В ході засідання було прийнято низку рішень, які матимуть безпосередній вплив на подальшу діяльність ПФЛ. Так, зі складу Центральної Ради виведений екс-президент ФК Арсенал Харків Володимир Чумак. Замість нього до складу вищого органу управління ПФЛ введений віце-президент МФК Миколаїв Валерій Сандул. Також віце-президента ФК Львів Федора Штукатурова призначено виконуючим обов’язки члена Ревізійної комісії ПФЛ з наступним затвердженням його кандидатури на найближчій Конференції ПФЛ.

Другим важливим питанням порядку денного став розгляд проекту плану-календаря весняної частини змагань поточного сезону. Адміністрацією ПФЛ запропоновано проект плану-календаря, складений з урахуванням пропозицій від клубів.

Характерною рисою цього варіанту є те, що 12 з 18 (66,7%) базових днів турів у І лізі та всі 100% базових днів турів у ІІ лізі припадають на вихідні дні. При цьому для тих команд І ліги, які висловлювали бажання грати у понеділок (це, насамперед, стосується луцької «Волині»), така можливість теж передбачена. План-календар для команд І ліги складено таким чином, що інтервал між базовими днями турів складає не менше чотирьох діб.

Розпочати першість серед команд І ліги планується 11 березня матчами ФК Харків - Прикарпаття (перенесений з 2-го туру) та Динамо-2 - Кримтеплиця (перенесений з 3-го туру). Перший повноцінний ігровий день пропонується призначити на 14 березня, коли буде проведено сім матчів 17-го туру, а також перенесений матч 8-го туру Десна - Динамо-2.

Заключні тури першості серед команд ІІ ліги відбудуться 29 травня 2010 року. 2 червня буде проведено фінальний матч першого розіграшу Кубка Ліги. Останній тур першості І ліги пропонується провести 10 червня. Найближчими днями план-календар буде подано на затвердження Виконкому ФФУ. Повну версію плану-календаря весняної частини змагань сезону 2009-2010 років дивіться тут.

Найбільш резонансним стало обговорення підсумків перевірки фінансової діяльності ПФЛ за період з 1 січня по 30 жовтня 2009 року. На засіданні були оприлюднені висновки відповідної комісії, створеної на виконання Постанови Центральної Ради від 25.09.2009 р. № 30.

Після обговорення цього питання присутні представники клубів ПФЛ одноголосно підтримали рішення про відсторонення Святослава Сироти від виконання обов’язків президента до найближчої Конференції. При цьому Ревізійна комісія ПФЛ продовжить більш детальну перевірку надходжень та витрат за статтями кошторису та надасть детальний звіт на розгляд Центральній Раді до 17 грудня 2009 року. Саме на цьому засіданні буде прийнято рішення про скликання позачергової Конференції ПФЛ.

Крім цього, на розширеному засіданні Центральної Ради було розглянуто і прийнято за основу проект змін та доповнень до Статуту ОФК «Професіональна футбольна ліга України». Остаточний пакет змін та доповнень до Статуту ПФЛ буде подано для узгодження Виконкому ФФУ після врахування пропозицій клубів.

Також члени Центральної Ради одноголосно підтримали ініціативу щодо виділення допомоги ФК Динамо Хмельницький, гравці якого постраждали під час ДТП в липні цього року. Один з футболістів команди досі перебуває в комі, на його лікування та реабілітацію вирішено направити 50 тис. грн. з бюджету ПФЛ.

Примечание. Добавим, что, по предварительным данным, организацией в лице Святослава Сироты было потрачено более двух миллионов гривен.