Березнева міжнародна павза була тривалою, проте вона фактично стала останнім періодом у цьому сезоні клубного футболу, коли команди мали можливість перевести подих. А що далі? А далі тільки відчайдушний ривок тривалістю в пару місяців, за які вже точно буде знято всі питання щодо поточної кампанії.

Звісно, цей відпочинок кожен клуб мав використати на власну користь по-максимуму. А такі неоднозначні колективи, як чинний чемпіон Італії, неаполітанський Наполі, так тим паче. "Партенопеї" провалились на старті кампанії, після чого довелось змінити кілька тренерів і тільки з появою Франческо Кальцони гра "південців" почала повертатись до звичних рис.

Із іншого боку, у італійській Серії A були ще команди накшталт бергамаської Аталанти, які, не дивлячись на всі проблеми на внутрішній арені, продовжували просуватись у єврокубкових змагання. У рамках тридцятого туру національної першості Наполі приймав саме "Богиню", і якщо з такої гучної афіші починається черговий футбольний вікенд у Італії, то можна тільки здогадуватись, що там на нас ще чекає далі.

Цей матч розпочинався доволі дивним чином. Здавалось, що м’яч навіть не полишав ноги футболістів Наполі, проте що перший реальний гольовий момент, що в цілому гостроту до перерви, записувала на свій рахунок виключно Аталанта. Такою була тактика команди Гасперіні на цей матч — вичікувати на помилки суперників і безжально за них карати. І спрацювало ж!

Уже на другій хвилині стрімка контратака гостей завершилась ударом від легіонера "бергамасків" із країни-терориста в праву стійку, а вже на 26 хвилині саме йому й довелось завершувати серію відскоків у чужому воротарському з передачі Пашалича. Гол, за яким гравці Наполі просто спостерігали й не чинили жодного спротиву. Місцева арена на такі моменти вже навіть і не реагувала, бо в першій частині сезону надивилась і гіршого.

Однак ігровий час поступово спливав, а гра неаполітанців не покращувалась ні на йоту. Узагалі без жодної думки в атаці грала команда Кальцони, і таким чином Осімген просто випадав з ігрового ритму. А потім суперники забили вдруге наприкінці першого тайму зусиллями Скамакки, і ситуація для господарів стала зовсім кепською.

Поява на полі Зелінські після перерви трохи освіжила гру Наполі попереду, бо саме з його удару з лівого флангу штрафного "Партенопеї" змогли розраховувати хоча б на влучання в стійку, що стало для них першим гольовим моментом за весь матч. Тоді ще й Осімген на добиванні грав, а Карнесеккі парирував його удар у протилежний каркас воріт, тож здавалось, що ось-ось господарі мають почати повертатись до гри.

Однак ні, цього так і не відбулось ні в ті хвилини, ані будь-коли в подальшому в цій грі. Наприкінці матчу Осімген змарнував дві рідкісні свої нагоди, нарешті почавши здобувати перемоги в боротьбі проти шведського захисника Гіна, від чого сам був дуже розлюченим, тоді як його команда… Та нічого вона не робила, окрім як пропустила втретє за підсумком чергової контратаки й удару від свіжого Копмейнерса. Невже знову почалось?

У наступному турі неаполітанський Наполі гостюватиме в Монци, тоді як бергамаська Аталанта зіграє посеред тижня в гостях у Фіорентини в Кубку Італії, а на вікенд навідається в гості до сардинського Кальярі.

Наполі — Аталанта 0:3
Голи: міранчук, 26, Скамакка, 45, Копмейнерс, 88

Наполі: Мерет — Ді Лоренцо, Ррахмані, Жезус, Руї — Замбо-Ангісса (Сімеоне, 75), Лоботка, Траоре (Зелінські, 46) — Політано (Ліндстрьом, 68), Осімген, Распадорі (Нгонге, 46).

Аталанта: Карнесеккі — Скальвіні (Толой, 72), Гін, Колашинац (Джимсіті, 67) — Гатебур, Едерсон, де Рон, Дзаппакоста (Руджері, 60) — Пашалич (Копмейнерс, 61), міранчук — Скамакка (Лукман, 61).

Попередження: Осімген, Ді Лоренцо — Колашинац, Копмейнерс