді як потенційний успіх Евертона оцінюється показником 19,5. Ймовірність нічийного результату представлена коефіцієнтом 8,40. 


ШАНСИ КОМАНД НА ПІДСУМКОВИЙ ФІНІШ (OPTA)



ОРІЄНТОВНІ СКЛАДИ


Арсенал: Рая — Вайт, Саліба, Габріел, Томіясу — Едегор, Парті, Райс — Сака, Гаверц, Троссар

Евертон: Пікфорд — Годфрі, Тарковські, Брентвейт, Янг — Гарнер, Онана, Гана, Макніл — Дукуре — Калверт-Льюїн

Не зіграють: Тімбер — Паттерсон, Миколенко, Аллі, Гаррісон

Під питанням: ... — Андре Гомеш


ОЧНІ ЗУСТРІЧІ



ПОТОЧНА ФОРМА


footballпрогноз 3:0