Чемпіон у німецькій Бундеслізі цього сезону визначився завчасно. І це навіть не мюнхенська Баварія! Однак на цьому турнірні перегони точно себе не вичерпали, бо ще залишалось зіграти аж п’ять турів, тож боротьба за інші місця в турнірній таблиці виключно загострювалось. Особливо в зоні єврокубків, де було багато охочих потрапити до Ліги чемпіонів УЄФА та тільки три вільних місця на чотирьох реальних претендентів.

Два з них і зустрілись поміж собою в рамках тридцять першого туру національної першості в Лейпцигу, де місцевий РБ приймав дортмундську Боруссію в сподіванні хоча б не втратити, а бажано — збільшити, відрив від "джмелів" усього в два залікових бали. Ті натомість намагались заручитись досвідом майже повністю успішного протистояння проти новоспечених чемпіонів тиждень тому (1:1), і разом із тим не надто виснажити себе перед першим півфіналом Ліги чемпіонів УЄФА.

Лейпциг розпочав гру у високому пресингу, що було цілком виправданим та прогнозованим кроком від команди Марко Розе. Боруссія через це певний час була змушена провести на власній половині під тиском, але нічого "червоні бики" з того періоду власної активності так і не отримали. А потім "джмелі" почали створювати гольові моменти й Гулачі одразу почав крутитись на лінії воріт, як білка в колесі. Сейв угорця під час удару головою від Фюллькруга — то взагалі одразу в огляди подій туру, як і подальші порятунки за авторством воротаря РБ.

Але в першому таймі Гулачі все ж таки пропустив. На 20 хвилині закручений удар Санчо другим темпом атаки з лівого флангу штрафного витягнути було просто неможливо, як не намагайся. Влучив у дев’ятку. Але одразу ж Лейпциг повернув м’яч до гри та забив у відповідь зусиллями Опенди, який на дальній замкнув простріл Сімонса з лівого флангу. Там залишалось вирішити питання щодо офсайду, і цього разу вдача була на стороні команди Розе.

І як і має бути за такого розміну голами, гра потім набрала шалених обертів. Але перевага все одно зберігалась за контролем м’яча саме на болі господарів поля й вони зрештою дограли цей тайм до переможного завершення. Не дограла його, хіба що, Боруссія, бо втратила концентрацію в компенсований час і спочатку дала дальнім ударом потурбувати Кобеля Шлагеру, а потім і добити в порожні ворота Шешку ніхто не завадив.

Усі сподівання "джмелів" покладались на другий тайм. Але якщо розпочинати його з третього пропущеного м’яча, то про що ми говоримо? Помилився Гуммельс із підкатом проти Сімонса в центрі поля, після чого Опенду вже було не зупинити під час передачі на порожні ворота для Сімакана. Автор гола, до речі, за кілька миттєвостей після того травмувався під час захисту власних володінь, тож Розе мав розпочинати ротацію раніше запланованого.

І десь у цих перебудуваннях темп гри загубився, що було виключно на шкоду гостям, тоді як господарів влаштовувало цілком. Воно в підсумку так і вийшло, що тільки-но Дортмунд хотів сходити до атаки, як одразу отримував контрнаступ на власні ворота. Так команда Терзича й пропустила четвертий гол, бо просто не встигала своєчасно повертатись. І було помітно, що хтось сили все ж таки економив, тож уся увага — на єврокубки.

У наступному турі РБ Лейпциг гостюватиме в Гоффенгайма, тоді як дортмундська Боруссія прийматиме посеред тижня французький Парі Сен-Жермен, після чого вдома на вихідних зіграє проти Аугсбурга.

РБ Лейпциг — Боруссія Д 4:1
Голи: Опенда, 22, Шешко, 45+2, Сімакан, 46, Баумгартнер, 80 — Санчо, 20

РБ Лейпциг: Гулачі — Сімакан (Генріхс, 51), Орбан, Люкеба, Раум — Айдара (Зайвальд, 87), Шлагер (Кампль, 88) — Ольмо, Сімонс — Опенда (Клостерманн, 88), Шешко (Баумгартнер, 70).

Боруссія Д: Кобель — Вольф, Гуммельс (Зюле, 52), Шлоттербек, Р’єрсон (Мукоко, 71) — Нмеча, Озджан (Байно-Гіттенс, 63), Брандт — Санчо, Фюллькруг, Адеємі (Ройс, 46).

Попередження: Сімакан — Санчо, Шлоттербек