Нападник збірної України Артем Довбик прокоментував перемогу своєї команди у матчі відбору Євро-2024 проти Мальти (3:1), у якому він забив гол, реалізувавши пенальті.

"Ми так і очікували, що буде дуже складна гра. Мальта вдома грає у такий в'язкий футбол: доки їм не заб'єш, вони завжди на контратаках свої моменти шукають. Тому ми такого й чекали. Але добре, що після пропущеного голу ми трохи ввімкнулись, почали грати у свій футбол та здобули перемогу.

З Мальтою було важче грати, захисники в'язкі, постійно провокували, смикали, висіли на мені. З Північною Македонією було трохи простіше, мали якісь вільні зони, куди було вбігати. Але ми ще перед поєдинками очікували, що будуть два важкі матчі. Головне, що здобули результат.

Як потрапити на Євро-2024 через плей-оф, якщо Україна не пройде Італію?

Пенальті? Бив по воротарю, він залишився стояти до останнього, та трохи мене збив. Добре, що забив. Відчуваю зараз впевненість. Думаю, що в наступних таких моментах прийматиму інші рішення. Так як воротарі також вивчають, хто битиме, і дивляться, тому думаю, що зробимо аналіз та змінимо техніку удару.

Матч із Італією? Першу гру ми пам'ятаємо, що ми мали моменти. Десь не вистачило сил після матчу з Англією. У нас буде одна гра, ми віддаватимемося, потрібно віддати всього себе в цьому матчі. Моменти у нас будуть – і це буде інша гра, ніж та, що була в Італії", — наводить слова Довбика Суспільне Спорт.

На Football.ua доступний для перегляду відеоогляд матчу Мальта – Україна.