Англійські Кубки, іспанські та італійські Кубки й Суперкубки — усе це ми вже відчули на собі на початку календарного року, а тим часом німці спокійно собі вийшли з-за різдвяно-новорічного святкового столу й узагалі не квапились проводити офіційні матчі. Хіба що встигли розпочати друге коло Бундесліги, і одразу календар змагань натрапив на дуже цікавий та статусний матч.

У гості до РБ Лейпциг у рамках вісімнадцятого туру національної першості завітав леверкузенський Баєр, який у цьому сезоні просто вражає всіх уболівальників видатною формою під керівництвом Хабі Алонсо. Куди тільки не сватають іспанського фахівця, але наразі він спокійно собі веде команду до сенсаційної срібної салатниці, хоча опоненти в боротьбі за чемпіонський титул намагаються не відставати ні на крок. Команда Марко Розе також належала до їхнього переліку, тож дуель обіцяла бути дуже принциповою.

Та й почали її "Червоні бики" в дуже негостинному стилі, що суперники й прийти до тями не встигли, як уже мали витягати м’яч із сітки власних воріт. На сьомій хвилині Шешко витягнув за собою на лівий фланг атаки Та, після чого зробив передачу на Сімонса в центр штрафного, а той скористався простором і красиво пробив із розвороту в дальній кут. Одним рухом суперників наче й надійний захист гостей розвалився, після чого почав робити геть незрозумілі речі.

"Фармацевти" поступались господарям у швидкості, постійно порушували правила, нахапались зайвих карток, і в підсумку розсердили свого керманича настільки, що й той для себе попередження віднайшов. А треба було натомість іти до атаки, де взагалі нічого не виходило переважну кількість ігрових хвилин до перерви. А тут ще й Фрімпонг на рівному місці вилетів через травму, тож ситуація стала ще гіршою, аніж була до цього.

Із таким багажем відходити на перерву — те ще задоволення, але добре для Баєра, що суперники вчасно не скористались можливістю подвоїти рахунок. Натомість леверкузенці одразу від моменту поновлення гри пішли до атаки й Грімальдо таки вирізав передачу з лівого флангу на дальню стійку, де Телла пробив у порожні ворота. Тож фланги гостей усе ж таки працювали, як і належало.

Баєр відчайдушно намагався підхопити хвилю успіху та здобути перевагу за рахунком і шалений момент для цього мав Вірц на 55 хвилині, але Бласвіх дивом парирував його удар із близької відстані з лівого флангу штрафного. І одразу ж після цього Паласіос помилився з передачею від кута поля, із чого розпочалась гольова контратака опонентів, яку завершував Опенда.

Тактика РБ упродовж усього другого тайму й полягала в тому, аби захопити суперників зненацька, проте не кожного ж разу цей маневр мав працювати. На відміну від кутових у виконанні команди Алонсо, під час яких гравці Лейпцига постійно губили дальню стійку, і якщо під час голу Та на 63 хвилині захисника за це дісталось від воротаря Бласвіха, то на початку компенсованого часу й у моменті з голом Інкап’є сенс було до когось щось кричати? Гру вже було програно станом на ту хвилину.

У наступному турі РБ Лейпциг зіграє в гостях у Штутгарта, тоді як леверкузенський Баєр прийматиме менхенгладбахську Боруссію.

РБ Лейпциг — Баєр 2:3
Голи: Сімонс, 7, Опенда, 56 — Телла, 47, Та, 63, Інкап’є, 90+1

РБ Лейпциг: Бласвіх — Сімакан (Генріхс, 74), Клостерманн, Люкеба, Раум — Зайвальд (Кампль, 74), Шлагер — Ольмо (Баумгартнер, 74), Сімонс (Ельмас, 84) — Опенда, Шешко (Поульсен, 74).

Баєр: Градецькі — Станішич, Та, Інкап’є — Фрімпонг (Телла, 31), Джака, Паласіос (Андріх, 88), Грімальдо — Гофманн, Вірц — Шик.

Попередження: Сімонс, Шлагер — Та, Станішич, Вірц