До завершення сезону німецької Бундесліги залишилося не так уже й багато часу, тому поступово ми переходимо до стадії визначення остаточних позицій команд у турнірній таблиці. За чотири тури до завершення національної першості, питання чемпіонського титулу було все ще не вирішено остаточно, проте мюнхенська Баварія в домашньому очному протистоянні проти дортмундської Боруссії мала змогу зробити остаточний шаг до заповітної та рекордної десятої перемоги в національній першості.

Марко Розе протягом усього футбольного року намагався дати раду новому для себе колективу, проте невдачі все одно не полишили "джмелів", через що відставання від "Червоної машини" стало настільки значним, що навіть за умови їх перемоги на Альянц Арені, Баварії потрібно б було сильно постаратися для того, щоб утратити існуючу перевагу. За умови чотирьох поспіль перемог мюнхенців до звітної гри, у подібний сценарій майже не було віри.

Перемога в звітній грі для господарів поля була беззаперечною метою, тому зовсім не здивувала стартова активність команди Нагельсманна на чужій половині поля, разом із якою Боруссія певний час намагалася чинити спротив. Тривало це близько чверті години ігрового часу, після чого "жовто-чорні" припустилися класичної помилки під час розіграшу стандартного положення, яке й суперники виконали доволі дотепним чином.

Кутовий від Кімміха з правого флангу Горецка з дальньої стійки скинув не в напрямку воріт, а напрямку Гнабрі на лицьову межу штрафного, і лише після цього відбувся потужний постріл в лівий кут воріт.

Уже того моменту почало потроху з’являтися передчуття щодо майбутнього чемпіонського титулу, який потім Баварія тільки закріпляла власною впевненою грою. Одними лише швидкісними передачами на хід Голанду гостям було надто важко рятувати становище, хоча й вони встигли створити певні нагоди до того, як знову допустили похибку в захисті.

Невдала гра Вольфа під завершення першої півгодини гри перед власним штрафним не спонукала Загаду пізніше зіграти більш надійно під пресингом, і якщо флангового захисника та команду Розе врятував офсайд у Комана, то після невдалої дії Дан-Акселя Мюллер та Левандовські шансів Гітцу вже не залишили.

Зробити все можливе, аби хоча б якось урятувати власне становище — задля цього Боруссія з’являлася на полі в другому таймі, та майже одразу отримала гарний подарунок від суперників. Кімміх незграбним рухом відправив Ройса на газон на правому фланзі власного штрафного, після чого Джан із пенальті переграв Ноєра.

Майже одразу після цього капітан "джмелів" отримав ще один гольовий момент, проте засмутити Мануеля не зміг. Шкода, проте це фактично була остання нагода гостей у цій грі, якою вони не скористалися. Баварія після цього контролювала м’яч та події на футбольному полі, тоді як експериментальний склад Боруссії жодним чином не мав впливу на гру.

У підсумку, майбутній 32-разовий чемпіон ще й третій м’яч забив у чужі ворота, коли Мусіала під завісу гри вийшов переможцем із сумбурних відскоків м’яча в штрафному, які спричинив його власний початковий постріл із лівого флангу. Зрештою, до подібного сценарію подій усі були готові заздалегідь.

У наступному турі мюнхенська Баварія буде грати в гостях проти Майнца, а дортмундська Боруссія, після благодійного матчу проти київського Динамо, зіграє вдома проти Бохума.

Баварія — Боруссія Д 3:1
Голи: Гнабрі, 15, Левандовські, 34, Мусіала, 83 — Джан, 52 (пен.)

Баварія: Ноєр — Павар, Упамекано, Ернандес, Девіс — Кімміх (Зюле, 90+2), Горецка — Гнабрі (Мусіала, 63), Мюллер (Забітцер, 82), Коман (Сане, 82) — Левандовські (Чупо-Мотінг, 90+3).

Боруссія Д: Гітц — Вольф (Пасслак, 88), Аканжи, Загаду, Геррейру — Джан, Беллінгем — Рейнір (Байно-Гіттенс, 67), Ройс, Брандт — Голанд (Мукоко, 87).

Попередження: Джан.