Чемпіонські перегони в німецькій Бундеслізі та протистояння мюнхенської Баварії та дортмундської Боруссії цього сезону не можна обговорювати в рамках одного речення. Бо є ще леверкузенський Баєр, який не просто очолює турнірну таблицю, а ще й несеться без поразок до довгоочікуваного чемпіонського трофею. Проте в рамках двадцять сьомого туру національної першості команди Томаса Тухеля та Едіна Терзича все одно мали зустрітись на Альянц Арені, і підопічні Хабі Алонсо за цією грою спостерігали дуже ретельно.

Обидва колективи досі грають у Лізі чемпіонів УЄФА, де дістались уже чвертьфіналу, проте, Боже ти мій, як сильно вони відстали від "фармацевтів". -10 для Баварії та -20 — для Дортмунда — це просто якісь незбагненні показники. Хоча, якщо вже дивитись правді у вічі, то що "Рекордмайстер", що "джмелі", самі винуваті в тому, що така ситуація для них має місце.

Класичний початок матчу на Альянц Арені — Баварія мчить атакувати в намаганні забити швидкий гол. Інколи це вдається зробити команді навіть під орудою Томаса Тухеля, але не цього разу. Дортмунд поставив якісний блок і єдиний момент у Кейна на сьомій хвилині завершився ударом головою над воротами. А потім мюнхенці пропустили.

Для цього виявилось потрібно небагато — лише пас Брандта на хід Адеємі до лівого флангу контратаки, а той потім у межах штрафного пробив повз Ульрайха, який мав брати цей удар, але резервний воротар на то й резервний. Не вистачило ігрового ритму. Від цього моменту футбол був уже геть іншим, бо "джмелі" збили стартовий тиск опонентів та здебільшого контролювали хід подій.

Боруссія не особливо прагнула атакувати, а радше просто сконцентрувалась на тому, аби зайвий раз не наварити біля власних воріт. Інколи вдавалось виправляти ситуацію за мить від вірного пропущеного м’яча, як це було, наприклад, на 35 хвилині під час порятунку воріт Гуммельсом від удару головою від Даєра, якщо не з метру до порожніх, то з двох — максимум. Як Матс тоді в польоті не пустив м’яч за лінію, наука досі не знайшла пояснень.

Намагання Тухеля щось змінити в цій грі за ходом другого тайму ні до чого не призвели. Ротація замінами за позиціями, перестановки гравців на полі — нічого не працювало в керманича Баварії. Хоча… Тут треба підкреслювати внесок Дормунда, який у тактичному плані був просто на голову вищим за суперників. А коли господарі намагались подолати цю різницю, то "Рекордмайстер" просто трошки краще відбивався. Гуммельс до цього приклав чимало зусиль.

Але Баварія все одно забила гол. Нехай аж на 89 хвилині, але той захист "джмелів" усе ж таки було подолано. А потім ми починаємо дивитись на контекст, який полягав у тому, що мюнхенці на той момент уже встигли пропустити другий, коли не дограли епізод із випадом Р’єрсона до правого флангу штрафного. Та й той гол Кейна в підсумку скасували через офсайд під час подачі Комана. Тож поразка чинних чемпіонів у рівній та цікавій грі, де все вирішили дрібні деталі.

У наступному турі мюнхенська Баварія зіграє в гостях у Гайденгайма, тоді як дортмундська Боруссія прийматиме Штутгарт.

Баварія — Боруссія Д 0:2
Голи: Адеємі, 10, Р’єрсон, 83

Баварія: Ульрайх — Кімміх, де Лігт, Даєр, Девіс (Шупо-Мотінг, 84) — Лаймер (Мазрауї, 73), Горецка — Сане (Коман, 63), Мюллер (Тель, 63), Мусіала (Гнабрі, 63) — Кейн.

Боруссія Д: Меєр — Р’єрсон, Гуммельс, Шлоттербек, Матсен — Брандт (Ройс, 67), Джан, Нмеча (Озкан, 67) — Санчо (Байно-Гіттенс, 84), Фюллькруг (Алле, 74), Адеємі (Вольф, 84).