Виступи на європейській арені для кожної з команд є доволі швидкоплинними, бо після майже кожної подібної дуелі вони все одно повертаються до справ у національних першостях своїх країн. Чи видихнув із полегшенням дніпровський Дніпро-1, коли посеред цього тижня дотиснув ліхтенштейнський Вадуц із другої спроби? Напевно, що так, видихнув, бо несподіваним чином колектив зі скромними амбіціями виявився для команди Олександра Кучера аж занадто незручним.

Однак зрештою СК мав повертатись до програми української Прем’єр-ліги, у рамках якої колективу доведеться за короткий відтинок часу провести аж три зустрічі, перша з яких, у рамках сьомого туру, була запланована на звітній вікенд на полі львівського Руху. Західна частина нашої країни щомиті ризикувала знову опинитись під обстрілами підлого ворога, проте зрештою культовий стадіон Україна таки приняла на власному полі протистояння лідера чемпіонату та четвертої з кінця турнірної таблиці команди країни.

Ротація від Кучера була незначною, але цього помітно не вистачало для того, аби його команда мала значну спортивну злість на суперників. Дніпро-1 дуже повільно атакував у першій половині, тож моментів біля чужих воріт фактично не мав. Рух натомість запропонував звичну гру на контратаках, а з урахуванням футболістів, які грають у Кучука від матчу до матчу, колись ця зіграність мала б вистрілити з користю для команди.

Так і сталось на завершення першої півгодини ігрового часу, коли партнери розіграли м’яч усередині чужих володінь під удар у дотик для Довгого. Відмінністю гри до перерви збоку обидвох команд була також і значна кількість порушень правил, що призвело не тільки для жовтих карток, які пізніше ще зіграють вагому роль, а й у підсумку слугувало приводом для призначення пенальті у ворота господарів. Довбик пробив у лівий кут, тоді як Паньків пропустив м’яч повз руки.

Дніпряни мали виходити на другу половину гру зарядженими на здобуття перемоги, та що їм ще залишалось робити, якщо вже було вперше пропущено м’яч у власні ворота. Однак сталось не так, як гадалось. Рух почав більш рішуче, і вже на 52 хвилині Таллес розстрілював ворота з невдалої спроби Адамюка перехопити передачу з правого флангу.

І саме цієї миті зі львів’янами почала грати в погану вдачу зайва грубість у першій половині. Віталій Роман на 58 хвилині залишив команду в меншості за підсумком фолу на правому фланзі, тоді як зі штрафного Піхальонок подав на голову Гуцуляку, який продовжив політ м’яча в дальній кут. Звісно, на цьому гра жодним чином не зупинилась.

Так само, як і не зупинив власні наміри грубити проти суперників Рух. Друге вилучення за таких умов не змусило на себе довго чекати, і на 77 хвилині Слюсара спіймав на невдалій дії в захисті Когут. Грати проти суперника, у якого було на двох гравців менше, для Дніпра-1 не повинно було викликати складнощів, однак команда Кучера настільки спростила свій футбол, шо в підсумку фактично була змушена в масованій навалі заносити м’яч до чужих воріт зусиллями Логінова на останній компенсованій хвилині.

У наступному турі львівський Рух зіграє в гостях проти полтавської Ворскли, а дніпровський Дніпро-1 проведе домашню зустріч проти петровського Інгульця.

Рух — Дніпро-1 2:3
Голи: Довгий, 30, Таллес, 52 — Довбик, 45+1 (пен.), Гуцуляк, 59, Логінов, 90+5

Рух: Паньків — Роман, Слюсар, Дідик, Лях — Довгий, Сапуга — Б. Бойчук (Карабін, 90+2), Таллес (Мисик, 65), Соломон-Отабор (Руніч, 87) — Климчук.

Дніпро-1: Макс Валеф — Адамюк (Назаренко, 56), Сарапій, Сваток, Горбунов — Бабенко, Рубчинський (Когут, 67) — Гуцуляк, Піхальонок (Логінов, 87), Громов (Танчик, 55) — Довбик.

Попередження: Роман, Слюсар — Сваток, Адамюк, Бабенко, Назаренко

На 58-й хвилині був вилучений Віталій Роман (Рух) (друге попередження).

На 77-й хвилині був вилучений Денис Слюсар (Рух) (друге попередження).