Майданчик має площу 600 кв. м. та відкритий для усіх охочих. Під час відновлювальних робіт на майданчику замінили фундамент, поклали на полі штучне покриття, встановили нові огорожу та спортивне обладнання, яке відповідає міжнародним вимогам міні-футболу.

«Футбол, саме та гра, яка об'єднує і надихає мільйони людей. Завдяки нашим спільним зусиллям з компанією Mastercard в Чернівцях з'явилася сучасна футбольна площадка, яка прослужить не один рік, і де діти та підлітки зможуть тренуватися та займатися спортом. Відновлення футбольних майданчиків — це крок до розвитку місцевої інфраструктури та популяризації спорту серед молоді. Можливо, саме на цьому оновленому майданчику свої перші паси віддаватимуть майбутні легенди футболу», — сказав Артем Семейнов, директор департаменту роздрібного бізнесу банку «Південний».

 «Ми раді, що місцеві діти та дорослі вже із захватом грають на полі. Саме заради цих безцінних моментів ми стартували із Всеукраїнською соціальною ініціативою «Передай пас». Такі сучасні футбольні майданчики в густонаселених районах міст – крок до активних занять спортом і об’єднання місцевих громад», — зазначила Тетяна Луценко, менеджер маркетингових програм Mastercard в Україні.

Загалом проект передбачає облаштування 14 футбольних майданчиків у 12 містах: Броварах, Дніпрі, Житомирі, Запоріжжі, Києві, Львові, Одесі, Рівному, Харкові, Черкасах, Чернівцях і Чернігові.

Дослідження Mastercard виявило: 48% українців переконані, що футбол об’єднує друзів і допомагає зустрічатися з новими людьми. 43% опитаних називають футбол способом відпочити й зняти стрес, а 17% грають у цю гру з дитинства. 84% опитаних українців сказали, що відновлення спортивних майданчиків для аматорського футболу не тільки збільшить інтерес до гри, а й позитивно вплине на місцеву громаду.

Про банк «Південний»

Банк «Південний» – універсальний український банк, заснований в 1993 році, з головним офісом в Одесі. Банк пропонує широкий спектр послуг для бізнес-клієнтів та фізичних осіб по всій території України через регіональну мережу, яка на кінець червня 2018 року нараховувала 93 відділення у 18 регіонах України.

Про Mastercard

Mastercard  (NYSE: MA),  www.Mastercard.com – міжнародна компанія, що спеціалізується на платіжних рішеннях і технологіях. Компанія управляє найшвидшою у світі платіжною мережею, що об'єднує споживачів, фінансові установи, торговельні підприємства, державні організації та представників приватного сектора в більш ніж 210 країнах і територіях. Продукти та рішення Mastercard роблять щоденну комерційну діяльність, таку, як покупки, подорожі, ведення бізнесу та управління фінансами, більш простою, безпечною і ефективною для кожного. Слідкуйте за нами в соціальній мережі Твіттер @MastercardNews, беріть участь в обговореннях на Cashless Pioneers Blog та підписуйтесь на свіжі новини на Engagement Bureau.