Інтрига на кожній ділянці турнірної таблиці української Прем’єр-ліги продовжує існування навіть станом на завершення двадцять шостого туру національної першості. Певна річ, що найбільше вболівальники прагнуть слідкувати за подіями в чемпіонських перегонах та зоні вильоту, тож коли представники цих категорій зустрічаються поміж собою, інтереси фанатського середовища перетинаються.

Із точки зору цієї логіки перший із двох матчів у стартовий день нового календарного тижня в селі Минай на Закарпатті поміж місцевим Минаєм та дніпровським Дніпром-1 був обов’язковим до перегляду. Команда Олександра Кучера кілька днів тому змарнувала відмінну нагоду наздогнати донецький Шахтар за набраними балами, поділивши очки з Олександрією (1:1), тоді як Минай дещо несподівано впевнено обіграв полтавську Ворсклу (2:0).

І якщо в тому матчі проти команди Віктора Скрипника колектив Володимира Шарана зробив усе від себе залежне, аби тільки скористатись поганим станом опонентів, то цього разу суперник був у значно більш якісному фізичному тонусі, тож господарям поля довелось весь матч проводити за грою від глибокого захисту. Закарпатці в цьому контексті, до речі, дуже непогано себе почували й фактично нічого не дали створити суперникам за весь перший тайм.

Хіба що, Дніпро-1 міг розраховувати на успіх незадовго до перерви, коли передачу від Піхальонка зі штрафного з лівого флангу на ближній кут воротарського в дотик завершував Бабенко, проте поцілив у Бандуру. Минай при цьому м’яча в ногах майже не тримав, тож і очікувати на наступи у відповідь від команди Шарана було марною справою.

У другому таймі не варто було очікувати на те, що співвідношення сил на полі зазнає бодай-якихось разючих змін. Закарпатці так само сиділи на власній половині поля, тоді як суперники відчували брак часу, що залишався до фінального свистка, тож мусили прискорювати розіграш м’яча з власного боку. Однак креативу від Дніпра-1 у підсумку вистачало тільки на банальний вертикальний футбол, а оскільки Довбику все ніяк не вдавалось чіплятись у чужих володіннях, то й моментів у дніпровського колективу було обмаль.

За цих умов команда Кучера вирішила долати суперників як не хитрістю, то бодай кількістю — передачі до штрафного ставали все частішими, і в підсумку на 79 хвилині захисники загубили на дальній стійці Довбика під час навісу від Піхальонка з лівого флангу, а форвард забив головою свій 23 м’яч у сезоні. Цього голу вистачило для того, аби гості здобули потрібний їм результат, тоді як опонентам не вистачило часу завершити власну перебудову до атакувальних дій.

У наступному турі закарпатський Минай зіграє в гостях в одеського Чорноморця, а дніпровський Дніпро-1 прийматиме ковалівський Колос.

Минай — Дніпро-1 0:1
Гол: Довбик, 79

Минай: Бандура — Нємчанінов, Ю. Кравчук, Чуєв (Гечев, 82) — Гончар (Дмитрук, 71), Петько (Шишка, 82), Вітенчук (Коломоєць, 87), Булеза — Рогозинський (Байдал, 87), Твердохліб — Вишневський.

Дніпро-1: Рибак — Є. Пасіч (Матарріта, 81), Сарапій, Сваток, Адамюк — Бабенко — Танчик (Підлепенець, 63, Хайнер, 72), Піхальонок (Когут, 81), Бланко (Рубчинський, 63), Пеглоу — Довбик.

Попередження: Петько, Гончар — Бланко, Рибак.